Четвер, 25.04.2024, 13:25
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Грудень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Грудень » 9 » Семінар з питань ЖКГ у Івано-Франківську
17:02
Семінар з питань ЖКГ у Івано-Франківську
16-17 листопада в Івано-Франківську в рамках Програми Соціального Партнерства ДТЕК відбувся навчальний семінар на тему «Актуальні питання забезпечення ефективного управління в житлово-комунальній сфері», в якому взяли участь представники КП «Житловик» (Г.Матвієнко, Ю.Угрюмов, Р.Мельничук, І.Жовнірович, Л.Підховна, У.Барна), Бурштинської міської ради (В.Гулик, І.Рибчук) та проектний менеджер АМЕР Олена Кравчишин. Також подію відвідали працівники комунального підприємства смт. Добротвір та агенції місцевого економічного розвитку м. Ладижин.
Програма навчального семінару була розроблена Інститутом місцевого розвитку м. Києва, команда якого підняла важливі для міст присутності ДТЕК питання правових засад власності на житло, передачі майна від приватної компанії у комунальну власність, тарифи та їх формування, фінансування діяльності ЖКГ  проблеми проектного підходу в сфері енергоефективності та інші аспекти управління житловим фондом.
Д.Левицький, спеціаліст з юридичних питань, звернув увагу присутніх на правила управління будинком, спорудою, житловим комплексом або комплексом будинків і споруд (затв. Наказом Мінжитлокомунгоспу від 02.02.2009р.№13). Так, управління будинком - дії, спрямовані на забезпечення сталого функціонування будинку та прибудинкової території відповідно до їх цільового  призначення і збереження їх споживчих якостей,  а також на організацію забезпечення потреби мешканців будинку в  отриманні житлово-комунальних  послуг відповідно до вимог нормативів,  норм, стандартів, порядків і правил.
Також Дмитро наголосив, що у переважній більшості багатоквартирних будинків в Україні "співіснують” різні форми (комунальна, державна, приватна)  та види (спільна сумісна, спільна часткова) власності:
Анатолій Колієнко, к.т.н., професор Полтавського національного технічного університету, сертифікований енергоаудитор говорив про першочергові  заходи, які необхідно впровадити для зменшення споживання енергоресурсів.
« За останні 100 років у світі споживання енергії збільшилось у 20….25  разів, а кількість населення – у 4,5 рази. Витрати енергії на одну людину  протягом останніх 100 років збільшились  у 5 разів. Населення  Землі становить близько  7 млрд. людей (2011 рік).  В 1900 р. – було 1,6 млрд. людей. Прогноз на 2045 рік – 9,5 млрд. люд. 20 % населення світу споживає 53 % продукції і спричиняє забруднення  довкілля на 63%», - сказав  пан Анатолій.
Також Анатолій Григорович піднімав актуальні питання технічної експлуатації будинків для забезпечення якості житлово-комунальних послу та навів приклади модернізації ЦО та ГВП в будинках.
Велика увага на семінарі була приділена питанням створення ОСББ, їх ролі для запровадження енергоефективних заходів в будинках та правовим засадам діяльності. Цю тему висвітлювала Вікторія Погорєлова – спеціаліст з питань соціальної мобілізації.
Невтішні факти поводження українців з твердими побутовими відходами навела спеціаліст з питань ціноутворення та фінансового управління в сфері ЖКГ: «52 млн. м3 (13 млн. тонн)/ рік утворюється побутових відходів, 6 тис. сміттєзвалищах і полігонах, 9 тис. га  - загальна площа сміттєзвалищ і полігонів, 5% (292 од.) - перевантажених сміттєзвалищ, 16% (986 од.) - сміттєзвалищ, що не відповідають нормам екобезпеки»
Крім цього, А. Бабак розповіла учасникам семінару про нововведення та можливості в політиці формування тарифів на різні види послуг (теплопостачання, водопостачання та водовідведення, послуги управління та утримання будинків і споруд та прибудинкових територій ).
За детальнішою інформацією по презентації експертів звертайтеся в Агенцію Місцевого Економічного Розвитку.
Олена Кравчишин
Переглядів: 756 | Додав: vovak | Теги: Олена Кравчишин | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: