Вівторок, 23.04.2024, 12:26
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Грудень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Грудень » 9 » ПІДПИСАНО УГОДУ МЕРІВ
17:03
ПІДПИСАНО УГОДУ МЕРІВ
На черговій сесії Бурштинської міської ради, яка відбулася 9 листопада 2012 було прийнято рішення про вступ міста в Європейську ініціативу «Угода Мерів», про це на сесії доповідав голова комісії з питань будівництва, архітектури та ЖКГ І.Карвацький.
Сучасне енергозбереження – це багатоаспектна комплексна проблема, що охоплює, крім технічних і організаційно-правових аспектів, методологічні аспекти, питання збереження та безпеки життєвого простору людини, здійснення промислової діяльності з найменшими витратами з високоефективним використанням матеріального та інтелектуального потенціалу. Вирішення проблеми енергозбереження і підвищення енергетичної ефективності може забезпечуватись тільки комплексним підходом, який включає проведення енергетичного обстеження для визначення ефективності енерговикористання і потенціалу енергозбереження, впровадження системи енергетичного менеджменту, розроблення програми заходів з підвищення ефективності енерговикористання, реалізацію програми моніторингу та підтвердження ефекту від реалізованого заходу з енергозбереження.
«Угода мерів» - це проект, який допоможе нашому місту не лише вивчити кращий досвід реалізації енергоефективних проектів в європейських країнах та отримати матеріально-технічну підтримку Європейського Союзу на втілення таких проектів у нас, але і долучитися до світової ініціативи боротьби з глобальним потеплінням.
За словами міського голови П. Курляка: «Угода Мерів є дуже важливою для Бурштина як міста-енергетика, оскільки дає можливість  залучити нові інвестиції в сфері енергозбереження, відкрити нові напрямки економічного розвитку. Будучи підписантами, ми маємо шанс подивитись на досвід інших міст і сформувати свою енергетичну політику».
Угода мерів – це не «просто чергова кампанія», а серйозне зобов'язання з боку місцевих органів влади, яке базується на надійних та таких, що піддаються кількісній оцінці, цілях у сфері енергетики й пом'якшення наслідків зміни клімату. Зобов'язання міст та просування в напрямку досягнення цілей строго контролюються Спільним науково-дослідним центром – внутрішньою дослідницькою службою Європейської Комісії. Це робить Угоду мерів унікальною ініціативою.
В рамках свого добровільного зобов'язання міста розширюють політичний та адміністративний досвід, необхідний для впровадження місцевої політики сталого енергетичного розвитку й подання Плану дій для сталого енергетичного розвитку (ПДСЕР) до Офісу Угоди мерів, який знаходиться в Брюсселі. Цей всеохоплюючий огляд основних заходів із сталого енергетичного розвитку подається протягом року після підписання Угоди. ПДСЕР слугують стратегічними планами для досягнення амбітних цілей у сферах енергетики і клімату на місцевому рівні.
Успіх Угоди залежить від конкретних кроків та заходів, які вживаються її підписантами. Внаслідок виконання заходів, окреслених в їхніх ПДСЕР, місцеві громади користуються перевагами поліпшеного доступу до енергетичних послуг, скорочення витрат на енергоносії, інвестицій в енергозберігаючі заходи, створення робочих місць та заощаджень в муніципальних енергетичних бюджетах
П. Курляк також висловлює сподівання, що завдяки вступу до даної ініціативи у місті можна буде  забезпечити стабільне екологічне, соціальне й економічне середовище для мешканців, а також, зробити свій внесок у вирішення глобальних проблем, пов'язаних з виснаженням ресурсів і забрудненням навколишнього середовища.
Крім досягнень у галузі енергозбереження, результати діяльності м. Бурштина як підписанта Угоди: надання чистих і доступних енергетичних послуг, створення кваліфікованих і стабільних робочих місць, збільшення фінансової і соціальної стабільності, створення більш здорового навколишнього середовища і поліпшення якості життя; зростання економічної конкурентоспроможності шляхом розвитку бізнесу та новаторства і вдосконалення суспільних послуг та інфраструктур.
За більш детальнішою інформацією можна звертатися в Агенцію Місцевого Економічного Розвитку, яка координуює процес взаємодії міста та офісу Угоди Мерів у Львові.
Олена Кравчишин
Переглядів: 659 | Додав: vovak | Теги: Петро Курляк | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: