П`ятниця, 29.03.2024, 07:07
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Червень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Червень » 15 » Літні канікули у мовних таборах
17:57
Літні канікули у мовних таборах
Літні канікули у розпалі. Діти насолоджуються відпочинком не тільки вдома, але й у пришкільних таборах, які цьогоріч, як розповіла провідний спеціаліст Бурштинського відділу освіти Аліна Рега, мають нове спрямування -  поглиблене вивчення англійської мови. 
На допомогу місцевим вчителям були запрошені волонтери - студенти Івно-Франківського Прикарпатського університету. Літнім оздоровленням, зі слів пані Аліни, у пришкільних таборах у місті Бурштині охоплено близько 200 дітей. На їх харчування, у порівнянні з минулим роком, виділена значно більша сума коштів - 15 гривень на одного школяра в день, у 2014 році ця сума складала всього 7 гривень. Літні пришкільні табори розпочали свою роботу 2 червня і триватимуть до 15 червня. Завітавши до одного із таких мовних таборів, зокрема Бурштинського навчально-виховного комплексу, потрапили на заняття, яке відбувалося в легкій ігровій формі. Відмінність від стандартного заняття з іноземної мови у навчальний період у тому, що тут немає підручників чи робочих зошитів, натомість чимало фарб, олівців,
пластиліну.
Як розповіли одні із учасниць табору, Яна та Юлія, у такому таборі їм дуже подобається, бо можна і бавитись і вивчати англійську мову. На великому плакаті зображено різних звірят, це, як розповіла нам малеча, у такий спосіб вивчали назви тварин на англійській мові. Загалом заняття із волонтером Вікторією дітям довподоби, бо сприймають її не як строгого вчителя, а радше як старшого друга, який до нічого не змушує, а навпаки допомагає, підказує, а що найголовніше - проводить різні цікаві заняття та ігри.

Як вважає заступник директора Бурштинського навчально-виховного комплексу з навчально-виховної роботи Руслана Лащ, даний експеримент відділу освіти є дуже вдалим, адже доводить, що у такий спосіб знання дітей вдосконалюються. Допомога волонтера є досить важливою у цьому процесі, бо діти, які втомилися від стандартного шкільного навчання, потребують не тільки нових підходів, але й нових, особливо молодих наставників, які б їх розуміли та мали достатньо енергії до цікавих рухливих занять. У порівнянні з навчальним роком харчування в таборі є покращеним та більш збалансованим.
 
Такі табори дійсно можна назвати оздоровчими, адже кожен ранок розпочинається із руханки на свіжому повітрі, попри час навчання іноземної мови також проводяться різні ігри, екскурсії. До літнього оздоровлення у пришкільних таборах у місті залучали передусім дітей сиріт та дітей із малозабезпечених сімей, а також тих школярів, які прагнули вдосконалити свої знання з англійської мови.
Надія Польова
Переглядів: 646 | Додав: vovak | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 1
1 Петро  
0
Гарний, змістовний репортаж!

Ім`я *:
Email *:
Код *: