Вівторок, 19.03.2024, 03:50
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Березень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Березень » 28

Відтоді, коли ми писали про сто днів влади, минуло не так багато часу, проте приводів до короткого інтерв’ю з міським головою назбиралось достатньо. Зокрема,  сьогодні було б доцільно  вчергове поговорити про фінансування профтехосвіти у місті та про ремонт доріг.
-Роксолано Олександрівно, знаємо, що є певні зміни у підході до фінансування профтехосвіти в нашій державі.
- Справді. На почату тижня я була на зустрічах в обласних департаменті освіти та департаменті фінансів і можу повідомити, що ситуація трохи покращилась. Зокрема з державного бюджету прийшла субвенція на  фінансування профтехосвіти. До речі, ця субвенція, у розмірі 500 мільйонів гривень, мала прийти ще у лютому. До нашої області надійшло 18 мільйонів гривень, а Бурштину виділено з цієї суми 2 мільйони 530 тисяч гривень. Це на перше півріччя. Можу повідомити, що Коломия з трьома навчальними закладами такого типу отримала 9 мільйонів субвенції, Калуш - 4 мільйони. Але їх ... Читати далі »

Переглядів: 688 | Додав: REDAKTOR | Дата: 28.03.2016 | Коментарі(0)

Розпорядження від  23.03.2016  м. Бурштин  № 73
Про графік виїзних прийомів громадян міським головою
Керуючись Конституцією України, Законом України «Про звернення громадян», Указом Президента України від 07 лютого 2008 року № 109/2008 «Про першочергові заходи щодо забезпечення реалізації та гарантування конституційного права громадян на звернення до органів державної влади та органів місцевого самоврядування», з метою забезпечення реалізації конституційного права на звернення:
1. Затвердити графік виїзних прийомів громадян міським головою:
місто Бурштин  (Будинок культури ім. Т. Шевченка) - кожну третю п’ятницю місяця  з 15.00 год.            
село Вигівка (Народний дім) - кожну другу п’ятницю місяця з 16.00 год. 
2. Організаційному відділу міської ради (В.Коваль) забезпечити опублікування графіка виїзного прийому громадян  на офіційному сайті міс ... Читати далі »

Переглядів: 544 | Додав: REDAKTOR | Дата: 28.03.2016 | Коментарі(0)

Окрім електронних закупівель, про які йде мова на 3 сторінці, Бурштин йде в ногу й з іншими нововведеннями. На початку року сесія міської ради прийняла рішення про запровадження системи електронних петицій та положення до нього. Згідно останнього: «Для того, щоб підписати петицію потрібно авторизуватися на офіційному веб-сайті Бурштинської  міської ради або заповнити запропоновану реєстраційну форму і натиснути кнопку «Підписати». Після цього користувач отримує лист на електронну пошту про те, що його голос зараховано.
Дата оприлюднення електронної петиції на офіційному веб-сайті Бурштинської  міської ради є датою початку збору підписів на її підтримку.
Електронна петиція, адресована Бурштинській міській раді, розглядається за умови збору на її підтримку не менше як 100 підписів громадян протягом не більше одного місяця з дня оприлюднення петиції. Електронна петиція, яка в установлений строк не набрала необхідної кількості голосів на її підтри ... Читати далі »

Переглядів: 558 | Додав: REDAKTOR | Дата: 28.03.2016 | Коментарі(0)

Відповідно до розпорядження міського голови від 21.03.2016 року № 66 “Про скликання дев’ятої сесії Бурштинської міської ради сьомого скликання“, 22 квітня 2016 року о 10:00 год. в актовому залі будинку культури ім. Т. Шевченка відбудеться засідання чергової сесії міської ради. Порядок денний уточнюється.

Переглядів: 542 | Додав: REDAKTOR | Дата: 28.03.2016 | Коментарі(0)

Цього тижня секретаріат міської ради отримав новий принтер марки «НР»  та картридж HP Laser Jet CE 255 x, закуплені через впровадження системи  електронних  закупівель –«Державні допорогові закупівлі». Техніка призначена переважно для роздруковування проектів рішень сесій та виконкомів.  Закупівлю здійснено на платформі  офіційного учасника реформи державних закупівель в Україні -  системи електронних державних закупівель «ProZorro».  На закупівлі принтера  вдалося  зекономити.  Власне, в тендерній документації було заявлено ціну  у 33 тисячі гривень, проте після проведення електронного аукціону -  ціна принтера склала 27 499.00 грн. А перемогу у торгах здобула ТОВ ДІАВЕСТЕНД КОМПЛЕКСНІ РІШЕННЯ з Київської області. Брав участь у конкурсі і підприємець з міста Бурштин, проте його кінцева пропозиція була на тисячу більша від пропозиції переможця торгів. Загалом у торгах взяло участь 1 ... Читати далі »

Переглядів: 625 | Додав: REDAKTOR | Дата: 28.03.2016 | Коментарі(0)

23 березня 2016 р. у Бурштині відбулася конференція на тему: «Розвиток громади села в процесі демократичних змін», яка зібрала близько п’ятидесяти учасників, серед яких представники виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, громадських організацій. Громадські активісти та експерти обговорювали перспективи розвитку сільських громад в умовах адміністративно-територіальної реформи.  Важливість проблематики конференції підкреслили у вітальному слові міський голова м. Бурштина Роксолана Джура та голова райдержадміністрації Ярослав Бартків.
Як зазначає організатор конференції, голова правління Громадської організації «Центр права та протидії корупції» Ірина Максимова – невизначеність стосовно майбутнього, зумовлена часовими рамками проведення децентралізації, породила у всіх чимало запитань. Жителі сільських громад, які в першу чергу залишаться без представницького органу, бояться нерівномірного розподілу бюджету, неврахування їх ... Читати далі »

Переглядів: 574 | Додав: REDAKTOR | Дата: 28.03.2016 | Коментарі(0)

Є такий стан людської душі, коли хочеться  злетіти в небо, сміятися і співати, дарувати свою радість усім, хто поряд. Таке почуття називають щастям. Але скільки людей  —  стільки й шляхів до щастя...  20 березня 2016 року в Бурштинській масовій бібліотеці з учасниками молодіжного клубу «Сучасник» відбувся діалог за круглим столом «Формула щастя», присвячений  Міжнародному дню Щастя. 
У кожного з нас своє розуміння бути щасливим і все ж ми спробували вивести формулу щастя. Простеживши етимологію слова «щастя», Марія Михайлівна пояснила, що старогрецьке слово «Eudaimonia» (справжнє щастя) складалося з двох слів — eu (добро) і daimon (божество), тобто дослівно означало, що доля людини знаходиться під заступництвом богів. У Римі слово «щастя» означало ім’я богині — Фортуна. Саме слово «Fortuna» мало ще два значення — удача і доля. Зі  словника Да ... Читати далі »

Переглядів: 660 | Додав: REDAKTOR | Дата: 28.03.2016 | Коментарі(0)

... варто зупинитися на темах участі бурштинської «Енергії» у чемпіонаті області а також на проведенні чемпіонату міста.
Якщо коротко по першій темі, то наші футболісти мали заявитися до участі в першій лізі обласного чемпіонату ще минулого понеділка. Потім цю дату відтермінували ще на тиждень. Взагалі ж останній день заявки на область - 31 березня. Як стало відомо, основною перепоною на шляху заявки нашої команди спочатку була практична відсутність юнацького складу. Проте, вже під кінець минулого тижня юнаки знайшлися. Натомість  тепер гостро постало питання фінансування команди. Основним спонсором, який сьогодні ще декларує готовність допомогти команді, є міська рада, але кошти можна буде отримати аж після чергової сесії, котра відбудеться 22 квітня. Чи знайде керівництво «Енергії» відповідні слова і аргументи для футболістів, щоб переконати їх усе ж стартувати у чемпіонаті? Чи заявиться команда на участь у проміжному - весняному - турнірі? Відпо ... Читати далі »

Переглядів: 537 | Додав: REDAKTOR | Дата: 28.03.2016 | Коментарі(0)

23-24 березня 2016 року в м. Бурштині пройшли фінальні змагання Чемпіонату Івано-Франківської області з баскетболу 3х3 серед учнів загальноосвітніх навчальних закладів серед юнаків та дівчат двох вікових категорій 2001 року народження і молодші та 1998 року народження і молодші. До міста енергетиків прибули команди з Галицького, Долинського, Тисменицького, Калуського районів, міст Івано-Франківська, Калуша та господарі команда Бурштина. 
Серед молодших юнаків  -2001 р.н. і молодших  - у фінальних змаганнях взяли участь 6 команд. На третю сходинку п’єдесталу піднялись баскетболісти Калуської гімназії, які в напруженому драматичному матчі переграли земляків з Калуського району, що був представлений Верхнянською територіальною громадою, тільки в овертаймі. Впевненіше здобули свою Чемпіонську перемогу учні ЗШ №12 м.Івано-Франківська над суперниками з Долинського району представлену командою ЗОШ №6 м.Долини.
У старших юнаків - 1998 р.н. і молодших - де зм ... Читати далі »

Переглядів: 501 | Додав: REDAKTOR | Дата: 28.03.2016 | Коментарі(0)

Обігравши у неділю МФК «Ніка-Івано-Франківськ», команда Василя Качура підходить до старту чемпіонату з першим трофеєм в активі.
Кубок Підгір’я-2016, 20 березня, Фінал
Карпати (Брошнів-Осада) – Ніка-Івано-Франківськ – 2:1
Матч за 3-тє місце
Оскар (Підгір’я) – Турка-Сандаліно – 2:0
Матч за 5-те місце. 19 березня
Енергія (Бурштин) – Чайка (Вільхівці) – 2:2 (пен - 5:4).
По завершенню фінального поєдинку «Кубка Підгір’я-2016» організатори турніру визначили кращих футболістів.
Кращий воротар – Любомир Атаманчук («Карпати» Брошнів-Осада)
Кращий захисник – Микола Лазорик («Оскар» Підгір’я)
Кращий півзахисник – Володимир Боришкевич («Карпати» Брошнів-Осада)
Кращий нападник – Андрій Слободян («Ніка-Івано-Франківськ»)
Кращий бомбардир – Павло Дмитрів («Оскар ... Читати далі »

Переглядів: 612 | Додав: REDAKTOR | Дата: 28.03.2016 | Коментарі(0)

Програма житлових субсидій є механізмом соціального захисту населення в умовах підвищення цін і тарифів на житлово-комунальні послуги. 
Право на отримання житлових субсидій мають домогосподарства, в яких витрати на оплату житлово-комунальних послуг, виходячи із соціальної норми житла  та соціальних нормативів користування послугами з урахуванням пільг перевищують розмір визначеного Кабінетом Міністрів України обов’язкового відсотка платежу. Обов’язковий платіж розраховується індивідуально для кожного домогосподарства і залежить від середньомісячного сукупного доходу на одного члена домогосподарства.
Протягом останнього часу Урядом було внесено ряд змін до Положення про порядок призначення та надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21 жовтня 1995 року № 848, в частині спро ... Читати далі »

Переглядів: 602 | Додав: REDAKTOR | Дата: 28.03.2016 | Коментарі(0)

У разі надання громадянами у 2015 році власного рухомого майна в оренду (суборенду) особі, яка не є податковим агентом, фізичні особи зобов’язані надати податкову декларацію про майновий стан і доходи (далі – декларація) до податкової інспекції за місцем свого проживання, та задекларувати отримані доходи. 
Декларація надається громадянином за новою формою, затвердженою наказом Міністерства фінансів України від 02.10.2015 №859.
Отриманий дохід від надання рухомого майна в оренду (суборенду) зазначається фізичною особою – платником податків у рядку 10.3 розділу II декларації та є складовою усіх доходів, отриманих платником у минулому році, загальна сума яких зазначається у рядку 10 розділу II декларації.
У разі надання рухомого майна в оренду (суборенду), заповнюється також графа 5 розділу VIII. «Відомості про власне рухоме майно та/або рухоме майно, яке надається в оренду (суборенду)» декларації.
Звертаємо увагу, що у зазначе ... Читати далі »

Переглядів: 561 | Додав: REDAKTOR | Дата: 28.03.2016 | Коментарі(0)