П`ятниця, 29.03.2024, 09:46
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Квітень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Квітень » 30 » Бурштинські студенти за енергозбереження
22:57
Бурштинські студенти за енергозбереження
Під таким гаслом пройшов минулий тиждень в Бурштинському торговельно-економічному коледжі КНТЕУ, присвячений енергозбереженню.
З кожним роком, в умовах зростаючого дефіциту енергоресурсів та постійного підвищення їх ціни, питання енергозбереження та ефективного використання паливно-енергетичних ресурсів набувають все більш важливого значення.  Тому головним завданням такого Тижня енергозбереження, як пояснюють організатори, стало формування в студентів свідомого ставлення до необхідності розумного та ефективного використання енергії не лише в студентських гуртожитках, але і у власних домівках.
Протягом всього тижня до студентів намагалися донести ідею того, що чим раціональніше вони будуть використовувати  тепло та електричну енергію, тим менше витрачатиметься  природних ресурсів, яких вже залишилося дуже мало, довкілля буде чистішим, а бюджет кожної родини з кожним роком тільки більшим. Відбувся конкурс наукових студентських рефератів, фотовиставка, присвячена питанням енергозбереження, брейн-ринг.
Викладачі не втомлювалися говорити про те, що близько 40% енергії в побуті можна заощадити простими і безкоштовними заходами і, що  кожен може зробити в своєму навчальному закладі, на роботі чи вдома скромний внесок до загальної справи енергозбереження, вчасно вимкнувши світло чи закривши кран під час миття рук тощо.
Поштовхом до проведення Тижня енергозбереження організований круглий стіл «Освітні практики енергозбереження» в рамках проекту «Енергоефективні поліпшення в м. Бурштині», в роботі якого взяла участь заступник директора коледжу з виховної роботи Світлана Теодозівна.
Саме тому в середу, 3 квітня заступник керівника проекту «Енергоефективні поліпшення в м. Бурштині» (адмініструється МГО «Центр сприяння житловим та муніципальним реформам») Вікторія Погорелова провела для студентів  презентацію на тему «Вплив громади на реальне утримання тепла», в якій проаналізувала інформацію про вичерпність природніх ресурсів для виробництва енергії, розповіла про те, що таке енергозбереження, для чого потрібно економити та навела приклади різних заходів з енергозбереження – від найпростіших на рівні побутових енергоефективних  звичок і до більш технічно складніших, таких як встановлення індивідуально-теплових пунктів, заміни вікон і дверей, термомодернізація будинків тощо. Вікторія наголосила, що головною умовою впровадження будь-яких енергозберігаючих заходів – це перш за все облік споживання енергії, для того, щоб можна було прослідкувати економію. Йшла мова про те, що необхідно не лише  встановлювати прилади обліку споживання води, тепла, світла і газу, але і проводити щоденний моніторинг їх споживання для того, щоб бачити коли і за рахунок чого споживання зросло чи зменшилося.
Закінчила Вікторія свій виступ дуже влучною фразою: «Якщо ми самі не захочемо економити власні кошти, ніхто інший для нас цього робити не буде. Життя – як велосипед: для того, щоб зберегти рівновагу – ти повинен рухатися».   Презентацію, яку провела Вікторія Погорелова для студентів коледжу можна подивитися чи скачати у документах на сайті АМЕР.
До студентів також звернулися представники Агенції місцевого економічного розвитку із закликом ощадливого використання електроенергії, тепла, води: «Утеплюйте вікна, двері, під'їзди своїх домівок, слідкуйте та ведіть облік  споживання енергоносіїв, запобігайте їх марнотратному використанню, заощаджуйте енергію і в гуртожитку не лише під час Тижня енергозбереження, а повсякденно і повсякчас.  Споживаймо енергію розумно!»
Олена Кравчишин, Заступник директора АМЕР

Переглядів: 790 | Додав: vovak | Теги: Олена Кравчишин, АМЕР | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: