Неділя, 28.04.2024, 07:03
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Грудень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Грудень » 07

Вигівка, Демешківці та Дем’янів стали лауреатами першого футбольного чемпіонату міста Бурштина. Команда з Вигівки - «Євробуд» - меценатом якої є бурштинський підприємець депутат обласної ради Андрій Іваськів, створила своєрідний хет-трик здобувши чемпіонство, ставши володарем Кубка та Суперкубка міста з футболу. 
Окрім вшанування лауреатів в цей день святкували ще й своєрідну першу річницю створення міської федерації футболу, головою якої є директор БуТЕС Андрій Шувар.
Вітаючи переможців міський голова Роксолана Джура зазначила, що футболу у Бурштині бути. «Я не гарантую вам виділення великих коштів на футбол у наступному році, але я гарантую велику підтримку від влади». Також Роксолана Олександрівна анонсувала створення ДЮСШ у місті.

 

 

 

 

 

 

... Читати далі »
Переглядів: 938 | Додав: REDAKTOR | Дата: 07.12.2015 | Коментарі(0)

Відділ у справах молоді і спорту спільно з ГО «Твори добро» проводить збір подарунків до дня св.Миколая! 
Просимо Вас долучитися до збору подарунків: 
- упаковка кольорових олівців;
- альбом для малювання;
- шоколад;
- солодощі;
- пазли;
- конструктори;
- шкільне приладдя;
- абетка на стіну, кошти – все це допоможе нам разом організувати справжнє свято дітям, позбавленим батьківського піклування.
Волонтери проведуть збір (подарунки для дітей сиріт можна приносити кожної п’ятниці на площі Героїв УПА з 9.00 до 17.00, або щоденно крім вихідних з 8.00 до 17год. до відділу у справах молоді і спорту Бурштинської міської ради, 4-ий поверх.) та роздачу подарунків для дітей-сиріт (фотозвіт можна буде побачити на сайті Бурштинської міської ради, та на  соц.сторінці у facebook ГО «Твори добро».
Ми будемо щиро вдячні Вам за будь-яку допомогу адже ЧУЖИХ ДІТЕЙ НЕ БУВАЄ!

&nb ... Читати далі »

Переглядів: 576 | Додав: REDAKTOR | Дата: 07.12.2015 | Коментарі(0)


Відповідно до розпорядження міського голови від 25.11.2015 року №306 “Про скликання 3 сесії Бурштинської міської ради VII скликання ” 24 грудня 2015 року о 10:00 год. в будинку культури ім. Т. Шевченка відбудеться пленарне засідання 3 сесії міської ради сьомого скликання. Порядок денний уточнюється.

Переглядів: 597 | Додав: REDAKTOR | Дата: 07.12.2015 | Коментарі(0)

Шановні бурштинці! У зв’язку зі зміною законодавства, а зокрема прийняття Закону «Про роздержавлення ЗМІ», змінилася й передплатна ціна на газету «Бурштинський вісник».
У свою чергу ті, хто передплатив видання по старій ціні (яка діяла до кінця листопада) отримуватимуть газету без змін. 
Дякуємо за розуміння.  
Вартість передплати на 2016 рік з грудня:
1 місяць - 8 + 0.95 поштового збору;
3 місяці - 24 + 2.15 поштового збору;
6 місяців - 48 + 2.60 поштового збору;
12 місяців - 96+ 4.00 поштового збору.
ПЕРЕДПЛАТНИЙ ІНДЕКС 68018

Переглядів: 587 | Додав: REDAKTOR | Дата: 07.12.2015 | Коментарі(0)

На базі Бурштинського торгівельно-економічного коледжу майстром виробничого навчання Марією Степанівною Бердей було проведено майстер-клас по приготуванню фондю. Як розповіла у процесі приготування пані Марія, ця страва має швейцарське походження, в Україні не вельми поширена, але хто її уже спробував, тому вона обов’язково припаде до душі. Адже окрім особливостей приготування, ця страва запрошує не тільки до споживання, але й до бесіди, приємного проведення часу в колі рідних чи друзів. 


Марія Степанівна презентувала сирне та шоколадне фондю. Особливість першого у сортах сиру, як розповіла кулінарний спеціаліст, «для фондю підійдуть тільки дорогі сири, адже вони мають здатність плавитись, від сирного продукту, якого сьогодні вдосталь на полицях магазинів, такого ефекту не доб’єтесь». Ще одна важлива умова сирного фондю, як зазначила пані Марія, його ... Читати далі »

Переглядів: 678 | Додав: REDAKTOR | Дата: 07.12.2015 | Коментарі(0)

з питань призначення та надання субсидії, державної соціальної 
допомоги малозабезпеченим сім’ям та надання пільг за фактичним місцем проживання

З метою посилення соціального захисту населення, оперативного вирішення питань надання всіх видів соціальних допомог при соціальному захисті населення Бурштинської міської ради функціонує комісія з питань призначення державних соціальних допомог малозабезпеченим сім’ям, субсидій та надання пільг за фактичним місцем проживання.
25 листопада 2015 року  заступником голови Бурштинської міської ради, головою комісії Кицела Н.Ю. проведено чергове засідання комісії з питань призначення та надання субсидії, державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям та надання пільг за фак ... Читати далі »

Переглядів: 547 | Додав: REDAKTOR | Дата: 07.12.2015 | Коментарі(0)

У конференц-залі Бурштинської міської ради відбулася зустріч представників Галицького районного центру зайнятості, заступників міського голови, керівників відділів Бурштинської міської ради з учасниками АТО міста Бурштина. 


Основною метою зустрічі було обговорення теми зайнятості демобілізованих учасників АТО. Представник центру зайнятості поінформувала присутніх про особливості влаштування на роботу або ж отримання допомоги по безробіттю, зазначила, що учасники АТО можуть пройти безкоштовне навчання/перекваліфікацію. Представники відділу соціального захисту населення Бурштинської міської ради, в свою чергу, повідомили учасників АТО про можливість безкоштовного санаторно-курортного лікування. 
Учасники АТО розповіли про найбільші проблеми, з якими їм зараз доводиться стикатися, і попросили представників влади вплинути на ситуацію.

Переглядів: 549 | Додав: REDAKTOR | Дата: 07.12.2015 | Коментарі(0)

У Бурштинському торгівельно-економічному коледжі, згідно наказу Департаменту освіти та науки облдержадміністрації, відбулося відкриття щорічного обласного конкурсу фольклорних колективів. Як розповів директор Державного центру естетичного виховання Михайло Володимирович Кузбит такий конкурс є важливим, адже долучає сучасну молодь до вивчення традицій, обрядів, фольклору рідного краю. Пан Михайло відзначив високу підготовку студентів та викладачів коледжу, адже змогли віднайти та донести до аудиторії досить автентичні пісні, колядки, гаївки, в яких є наша історія та глибинний зміст. Це саме той скарб українського народу, який не повинні загубити, а навпаки примножити та зберегти. 
Конкурс, як зазначив Михайло Володимирович, проходить у кілька етапів, наразі відбувається огляд всіх навчальних закладів, серед яких будуть обрані три найкращі, які отримають запрошення на відповідний облас ... Читати далі »

Переглядів: 680 | Додав: REDAKTOR | Дата: 07.12.2015 | Коментарі(0)

Так, були різні війни, катастрофи, які забирали життя людей. Коли гинуть люди від стихійного лиха, аварії літака чи потягу, виверження вулкану – це одне. Коли люди гинуть на війні, захищаючи свою Батьківщину від ворогів, - це друге. А коли люди гинуть від голоду – це зовсім інше. Особливо – голоду, який створили навмисно. Ви вже знаєте, що в Україні родючі землі і вона багата хлібом. Ще нашу Україну називали «житницею Європи».
Хіба можна уявити, що народ – хлібороб помирає від голоду?
Хіба можна уявити, що людина збирала урожай, радувалась, що зможе прокормити свою родину, своїх дітей, а на наступний день влада все забирала, не лишаючи ані зернини, ані картоплини.
В ті часи жертвами ставали не окремі люди, винищувались цілі села. Від голоду помирали і старі, і молоді. Найстрашніше – помирали діти. У вересні 1933 року за шкільні парти не сіли близько 2/3 учнів. Вони не дожили до свого першого дзвоника.
Саме так влада п ... Читати далі »

Переглядів: 518 | Додав: REDAKTOR | Дата: 07.12.2015 | Коментарі(0)

Ще в середині минулого століття ніхто б і не подумав, що колись з’явиться хвороба, здатна знищити імунітет людини. У 1981р. у США було зареєстровано перші випадки дивної хвороби. Вона вражала імунітет людини, яка ставала беззахисною перед будь-якою інфекцією. Назвали цю хворобу синдромом набутого імунодефіциту, скорочено СНІД. У 1983 р. вчені відкрили її збудника – вірус імунодефіциту людини (ВІЛ).
2 грудня із 11 класом ЗОШ №1 (вчитель Лазоришин І Є) працівники міської дитячої бібліотеки провели бесіду «Дітям про СНІД». Метою заходу було розповісти учням про вірус імунодефіциту людини і синдром набутого імунодефіциту; розвивати почуття відповідальності за своє здоров’я та здоров’я інших людей; виховувати толерантне ставлення до ВІЛ – інфікованих людей. СНІД - це дуже серйозне захворювання, яке викликається маленькою бактерією, вірусом. Коли ти здоровий, твій організм може боротися з хворобами подібно до того, як супермен бореться з пог ... Читати далі »

