П`ятниця, 26.04.2024, 12:11
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Червень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Червень » 15 » Бурштинські молоді кулінари підкорили «КулінарШоу» у Києві
17:24
Бурштинські молоді кулінари підкорили «КулінарШоу» у Києві
30 травня в Київському національному торговельно-економічному університеті відбулося святкування Дня університету в рамках проведення Дня міста Києва. Для участі в святкуванні зареєструвалося більше 600 випускників університету із усієї України. В програму заходів святкування увійшло «КулінарШоу», участь в якому брали 16 команд структурних підрозділів університету: інститутів, коледжів та  факультетів університету.

Команда Бурштинського торговельно-економічного коледжу КНТЕУ «Галицькі батяри» демонструвала свої кулінарні вміння у приготуванні страв на відкритому вогні, а саме у номінаціях «Страва в казані» та «Барбекю». В склад команди увійшли студенти І-ІІ курсів, які здобувають спеціальність «Виробництво харчової продукції»: Шемберко Іван, Дерда Василь, Сисак Любомир та Кохан Святослав. У підсумку наша команда здобула третє призове місце за страву «Козуля з соусом із ревеню»  (номінація «Барбекю»). Кожен учасник команди  був відзначений подякою університету.

 З нагоди цієї події в Бурштинському торговельно-економічному коледжі КНТЕУ для засобів масової інформації відбулася прес-конференція та майстер-клас із приготування страв, які були представлені на конкурсі.
Як розповіли самі учасники «КулінарШоу», у столиці привернули до себе увагу не тільки кулінарною майстерністю, але й оригінальною назвою команди – «Галицькі батяри», адже пояснити не галичанину слово «батяри» виявилось не так вже й просто, тому усіх запрошували до дегустації оригінальних страв саме нашого прикарпатського краю. Загалом, як пояснюють хлопці, «Галицький батяр» - це такий собі веселун, зірвиголова та справжній підкорювач сердець. Як вважають молоді кулінари, саме такі батяри живуть у наших чарівних Карпатах, які надихають на неймовірні справи навіть в царині кулінарії. 

Майстер виробничого навчання Марія Степанівна Бердей вважає, що ця перемога далася завдяки злагодженій та наполегливій роботі під час конкурсів, а також досить високій професійній підготовці, яку отримують студенти у навчальному закладі. Участь в таких конкурсах, як стверджує пані Марія, дає можливість почерпнути нові знання, обмінятися досвідом. Здобута бронза, це вже висока відзнака, зважаючи на досить компетентне та поважне журі, до складу якого увійшли: директор департаменту розвитку торговельного співробітництва Міністерства економічного розвитку і торгівлі України Руслан Анатолійович Осипенко, власник групи компаній мережі ресторанів «Наша карта», ведучий програми «МайстерШеф» Микола Миколайович Тищенко та провідні фахівці кулінарної справи університету. 

Директор Бурштинського торговельно-економічного коледжі КНТЕУ Андрій Романович Козак, розповів, що на конкурсі було чимало нетрадиційних страв, серед яких - оригінальне приготування жаб’ячих лапок. Радує також і те, що журі конкурсу належно оцінило ще одну страву нашої команди – грибну юшку по-галицьки, яка направду вирізнялась особливістю приготування та смаку. Під час нагородження нашої команди, як розповів Андрій Романович, відомий ресторатор Микола Тищенко відзначив їхній естетичний підхід до процесу приготування. Більше того, спеціально для конкурсу, команда Бурштинського коледжу привезла із собою власний посуд для ефектної подачі страв. 
Майстер-клас із приготування страв на вогні, який підготували учасники конкурсу після прес-конференції, не залишив байдужих. Ароматні овочі-гриль, соковитий шашлик, та просто неповторна грибна юшка, яку дегустували представники мас-медіа, довели - нагорода заслужена. Ми б віддали нашим кулінарам не те що бронзу, а й золото, бо їхні золоті руки направду цього вартують.
Надія Польова
Переглядів: 1286 | Додав: vovak | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: