П`ятниця, 29.03.2024, 15:53
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Березень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Березень » 28 » ПРО ЕЛЕКТРОННІ ПЕТИЦІЇ
11:29
ПРО ЕЛЕКТРОННІ ПЕТИЦІЇ

Окрім електронних закупівель, про які йде мова на 3 сторінці, Бурштин йде в ногу й з іншими нововведеннями. На початку року сесія міської ради прийняла рішення про запровадження системи електронних петицій та положення до нього. Згідно останнього: «Для того, щоб підписати петицію потрібно авторизуватися на офіційному веб-сайті Бурштинської  міської ради або заповнити запропоновану реєстраційну форму і натиснути кнопку «Підписати». Після цього користувач отримує лист на електронну пошту про те, що його голос зараховано.
Дата оприлюднення електронної петиції на офіційному веб-сайті Бурштинської  міської ради є датою початку збору підписів на її підтримку.
Електронна петиція, адресована Бурштинській міській раді, розглядається за умови збору на її підтримку не менше як 100 підписів громадян протягом не більше одного місяця з дня оприлюднення петиції. Електронна петиція, яка в установлений строк не набрала необхідної кількості голосів на її підтримку, після завершення строку збору підписів на її підтримку розглядається як звернення громадян.»
Тож тепер бурштинці мають змогу офіційно звертатись до міськради із пропозиціями. Станом на 22 березня таких петицій наразі зареєстровано три – дві наразі не набрали достатньої кількості підписів, а одна – уже на розгляді. Розглядається петиція, яка набрала 105 голосів: про «Покращення якості надання медичних послуг: лаборант для здачі аналізів окремо в дитячій консультації, окремий вхід для здорових дітей».
Про результати розгляду петиції повідомимо згодом, адже згідно положення про петиції: «Бурштинський міський голова невідкладно, але не пізніше ніж через три робочі дні після набрання необхідної кількості підписів на підтримку електронної петиції, направляє її на розгляд до постійної комісії Бурштинської міської ради, предметом відання якої є порушене автором петиції питання. Постійна комісія не пізніше ніж через десять робочих днів після отримання електронної петиції розглядає електронну петицію на своєму засіданні. За результатами розгляду електронної петиції постійна комісія надає висновок або рекомендацію відповідно до компетенції, або готує проект рішення Бурштинської міської ради.
Бурштинський міський голова у разі отримання висновку або рекомендації від постійної комісії щодо електронної петиції, з метою вирішення питань порушених у петиції чи врахування поданих у ній пропозицій, видає доручення, розпорядження у межах своїх повноважень чи виступає суб’єктом подання проекту рішення Бурштинської міської ради. Розгляд електронної петиції, проекту рішення з питання, зазначеного в електронній петиції, здійснюється Бурштинською міською радою першочергово на найближчому пленарному засіданні у порядку, визначеному Регламентом Бурштинської міської ради».
Натомість ще триває збір підписів під електронними петиціями про прохання «Терміново упорядкувати територію біля входу до церкви Церква Священомученика Йосафата на перехрестку вулиць С.Петлюри і О.Басараб. Викласти бруківку або заасфальтувати (забетонувати) місце біля входу, місця стоянок для автомобілів і зробити дренаж для відведення стічних вод» (5 підписів) а також про заборону продажу алкоголю на розлив (3 підписи).

 

Переглядів: 561 | Додав: REDAKTOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: