Вівторок, 19.03.2024, 03:01
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Березень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Березень » 21

Минулої середи в БК імені Т.Шевченка відбулась зустріч міського голови Бурштина, сільських голів навколишніх сіл, директора обласного офісу реформ Руслана Панасюка та Лесі Вербовської, котра представляла громадський центр «Ділові ініціативи». Говорили вчергове про реформи, децентралізацію та об’єднання громад.
 Руслан Володимирович дав вичерпний аналіз процесу об’єднання громад в Україні та, за допомогою медіаресурсів, ще раз провів для членів майбутньої Бурштинської громади невеличкий аналіз нинішньої ситуації в державі. «Бурштинська громада, у свій час, була передовою в області, ви перші об’єдналися, проте певні неточності та упущення в законодавстві України нині призвели до того, що вибори до Бурштинської громади ЦВК не призначила». - Зазначив Руслан Володимирович. - «Бурштин і сьогодні найбільш готовий до роботи в об’єднаній громаді. У вас є ресурс, є потужності, є розуміння ситуації. Зараз потрібно тільки виправит ... Читати далі »

Переглядів: 665 | Додав: REDAKTOR | Дата: 21.03.2016 | Коментарі(0)

На другому поверсі Бурштинської міської ради працює 
сектор реєстрації місця проживання та зняття з реєстрації місця 
проживання фізичних осіб за місцем проживання (колишній 
паспортний стіл) виконавчого комітету Бурштинської міської ради.
Сектор надає послуги:
Видача довідок (вівторок, четвер)
Видача характеристик (понеділок, середа).
Службовий день (п’ятниця).
(з 4 квітня –  реєстрація місця проживання та зняття з реєстрації місця проживання громадян міста Бурштин та села Вигівка)
Графік роботи: з 8.00 до 17.15. Обід 12.00-13.00

Переглядів: 612 | Додав: REDAKTOR | Дата: 21.03.2016 | Коментарі(0)

Школа є центром  усестороннього розвитку особистості, її  здібностей, нахилів. Саме тут збагачується світогляд учнів, формуються загальнолюдські цінності, активна життєва позиція.
Колектив Бурштинської ЗОШ І-ІІІ ступенів №3 працює над проблемою науково-методичного забезпечення процесу навчання і виховання всесторонньо  розвинутої особистості, свідомого громадянина, патріота рідної держави  на засадах козацької педагогіки та на основі використання педагогічних технологій. Саме тут четвертого березня відбувся виїзний семінар слухачів курсової групи керівників навчальних закладів області .
Слободян Н.К., заслужений вчитель України,  директор школи, поділилась досвідом управлінської діяльності, продемонструвавши модель сучасного  управління навчально-виховним процесом. Гості школи відвідали цікаві методично і науково обґрунтовані заняття. Урок природознавства у 2-А класі «Які трав’янисті рослини першими зацвітають на ... Читати далі »

Переглядів: 567 | Додав: REDAKTOR | Дата: 21.03.2016 | Коментарі(0)

Сторінка з життя Бурштинського торговельно-економічного коледжу Київського національного торговельно-економічного університету.
Летять роки, немов птахи у вирій, та залишають у людській пам’яті завжди щось надзвичайне. Залишають те, що неможливо забути. На жаль, доля нашої України має дуже багато таких трагічних подій. Жодна держава світу не перенесла стільки страждань і негараздів, як наша і наш український народ, який дав світові геніїв і пророків.
9 березня 1814 року на світ Божий народився геніальний поет, художник, володар слова і думки - Тарас Шевченко, який став символом нації і української держави. Ми маємо багато визначних постатей, але найбільшою із них став син кріпака, невільник та в’язень російських тюрм Тарас Шевченко. Його яскрава і правдива творчість засвітила на весь світ. І кожного року, незалежно від політичного чи економічного стану держави, ми- педагоги, студенти та учні Бурштинського торговельно-економічного коледжу Київського національн ... Читати далі »

Переглядів: 601 | Додав: REDAKTOR | Дата: 21.03.2016 | Коментарі(0)

