Четвер, 28.03.2024, 15:18
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Червень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Червень » 24 » Футбольна драма
20:38
Футбольна драма

Матч 1/16 кубка області з футболу між сусідами - командами з Бурштина та Галича обіцяв бути цікавим, видовищним і напруженим. Адже команди, хоча жодного разу не зустрічалися (якщо брати до уваги суто за назвами), проте дуже добре знали один одного. Тому, таке собі, кубкове місцеве дербі зібрало на стадіон комбінату спортивних споруд Бурштинської ТЕС ДТЕК чималу кількість вболівальників з Галича, Бурштина та навколишніх сіл. Та що тут казати – за останніх декілька років більше вболівальників було на стадіоні "Енергетик" тільки під час фіналу минулорічного  розіграшу Кубка Чемпіонів.

Оскільки усі стадії розіграшу кубка, окрім півфінальних матчів, складаються тільки з однієї гри, то всі розуміли, що реваншу не буде, проте, за потреби, будуть додаткові тайми та серія пенальті. А поступатися не хотів ніхто. Майстерніші та впевненіші у собі гості - галичани - розпочали гру дуже інтенсивно і почали загрожувати воротам Бендера з перших хвилин. Спочатку навіть здавалося, що все вирішиться ще у першому таймі. Особливо, коли гол головою після флангового навісу забив граючий тренер "Дністра" Ігор Худоб’як. Перший удар в бік воріт "Дністра" футболісти "Енергії" змогли виконати аж на 35-ій хвилині першої 45-хвилинки.

Зовсім іншою картина стала у другому таймі. підопічні Володимира Федорняка зуміли перехопити ініціативу і моменти раз по раз почали виникати біля воріт представника буковинського футболу, екс-гравця косівської "Гуцульщини" та чернівецької "Буковини" Юрія Бахтіярова. Одного разу, після затяжної позиційної атаки Андрію Стасюку все ж вдалося переправити м’яч повз досвідченого воротаря. Рахунок 1:1 все змінював і гра стала набагато жвавішою. Проте безрезультативною. За нічийного рахунку арбітр Анастасія Романюк, котра дуже професійно відсудила поєдинок,  сповістила про початок додаткових таймів. Таймів, які теж не принесли бажаного результату жодній із команд. 

Проте сталося інше - трибуни почали вболівати.... і вперше за декілька років можна було почути багатоголосе "Бурштин! Бурштин!" Що ж, маємо надію. що у команди формується стабільна група підтримки.  До слова, галичани також не спасували і вигуками "Галич! Галич!" дали можливість вболівальникам зі стажем пригадати ті славні часи, коли на стадіоні не було жодного вільного місця а підтримку вболівальників було чути до найвіддаленішої точки міста.

Натомість гравці обох команд подарували вболівальникам ще одне футбольне дійство – видовищну серію пенальті, котру із рахунком 9:8 виграли галичани. До слова, команди пробивали аж по 10 одинадцятиметрових. Одного разу фортуна відвернулася від «Дністра» і двічі – від «Енергії».

Заслужена перемога гостей не повинна залишити у бурштинських вболівальників ідолі розчарування у своїй команді, адже друголігова «Енергія» достойно протистояла команді, котра такою зіграною і потужною не була за часів навіть іншої своєї назви («Гал-Вапно») і станом на сьогодні займає 5-ту сходинку змагань у чемпіонаті області. До слова, галичани – одні з двох команд області зуміли на сьогодні переграти лідера змагань – «Оскар» з Підгір’я.

На завершення залишається тільки побажати «Дністру» успіхів і подякувати за чудову гру. Натомість у «Енергії» - однієї з наймолодших команд у обласних змаганнях – є всі шанси з такою грою і професійним підходом керівництва клубу у наступному році представляти Бурштин у когорті найсильніших.

В.К.

 
Переглядів: 869 | Додав: vovak | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: