Неділя, 28.04.2024, 04:41
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Грудень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Грудень » 28

І свято Миколая, і Різдво Христове неможливі без доброчинності: в зимові холоди варто поділитися з ближніми не лише подарунками, а й душевним теплом і добрим словом. Хто вони, сучасні благодійники? Що спонукає їх тратити зусилля, час і гроші заради допомоги іншим людям? 
Яскравим прикладом того, як можна долучитися до доброї справи, є подружжя Курта і Мирослави Зіммхенів. 


Героїня нашої розповіді Мирослава народилася і виросла тут, у Бурштині. Тут мешкає її родина – батько і брат Федір з сім’єю, котрий зараз захищає Україну в зоні АТО. В складні 2000-ні роки Мирослава залишила вдома з дідусем двох маленьких діточок і вирушила на пошуки кращої долі, в Німеччину. Заробітчанка ще не знала, що потрапить на роботу до свого майбутнього чоловіка. 
Курт Зіммхен возив передачі в Україну, і Мирослава попрохала відвезти ... Читати далі »

Переглядів: 1250 | Додав: REDAKTOR | Дата: 28.12.2015 | Коментарі(0)

Люблять діти Миколая, шану кожен віддає.
Хто в мольбах його благає, всім він поміч подає.
Через нього Божа ласка з неба сходить до людей.
Миколайчику, будь ласка, завітай до всіх дітей.
Кожного року українці святкують два свята Миколая. Перше — 22 травня, а друге 19 грудня. Свято Миколая, особливо «зимнього», святкують урочисто, запрошують гостей. Святого Миколая люди люблять, бо він захисник усіх бідних і знедолених. Народ про святого Миколая склав багато легенд і переказів. У них розповідається, як він боронить людей від стихійного лиха, а особливо, на воді. Всі рибалки мали в своїх куренях образ святого Миколая і брали його з собою, виходячи в море на промисел. Бо Святий Миколай - другий після Бога заступник юдей від усіх проблем, нещасть. Відомо, що все життя він ніс людям Добро і Милосердя. Найбільше люблять і шанують його діти.
Для ... Читати далі »

Переглядів: 756 | Додав: REDAKTOR | Дата: 28.12.2015 | Коментарі(0)

20 грудня співробітники DTEK, Бурштинської міської ради та спільнота «Твори Добро» привітали діток, котрі виховуються у міжрегіональному центрі соціально-психологічної реабілітації дітей, розміщеного в с. Мединя. Іграшки, постільну білизну, одяг та солодощі  привезли разом зі  Святим Миколаєм відвідувачі. Пісні, оплески, посмішки та сердечні вітання супроводжували театралізоване дійство, влаштоване для дітей маленькими Ангелочками. Такі діти особливо цінують доброзичливе ставлення до них і завжди дуже тішаться подарункам.


В День святого Миколая, покровителя мандрівників та дітей, співробітники DTEK, Бурштинської міської ради та спільнота «Твори Добро» побажали всім малятам справжнього свята любові і душевної теплоти, міцного здоров’я, благополуччя, небесного благословення та здійснення заповітних мрій.
... Читати далі »

Переглядів: 693 | Додав: REDAKTOR | Дата: 28.12.2015 | Коментарі(0)

У неділю, 20 грудня, в читальній залі бібліотеки було проведено літературне рандеву «Жіноча доля жіночої прози в Україні». Про українських письменниць та їх творчість розповіла завідувачка  бібліотеки Ольга Дрищук. Особливо зробила акцент на представницях сучасної літератури – Марії Матіос, Ірен роздобудько, Люко Дашвар, Ніни Фіалко, Оксани Забужко, Світлани Талан, Наталки Очкур, Лариси Денисенко, які писали про жінок і  для жінок.
Родзинкою заходу був приїзд нашої краяни, письменниці, поетеси Оксани Кузів, яку представила головний бібліограф Марія Куйбіда.
Оксана Кузів (дів. Ворончак) народилася у м. Бурштині 10 березня 1970 року. Живе і працює в Івано-Франківську. Закінчила Львівський державний університет ім. І. Франка за спеціальністю викладач української мови та літератури. Працювала літературним редактором в газеті «Вечірній Івано-Франківськ», «Салон – плюс», кореспондентом у Богородчанському часописі « ... Читати далі »

Переглядів: 637 | Додав: REDAKTOR | Дата: 28.12.2015 | Коментарі(0)

Святий Миколай – у душі кожного з нас. На свято Миколая чекають усі – як малеча так і дорослі. Цього дня милосердя і Божа благодать огортають душу кожної людини з добрим серцем, і продовжують на землі благородну місію цього архієпископа. Послідовники Святого Миколая живуть у кожній українській оселі, у кожній державній установі. Не стала винятком і служба у справах дітей Бурштинської міської ради.
 Напередодні цього свята служба звернулася до жителів міста Бурштин з проханням допомогти зібрати подарунки для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, а також дітей, які проживають в сім’ях, що опинилися у складних життєвих обставинах.
Приємно, що небайдужі люди відгукнулися на допомогу зробити малечі справжнє свято. 