Зустріч, присвячена вшануванню пам’яті генерал-хорунжого, головного командира УПА Романа Шухевича відбулась минулого тижня у  бібліотеці профкому бурштинської ТЕС, що у ПК «Прометей». 
Організатор та модератор зустрічі -  депутат міської ради від ВО «Свобода» - Ірина Мазур зазначила, що влаштувати таке зібрання її спонукала нещодавня поїздка у село Білогорщу, де відбувся останній бій легендарного Тараса Чупринки, та бажання вчергове сколихнути свідомість бурштинців.  
Під час дійства присутні поділилися своїми думками щодо національно-патріотичного виховання молоді, переглянули фільм про Романа Шухевича та майже десятирічну боротьбу українських повстанців проти окупаційних режимів.

... Читати далі »

Переглядів: 722 | Додав: REDAKTOR | Дата: 21.03.2016 | Коментарі(0)

11 березня у клубі села Вигівка відбувся усний журнал присвячений  черговій річниці з Дня народження великого українського поета-кобзаря Тараса Шевченка.


Єсть на світі доля,
А хто її знає.
Єсть на світі воля,
А хто її має?
Тарас Шевченко умів кохати палко, не задля натхнення, а шукаючи в коханні жіночий ідеал, суголосний з народним ідеалом жінки, коханої, дружини. Кохання Шевченка і його любовна лірика допомагає нам глибше розуміти сутність поета.
Мені ж, мій Боже, на землі 
Продай любов, сердечний рай!
І більш нічого не давай!
Бідність поета, заслання, тяжке життя змусило прожити його все життя в самотності.


Минули літа молодії
Холодним вітром од надії
Уже повіяло ... Читати далі »

Переглядів: 1504 | Додав: REDAKTOR | Дата: 21.03.2016 | Коментарі(0)

Вкраїнська врода перед нами
У всій своїй красі цвіте.
Й веселковими кольорами.
Фарбує,  прикрашає все!

11 березня 2016 року,  у Бурштинській ЗОШ №2,  відбулася конкурсно-розважальна програма  «Перлина школи 2016». У ній взяли участь четверо дівчат, а саме: Гривнак Мар’яна – 8-Б клас, Пархуць Віта - 9-Б клас, Сьома Мар’яна – 9-В клас і Мартинів Надія – 9-А клас. Всі дівчата дуже гарно підготувалися, були одягнені у надзвичайні сукні, захоплювали своєю красою, витонченістю і чарівністю. 
Україна славиться красунями здавна. Їм у всі віки були притаманні неповторна врода, світлий розум, працьовитість, багата фантазія і, звичайно ж, велика шана, любов і повага до рідного краю. Саме такими якостями володіють наші конкурсантки. 
Дівчата представляли себе, свій талант, креативність та оригінальність у таких конкурсах:
•    « Візитка або Предста ... Читати далі »

Переглядів: 592 | Додав: REDAKTOR | Дата: 21.03.2016 | Коментарі(0)

У цивілізованому суспільстві вже давно усвідомлено про згубний вплив тютюнокуріння не тільки на здоров’я окремого індивідуума, але і на суспільне здоров’я. Широке розповсюдження споживання тютюну на сьогоднішній день є серйозною загрозою для здоров’я населення всього світу. 
Згубний вплив безпосереднього куріння на здоров’я є загально визнаним фактом. Тому відділ у справах молоді і спорту Бурштинської міської ради ініціював цикл лекцій для молоді міста в рамках акції «Відповідальність починається з мене» на тему «Наше майбутнє – без шкідливих звичок» із залученням медиків Бурштинської міської лікарні, дані лекції проводилися  у всіх зальноосвітніх школах міста та Бурштинській гімназії. Завершився цикл лекцій в ЗОШ №1, де учні 9-11 класів,мали змогу ознайомитися з цікавими фактами та наприкінці лекції переглянути вражаючий ролик про наслідки багаторічного стажу куріння.
Відділ у справах молоді і спорту < ... Читати далі »

