Четвер, 28.03.2024, 16:15
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Березень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Березень » 21 » Т.Шевченку присвячується
14:29
Т.Шевченку присвячується

Сторінка з життя Бурштинського торговельно-економічного коледжу Київського національного торговельно-економічного університету.
Летять роки, немов птахи у вирій, та залишають у людській пам’яті завжди щось надзвичайне. Залишають те, що неможливо забути. На жаль, доля нашої України має дуже багато таких трагічних подій. Жодна держава світу не перенесла стільки страждань і негараздів, як наша і наш український народ, який дав світові геніїв і пророків.
9 березня 1814 року на світ Божий народився геніальний поет, художник, володар слова і думки - Тарас Шевченко, який став символом нації і української держави. Ми маємо багато визначних постатей, але найбільшою із них став син кріпака, невільник та в’язень російських тюрм Тарас Шевченко. Його яскрава і правдива творчість засвітила на весь світ. І кожного року, незалежно від політичного чи економічного стану держави, ми- педагоги, студенти та учні Бурштинського торговельно-економічного коледжу Київського національного торговельно-економічного університету, відзначаємо день народження Тараса Шевченка. Читаємо його вічний «Кобзар». Для нас Шевченківські вечори завжди є святом. Ми любимо поезію нашого Генія. З творчості Тараса Шевченка черпаємо вічну правду і щире слово, набираємося сили й мудрості, вчимося жертвувати собою на благо нашого народу і нашої матері - України. Його вічні і віщі слова «Свою Україну любіть. Любіть її… во врем’я люте, в остатню, тяжкую мінуту за неї Господа моліть» є якраз на часі. Нам бракує любові до ближнього, нам бракує любові до рідної держави, яку знову розпинають наші вічні вороги.
Літературно-музична композиція до Шевченківських днів «Вічне слово Т.Г. Шевченка» була спрямована на те, щоб ми всі разом дослухалися пророчих слів нашого Генія і самовіддано жертвували свої знання і сили на благо України та народу. 
Хочеться щиро подякувати усім організаторам та учасникам шевченківського свята – а особливо ведучим Уляні Шпинті, Тетяні Кайс, Владиславу Гою, Володимиру Човгану, читцям Білоус Божені, Віктору Рудому, Оресту Бабію, Олександру Добровольському, Андрію Ковалишину. На високому рівні прозвучали музичні твори у виконанні ансамблю дівчат.
Двісті два роки минуло від дня народження пророка України Тараса Шевченка, його зірка життя згасла на 47 році, але зірка його творчості яскраво горітиме доки існуватиме світ.  
Викладач Бурштинського торговельно-економічного коледжу КНТЕУ Ірина Боднар  

 

Переглядів: 603 | Додав: REDAKTOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: