Субота, 20.04.2024, 12:17
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Грудень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Грудень » 09
Осередок «Молодої Просвіти» у Бурштині заснований зовсім недавно, проте вже сьогодні молоді просвітяни мають чим гордитися. Про здобутки та плани організації, про кількість членів та підтримку з області ми говорили з головою «Молодої Просвіти» Бурштина Віталієм Грицюком.

- Отож, пане Віталію,  розкажіть про початки?
- Перші заяви на вступ у «Молоду Просвіту» Бурштина були написані 15 березня цього року. Цю дату  і можна вважати початком.
Ми почали свою діяльність з фольклору - з відтворення гаївок біля нашої Церкви. Допомогла нам тоді все організувати Тетяна Варунків (тепер Бояршинова - ред.).
Наступним заходом була піша проща до Унівської Лаври. Біля тридцяти молодих людей долали 60 кілометрів з Бурштина до Унева.
Пізніше ми провели захід  де члени «Молодої Просвіти» декламували свої вірші. Дуже цікава була атмосфера на цьому вечорі, багато людей відкрили с ... Читати далі »
Переглядів: 1021 | Додав: vovak | Дата: 09.12.2012 | Коментарі(0)

Дозвольте запросити вас на презентацію програми «Молодий бізнес України», що відбудеться у Бурштині 6 грудня цього року в малому залі  Палацу культури «Прометей».
Програма «Молодий бізнес України» - частина міжнародної програми «Youth Bussines International», працює в Україні з 2006 року. За цей час понад 135 молодим людям було надано фінансову допомогу на започаткування власної справи у розмірі понад 2 мільйони гривень, а також навчальну та консультаційну підтримку.  Перевага надається аплікатам з малих міст, сільської місцевості, жінкам, молодим людям з незабезпечених сімей.
Презентацію здійснюватимуть Наталія Лапардіна, голова Асоціації Соціально-економічної стратегії та партнерства та Тетяна Гладишева - керівник Програми в Україні. У роботі засідання візьмуть участь представники влади, бізнесу та громади міста.
Бурштин - перше місце у Західній Україні, на яке Програма поширює свою діяльність. Створення нових робочих місць для молоді та жінок є важливим завданням ... Читати далі »
Переглядів: 712 | Додав: vovak | Дата: 09.12.2012 | Коментарі(0)

Шановні бурштинці! З 16 листопада по 16 грудня розпочинається традиційна акція до дня Святого Миколая.
Спільнота «Твори добро» запрошує вас долучитися до акції. Ви можете: особисто приготувати подарунок, скласти фінансову пожертву, допомогти транспортом чи стати волонтером.
Зроби маленьке диво - стань Миколаєм!
Наші волонтери стоятимуть у центрі міста в п’ятницю-суботу з 9 о 17 години.
Контактні телефони: Наталія 098 70-99-369, Віталій 098 90-62-675, Оксана 050 69-83-808.
З повагою, спільнота «Твори добро».
Переглядів: 713 | Додав: vovak | Дата: 09.12.2012 | Коментарі(0)

У суботу в Бурштині, як і у всій країні, відбулося вшанування пам’яті жертв голодоморів та політичних репресій.
На урочистому віче виступили міський голова Петро Курляк та голова Галицької станиці Братства воїнів ОУН-УПА Микола Яцків.
Зокрема Микола Максимович зазначив, що голодомор - це була «політична репресія проти українського народу. Кожен окупант, котрий приходив на українську землю, старався якнайбільше знищити наших патріотів, намагався принизити нашу культуру, нашу мову. Особливо це ми відчули від свого північного сусіда.
Голодомор був спланований. Спланований проти селян,  які не хотіли коритися свавіллю радянської влади»
Переглядів: 774 | Додав: vovak | Дата: 09.12.2012 | Коментарі(0)

Відповідно до календарного плану робіт на 2012 рік з підготовки до проведення Всеукраїнського перепису населення управління статистики завершило підготовчі роботи до Всеукраїнського перепису населення з перевірок адресного господарства в м. Бурштин.
 На сьогоднішній день ще мають місце недоліки у адресному господарстві міста, зокрема відсутні таблички з назвами вулиць та номерами будинків на наступних вулицях : О. Басараб, Івасюка, Проектна, Незалежності, Лісна, Миколайчука.
Виконком Бурштинської міської ради звертається до всіх жителів  вулиць приватного сектору з проханням виготовити та встановити номерні знаки на власних житлових будинках.
Дякуємо за співпрацю.

Переглядів: 690 | Додав: vovak | Дата: 09.12.2012 | Коментарі(0)

Минулої неділі у Будинку культури ім.Т.Шевченка активістами молодої «Просвіти» м.Бурштина було  відтворено опільську передвесільну обрядовість. Глядачі, котрі вщерть заповнили зал, ознайомилися з давніми звичаями знайомства молодят, сватання, випікання короваю та вінкоплетіння.
Переглядів: 955 | Додав: vovak | Дата: 09.12.2012 | Коментарі(0)

На черговій сесії Бурштинської міської ради, яка відбулася 9 листопада 2012 було прийнято рішення про вступ міста в Європейську ініціативу «Угода Мерів», про це на сесії доповідав голова комісії з питань будівництва, архітектури та ЖКГ І.Карвацький.
Сучасне енергозбереження – це багатоаспектна комплексна проблема, що охоплює, крім технічних і організаційно-правових аспектів, методологічні аспекти, питання збереження та безпеки життєвого простору людини, здійснення промислової діяльності з найменшими витратами з високоефективним використанням матеріального та інтелектуального потенціалу. Вирішення проблеми енергозбереження і підвищення енергетичної ефективності може забезпечуватись тільки комплексним підходом, який включає проведення енергетичного обстеження для визначення ефективності енерговикористання і потенціалу енергозбереження, впровадження системи енергетичного менеджменту, розроблення програми заходів з підвищення ефективності енерговикористання, реалізацію програми монітори ... Читати далі »
Переглядів: 657 | Додав: vovak | Дата: 09.12.2012 | Коментарі(0)

16-17 листопада в Івано-Франківську в рамках Програми Соціального Партнерства ДТЕК відбувся навчальний семінар на тему «Актуальні питання забезпечення ефективного управління в житлово-комунальній сфері», в якому взяли участь представники КП «Житловик» (Г.Матвієнко, Ю.Угрюмов, Р.Мельничук, І.Жовнірович, Л.Підховна, У.Барна), Бурштинської міської ради (В.Гулик, І.Рибчук) та проектний менеджер АМЕР Олена Кравчишин. Також подію відвідали працівники комунального підприємства смт. Добротвір та агенції місцевого економічного розвитку м. Ладижин.
Програма навчального семінару була розроблена Інститутом місцевого розвитку м. Києва, команда якого підняла важливі для міст присутності ДТЕК питання правових засад власності на житло, передачі майна від приватної компанії у комунальну власність, тарифи та їх формування, фінансування діяльності ЖКГ  проблеми проектного підходу в сфері енергоефективності та інші аспекти управління житловим фондом.
Д.Левицький, спеціаліст з юридичних питань, ... Читати далі »
Переглядів: 753 | Додав: vovak | Дата: 09.12.2012 | Коментарі(0)

Товариство з обмеженою відповідальністю "Пам’ять" було першою установою у районі, котра почала професійно займатися похованнями. Як розповідає Євгенія Йосипівна Човган - засновниця і незмінна керівниця товариства - вони були чи не першими офіційно зареєстрованими у області, що мали форму ТзОВ.

Загалом цією справою Євгенія Йосипівна займається з 1970-х років. Тоді, ще за радянської влади, їй доводилось хоронити людей без священиків. Навіть платили за це - 6.5 рублів за один похорон. Відділилися від владної структури вони у 1995 року.
На сьогодні товариство займається обслуговуванням та прибиранням міського цвинтаря. Також "Пам’ять" надає послуги з копання могил, заливки фундаментів на могили, виготовлення та установки надгробних пам’ятників, надання автотранспорту для похорону. Тобто, резюмує Євгенія Йосипівна, увесь спектр похоронних та ритуальних послуг. Також у товариства можна придбати домовини та інші супутні товари. Зараз, розповідає пані Євгенія - все п ... Читати далі »
Переглядів: 841 | Додав: defaultNick | Дата: 09.12.2012 | Коментарі(0)

Зокрема, в зміст Інвестиційного паспорта м. Бурштина планується включити наступні розділи:
1.Звернення міського голови міста Бурштина.
2. Огляд макроекономічної ситуації в Україні.
3. Місто Бурштин – енергетична столиця Західної України (географічне положення, промисловість, сільське господарство, демографічна ситуація, освіта в місті Бурштин, культурне життя міста, спортивне життя міста).
4. Інформація про Бурштинську ТЕС.
5. Переваги для інвестування в місто Бурштин.
6. Привабливі галузі для інвестування в місті Бурштині.
7. Створення індустріального парку в Бурштині.
8. Контакти для інвесторів.
Особливу увагу було приділено створенню індустріального парку в м. Бурштині, як важливого інструменту розвитку економічної спроможність місцевості з метою покращення її економічних перспектив та підвищення якості життя місцевого населення. По ідеї створення індустріального парку в м. Бурштині, членам робочої групи було представлен ... Читати далі »
Переглядів: 705 | Додав: defaultNick | Дата: 09.12.2012 | Коментарі(0)

Київ, 20 листопада 2012
Агентство з торгівлі та розвитку Сполучених Штатів Америки (USTDA) виділило грант для компанії ДТЕК на розробку техніко-економічного обґрунтування будівництва сучасного енергоблока Бурштинської ТЕС – блока СНКП (супернадкритичні параметри пари), потужністю 800 МВт. Аналогів подібним енергоблокам в Україні сьогодні немає.
У межах узятих на себе Україною зобов'язань щодо модернізації енергогалузі, а також її узгодження з екологічними нормами Європейського Енергетичного співтовариства, реалізація проекту дозволить повністю замінити чотири наявні застарілі блоки, побудовані в 1960-ті роки, потужністю по 200 МВт. Будівництво нового блока також підвищить ефективність станції загалом і значно скоротить шкідливі викиди пилу, сірчистих і азотистих сполук, що сприятливо позначиться на екосистемі Івано-Франківської області.
Генеральний директор ДТЕК Максим Тімченко зазначив: «Досвід співпраці з Урядом Сполучених Штатів є значущою частиною розвитку ДТЕК ... Читати далі »
Переглядів: 624 | Додав: defaultNick | Дата: 09.12.2012 | Коментарі(0)