Переглядів: 929 | Додав: REDAKTOR | Дата: 07.12.2015 | Коментарі(0)

 В рамках проведення акції «16 днів проти насильства» з 25листопада по 10 грудня службою у справах дітей Бурштинської міської ради 2 грудня було проведено тематичну бесіду із студентами Бурштинського торгівельно - економічного коледжу. 


Працівниками служби було детально розказано про види насилля та методи подолання.Студенти приймали активну участь в обговоренні такої актуальної теми в суспільстві, як насилля. Заступник по виховній роботі БТЕКу Любінець Світлана Теодозівна показала службі ряд робіт студентів коледжу на вище згадану тематику. За участь та хороші роботи студенти   були нагороджені від служби у справах дітей Бурштинської міської ради грамотою за активну  участь у Всеукраїнській акції «16 днів проти насильства».
Дякуємо керівництву коледжу за активну та плідну співпрацю в інтересах дітей. Фото усіх кращих робіт із навчаль ... Читати далі »

Переглядів: 678 | Додав: REDAKTOR | Дата: 07.12.2015 | Коментарі(0)

Знання свої ти завжди збагачуй. Радій! Учись!Співай! 
І точно віддячить твій розум тобі у потрібну хвилину, 
Коли логіці щось відгадать не під силу.

Цікавим і змістовним виявився  тиждень географії в Бурштинській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №2. За задумом вчителів географії, протягом кожного дня відбувалися заплановані заходи, спрямовані на підвищення в учнів інтересу до географічної науки, та підвищення знань з програмового матеріалу. 
Готуючись до проведення тижня, учні 6-10 класів заздалегідь підготували цікаві ребуси, кросворди, вікторини, оформили їх належним чином і зробили виставку в коридорі на другому поверсі школи. Протягом тижня, біля цієї виставки, юрмилися учні, пробуючи розгадувати виставлені кросворди та ребуси, обмінюючись версіями.
Учні 10 класу, під керівництвом вчителя географії Ільницької Л.С., підготували проект ... Читати далі »

Переглядів: 617 | Додав: REDAKTOR | Дата: 07.12.2015 | Коментарі(0)

Безкоштовна психологічна реабілітація в реабілітаційних 
установах України для учасників АТО


Учасники АТО мають можливість отримати безкоштовну психологічну реабілітацію в реабілітаційних установах України
Відповідно до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для здійснення заходів щодо психологічної реабілітації постраждалих учасників антитерористичної операції відділ соціального захисту населення Бурштинської міської ради організовує направлення учасників АТО до реабілітаційних установ.
Реабілітаційні послуги надаються учасникам АТО в реабілітаційних установах, з якими Державною службою України у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції в установленому законодавством порядку укладено відповідний договір про надання реабілітаційних послуг.
Для отримання направлення на психологічну реабілітацію в реабілітаційній установі необхідно:
І. Звернутися до відділу соціального ... Читати далі »

Переглядів: 635 | Додав: REDAKTOR | Дата: 07.12.2015 | Коментарі(0)

Відповідно до Закону України від 06 липня 1995 року №265 «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» суб’єкти господарювання, які використовують реєстратори розрахункових операцій, повинні подавати до органів фіскальної служби по дротових або бездротових каналах зв’язку електронні копії розрахункових документів і фіскальних звітних чеків, які містяться на контрольній стрічці в пам’яті реєстраторів розрахункових операцій або в пам’яті модемів, які до них приєднані. 
Тобто всі електронні контрольно-касові апарати (ЕККА) повинні відправляти копії кожного фіскального чека та кожний Z-звіт. З метою реалізації таких вимог виробниками касової техніки розроблені та внесені до реєстру РРО нові версії програмного забезпечення для РРО та ЕККА. 
До 1 січня 2016 року дозволяється використання електронних контрольно-касових апаратів, введених в експлуатацію до 1 січня 2015 року ... Читати далі »

Переглядів: 498 | Додав: REDAKTOR | Дата: 07.12.2015 | Коментарі(0)