Переглядів: 595 | Додав: REDAKTOR | Дата: 21.03.2016 | Коментарі(0)

Трьома матчами цьогорічного розіграшу «Кубка Підгір’я» розпочався для бурштинської «Енергії» офіційний футбольний сезон 2016 року. Команда тренера Володимира Федорняка та в.о. президента Петра Савки двічі поступилася та одного разу переграла опонента у груповому етапі. У суботу-неділю бурштинці змагалися за 5-6 місця. Про результати повідомимо у наступному номері.
Загалом,  як ми писали у минулому номері, у «Кубку Підгір’я» брало участь 8 команд, котрі були розділені надві групи.
У групі «А» лідерами ще до початку змагань вважались команди «Оскар» з Підгір’я і «Турка-Сандаліно». У підсумку саме ці дві команди й потрапили до півфіналів. У четвер, 17 березня, у очному поєдинку вони визначили хто вийде з групи з першого а хто - з другого місця. 
У групі «Б», де змагались бурштинці, підсумкова турнірна таблиця виглядає так:
команда    &nb ... Читати далі »

Переглядів: 677 | Додав: REDAKTOR | Дата: 21.03.2016 | Коментарі(0)

Бурштинський спортивний клуб з карате-до «Воїн»  за сприяння міського голои Бурштина прийняв участь у навчально-атестаційному семінарі під керівництвом шеф-інструктора міжнародної федерації Шотокан карате-до SKIF Манабу Муракамі (7дан). Учасниками якого були близько 60-ти інструкторів та спортсменів зі всієї України.  Семінар проходив в м.Харкові 8-9 березня.
«Семінари під керівництвом японських майстрів це завжди дуже інформативно і корисно. Розбір базової техніки, новинок в виконанні ката, куміте, суддівства, все це дуже цікаво і корисно»  зазначив Володимир Прокопів голова СК «Воїн».
Відділ у справах молоді і спорту 

 

Переглядів: 611 | Додав: REDAKTOR | Дата: 21.03.2016 | Коментарі(0)

ЗМАГАЛИСЬ ДІВЧАТА
У середу в залі ПК «Прометей» у рамках учнівської спартакіади відбулись змагання збаскетболу серед дівочих команд шкіл міста.
Як розповів суддя змагань Богдан Полозяк, у цих змаганнях  дві команди були майже рівноцінні - гімназійна та з другої шокли.  Баскетболістки з гімназії зуміли вмілими діями  у захисті нейтралізувати основного гравця з команди другої школи Ярину Бендер. Натомість лідер гімназійної команди Ліуш Тетяна набрала велику кількість балів і допомогла команді із гімназії у підсумку перемогти.
Результати дівчат:        Результати хлопців:
1.Гімназія.             1. ЗОШ №2
2. ЗОШ №2            2.Гімназія
3. ЗОШ №3            3.ЗОШ №3
4. ЗОШ №1            4. ЗОШ № ... Читати далі »

Переглядів: 633 | Додав: REDAKTOR | Дата: 21.03.2016 | Коментарі(0)

Вiдповiдно до постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 5 квітня 2012 року № 321 «Про затверження Порядку Порядку забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації інвалідів, дітей-інвалідів та інших окремих категорій населення, переліку таких засобів”, iнвалiдам надається право на одержання технiчних та iнших засобiв реабiлiтацiї за рахунок коштiв державного бюджету.
До технічних та інших засобів реабілітації, якими забезпечуються інваліди, діти-інваліди та інші окремі категорії населення через органи праці та соціального захисту населення районної, районної у мм. Києві та Севастополі держадміністрації, виконкому міської, районної у місті ради (далі - місцеві органи праці та соціального захисту населення), належать:
протезно-ортопедичні вироби, в тому числі ортопедичне взуття;
спеціальні засоби для самообслуговування та догляду;
засоби для пересування;
допоміжні засоби для особистої рухомості, переміщення та підйому;
меблі та осн ... Читати далі »

Переглядів: 601 | Додав: REDAKTOR | Дата: 21.03.2016 | Коментарі(0)