Особливу подяку служба у справах дітей Бурштинської міської ради висловлює підприємцям Костю ... Читати далі »

Переглядів: 680 | Додав: REDAKTOR | Дата: 28.12.2015 | Коментарі(0)

Оподаткування вартості новорічних подарунків, придбаних за кошти роботодавця податком на доходи фізичних осіб здійснюється згідно вимог пп. 165.1.39 Податкового кодексу України.
Так, зокрема, до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку не включається вартість дарунків (а також призів переможцям та призерам спортивних змагань), якщо їх вартість не перевищує 50 відсотків однієї мінімальної заробітної плати (у розрахунку на місяць), встановленої на 1 січня звітного податкового року, за винятком грошових виплат у будь-якій сумі (у 2015 році - 609,00 грн.).
Вартість дарунків, яка не перевищує 609,00 гривень відображається у податковому розрахунку ф. 1ДФ за ознакою доходу «160».
Якщо вартість новорічних подарунків та квитків, яка надається платнику податків, перевищує 609,00 грн. (у 2015 році), то сума такого перевищення оподатковується податком на доходи фізичних осіб за ставками 15% та/або 20% та відображається у податковому р ... Читати далі »

Переглядів: 576 | Додав: REDAKTOR | Дата: 28.12.2015 | Коментарі(0)

Бурштинська  волейбольна команда «Західрембуд» зіграла перший домашній матч у чемпіонаті області з волейболу  (Вища ліга). Власне зустріч із долинським УМГ «Прикарпаттрансгаз» відбулася у рамках третього туру нинішнього чемпіонату, проте перших дві зустрічі бурштинці грали на виїзді.
У суботньому матчі бурштинці, взявши гору у першому сеті з рахунком 25:19, поступилися у наступних трьох. Загальний рахунок зустрічі, зафіксований арбітром Василем Гладійчуком, свідчив не на нашу користь: 82:94.
Оскільки висвітлюємо нинішній чемпіонат області вперше, то до вашої уваги результати усіх трьох турів змагання (дорослі): 
1 тур. 14-15 листопада:
ВК «Залуччя» - «НТУНГ» 3:1
«Станіславів-Володар» - «Західрембуд» 3:1
СК «Прибилів» - УМГ «Прикарпаттрансгаз»  1:3
ФОСК «Прикарпаття» - СК «Каменяр» 3:1
2 тур. 28-29 ... Читати далі »

Переглядів: 612 | Додав: REDAKTOR | Дата: 28.12.2015 | Коментарі(0)

Програма Федерального міністерства економіки 
і енергетики  «Fit for Partnership with Germany»

Німецьким товариством з міжнародного співробітництва GIZ продовжено реалізацію у 2016-2018рр.  Програми Федерального міністерства економіки та енергетики для управлінських кадрів «Fit for Partnership with Germany» Програма передбачає набуття менеджерами міжнародних управлінських навичок та дає змогу встановити прямі контакти з німецькими компаніями. Також учасники можуть безпосередньо ознайомитися з німецьким обладнанням і технологіями. Стажування у Німеччині здійснюється за кошти уряду Німеччини, в. т.ч. проживання, харчування, транспортні витрати. 
Для участі в конкурсному відборі необхідно підготувати пакет документів, перелік та форми яких наведено на сайті GIZ: http://www.inwent.org.ua ukrini/candidates/index.html
.У 2016 році українським менеджерам, підприємцям та підприємствам запропоновано ста ... Читати далі »

Переглядів: 640 | Додав: REDAKTOR | Дата: 28.12.2015 | Коментарі(0)

Внесення змін до пункту 41 
Порядку забезпечення інвалідів автомобілями
Відповідно до абзацу сьомого п.41 Порядку забезпечення інвалідів автомобілями, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 19.07.2006 № 999 (зі змінами від 07.10.2015), після смерті інваліда автомобіль, визнаний гуманітарною допомогою, яким інвалід був забезпечений через головне управління соціального захисту населення (департамент соціальної політики) за бажанням членів їх сімей, спадкоємців передається їм у власність безоплатно за рішенням Мінсоцполітики.
Для проведення перереєстрації автомобіля необхідно звернутися в відділ соціального захисту населення Бурштинської міської ради за адресою : вул.С.Стрільців, 4(кабінет №4) та подати відповідні документи:
- заяву про перереєстрацію автомобіля;
- довідку про реєстрацію місця проживання члена сім’ї на день смерті інваліда (або копію свідоцтва про право на спадщину);
- копії паспорта та ідентифікаційного к ... Читати далі »

Переглядів: 504 | Додав: REDAKTOR | Дата: 28.12.2015 | Коментарі(0)

про роботу комісії з питань надання  та призначення субсидії, державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям та надання пільг за фактичним місцем проживання
З метою посилення соціального захисту населення, оперативного вирішення питань надання всіх видів соціальних допомог при соціальному захисті населення Бурштинської міської ради функціонує комісія з питань призначення державних соціальних допомог малозабезпеченим сім’ям, субсидій та надання пільг за фактичним місцем проживання.
15 грудня 2015 року заступником голови Бурштинської міської ради, головою комісії Надією Кицелою проведено чергове засідання комісії з питань призначення та надання субсидії, державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям та надання пільг за фактичним місцем проживання.
 На засіданні комісії розглянуто 19 звернень (1- пільги, 1- допомога малозабезпеченим сім’ям, 17-субсидії).
Комісію проінформовано, що прийом документі ... Читати далі »

Переглядів: 621 | Додав: REDAKTOR | Дата: 28.12.2015 | Коментарі(0)