П`ятниця, 29.03.2024, 08:39
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Грудень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Грудень » 25
Виконавчий комітет Бурштинської міської ради інформує, що в міській лікарні (приміщення невідкладної допомоги,прийомному покої, благодійній організації «Карітас») створений цілодобовий пункт обігріву для мало захищених верств населення.
Також повідомляємо, що проводиться набір волонтерів для роботи у пункті обігріву. Усіх бажаючих просимо звертатися до міської ради (у приймальню).
Переглядів: 774 | Додав: vovak | Дата: 25.12.2012 | Коментарі(0)

Щоб не допустити дитячих трагедій, закріпити знання школярів з правил безпечної поведінки рятувальники в рамках Днів знань безпеки життєдіяльності провели тематичні уроки в  загальноосвітніх навчальних закладах галицького району. Зокрема, працівники служби МНС побували в загальноосвітніх школах I-III ступенів в м.Бурштині та с. Залуква. Знайомство школярів зі службою МНС розпочалося з тематичного уроку. В першу чергу  рятувальники наголосили учням на дотриманні основних правил поведінки в побуті, при експлуатації побутових газо- та електроприладів, під час відпочинку, тощо. Також працівники оперативно-рятувальної служби розповіли школярам про основні причини пожеж, надзвичайних ситуацій та їх трагічні наслідки, котрі стаються  на теренах Івано-Франківщини. Діти  дізналися багато цікавого про діяльність ”Народної служби порятунку-101”, про ті тривожні виїзди бійців МНС    на гасіння пожеж, ліквідацію різного роду надзвичайних ситуацій, під час яких їм ... Читати далі »
Переглядів: 621 | Додав: vovak | Дата: 25.12.2012 | Коментарі(0)

19 грудня за юліанським календарем греко-католики і православні християни всього світу відзначають День святого Миколая Чудотворця. Скажу більше, святого поважають навіть мусульмани. Хто ж він?.. Чим заслужив людську любов і шану впродовж багатьох століть? Насамперед, реальна історична особа, смисл життя якої – нескінченна допомога нужденним… Недарма ж його називають Угодником.

Про життя й діяльність Миколая відомо мало, зараз дуже складно визначити, де правдиві історичні факти, а де легенди. Знаємо напевно, що він народився в другій половині третього століття в грецькому місті-колонії  Патара (сучасне Демре, Туреччина), в сім’ї побожних християн Феофана та Нонни. Від батьків Миколай успадкував не лише чималий статок, а й тверду віру у Господа, хлопець вирішив присвятити своє життя богослужінню. Саме з цією метою він переселяється до Мири, де дядько готує його до сану священника. То був важкий час, коли в Римській імперії переслідували і вбивали християн. Сил ... Читати далі »
Переглядів: 1042 | Додав: vovak | Дата: 25.12.2012 | Коментарі(0)

Спільнота «Твори добро», яка функціонує при церкві Всіх Святих і Священомученика Йосафата, уже третій рік поспіль проводить традиційну доброчинну акцію «Подарунки від Святого Миколая».  Акція розпочалася 16 листопада і тривала близько місяця. За цей невеликий проміжок часу волонтерам вдалося зібрану кошти, за які було придбано 230 подарунків.
Під час  проведення даної акції у багатьох магазинах  жителі міста могли побачити диво-скриньки, такі ж скриньки  були розміщені у центрі міста та у церкві Священомученика Йосафата. На цих скарбничках були зображені малюнки дітей-сиріт, які з нетерпінням чекають Святого Миколая.  Десятки людей доброї волі, які не могли  стояти осторонь людської біди, потурбувалися, щоб у кожну хатину завітав Святий з подарунками.
Учасники спільноти дуже задоволені, що за таким короткий проміжок часу стільки вдалося зробити. Звичайно, велику подяку варто висловити г ... Читати далі »
Переглядів: 859 | Додав: vovak | Дата: 25.12.2012 | Коментарі(0)