Четвер, 28.03.2024, 19:07
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Червень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Червень » 30 » Бурштин відвідала делегація Федерації канадських муніципалітетів
07:31
Бурштин відвідала делегація Федерації канадських муніципалітетів

19 червня у місті Бурштині відбулася робоча зустріч керівництва та працівників Бурштинської міської ради, представників бізнесу міста, громадських організацій із делегацією Федерації канадських муніципалітетів, проекту ПРОМІС та Асоціації міст України. 
Делегація прибула у складі 9-ти представників проекту: Ігор Лепьошкін - головний експерт з питань демократичного врядування та місцевого розвитку, проект ПРОМІС, Ейлін Гізбрехт – муніципальний експерт з питань демократичного врядування та розвитку бізнесу, м.Едмонтон, Канада, Керол Кардіш - консультант з питань розробки програм, м. Отава, Канада, Соломія Рожко – консультант з питань гендерної рівності,  Наталія Лазаренко – координатор міжнародних проектів, Асоціація міст України та Денис Даниленко – перекладач,
 Підставою для робочої зустрічі стала участь міста Бурштина у конкурсному відборі Проекту «Партнерство для розвитку міст» (Проект ПРОМІС), який впроваджує Федерація канадських муніципалітетів за фінансової підтримки Уряду Канади. 
Вже цієї осені м. Бурштин матиме можливість розпочати співпрацю з проектом ПРОМІС та отримати доступ до найсучасніших знань та ресурсів у сфері місцевого економічного розвитку. Даний проект спрямовано на зміцнення муніципального сектору в Україні, впровадження ефективного демократичного управління та прискорення економічного розвитку шляхом підвищення спроможності українських міст у сфері демократизації врядування та місцевого економічного розвитку, створення сприятливого середовища для розвитку малого  та середнього бізнесу, підтримки процесу децентралізації та інтегрованого планування розвитку на місцевому, регіональному та національному рівнях.
Під час зустрічі міський голова П. Курляк розповів про здобутки міста у розвитку бізнес-середовища та інших сферах, реалізації проектів в рамках трирічної Стратегії соціального партнерства міста з компанією ДТЕК, наголосив на позитивному досвіді міста щодо співпраці із міжнародними проектами. Представники делегації, у свою чергу, розповіли про мету та завдання Проекту ПРОМІС, обговорили з учасниками зустрічі перспективи  розвитку м. Бурштин, відносини місцевої влади з представниками бізнесу і громадянським суспільством, конкретні кроки реалізації ініціатив та впровадження реформ за трьома взаємопов’язаними компонентами:
 1. запровадження моделі “відкритого уряду” та забезпечення прозорості і ефективності прийняття рішень місцевого самоврядування. 
2. підтримка розвитку і підвищення ефективності діяльності малих та середніх підприємств.
 3. поліпшення співпраці місцевих, регіональних і центральних органів влади у сфері децентралізації та міжвідомчої співпраці.
 За словами Ігора Лепьошкіна, зазвичай спершу проводиться конкурс, обирають міста і визначають чи потреби міста відповідають можливостім і цілям проекту..
 Наразі відбувається конкурсний відбір міст, який завершиться 25 вересня. У конкурсі беруть участь 26 міст, які попередньо надіслали анкету для відбору. До проекту планують залучити Івано-Франківську, Вінницьку, Запорізьку та Полтавську області. Відбір міст здійснюватиметься, у тому числі, і шляхом відвідання делегацією міст-кандидатів.
Олена Кравчишин

 

 
Переглядів: 654 | Додав: vovak | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: