Середа, 24.04.2024, 21:43
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Грудень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Грудень » 7 » Змагання юних географів
12:46
Змагання юних географів

Знання свої ти завжди збагачуй. Радій! Учись!Співай! 
І точно віддячить твій розум тобі у потрібну хвилину, 
Коли логіці щось відгадать не під силу.

Цікавим і змістовним виявився  тиждень географії в Бурштинській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №2. За задумом вчителів географії, протягом кожного дня відбувалися заплановані заходи, спрямовані на підвищення в учнів інтересу до географічної науки, та підвищення знань з програмового матеріалу. 
Готуючись до проведення тижня, учні 6-10 класів заздалегідь підготували цікаві ребуси, кросворди, вікторини, оформили їх належним чином і зробили виставку в коридорі на другому поверсі школи. Протягом тижня, біля цієї виставки, юрмилися учні, пробуючи розгадувати виставлені кросворди та ребуси, обмінюючись версіями.
Учні 10 класу, під керівництвом вчителя географії Ільницької Л.С., підготували проекти по основних глобальних проблемах людства та шляхах їх вирішення, з якими виступили  перед учнями 9-их класів. В ході презентацій проектів найкраще проявили себе учні 10 класу Сегедин Лілія, Черней Олександр, Ликтей Марта та інші.
Апофеозом проведення тижня географії стало проведення інтелектуально-пізнавальної гри «Що? Де ?Коли?». Змагались між собою команди учнів 7- 8-их класів. Гра відбувалася 19 листопада в актовій залі школи. В кожному з чотирьох класів, з числа кращих знавців географії було сформовано команди з шести учнів. Гра проходила в 5 турів. Спочатку між собою провели стикові ігри  команди учнів 7-их класів, потім – восьмих. Далі боротьба продовжилась за третє місце між командами 7-Б і 8-Б класів. У фінальному поєдинку зустрілися переможці першого і другого турів – команди 7-А і 8-А класів. В цікавій і інтелектуально-напруженій боротьбі перемога дісталася учням 7-А класу.
Всі, без винятку, учасники гри старались внести свою лепту у скарбничку команди, висловлюючи свої версії для сформування остаточної відповіді. Для цього їм довелося пригадати не тільки основні знання з фізичної географії, але і знання з історії рідного міста, окремі біблійні історії, а також проявити кмітливість і логічне мислення. 
Приємно відзначити, що гра проходила дуже толерантно і справедливо. Глядачі, а це були в повному складі учні всі учні 7-8 класів, уважно спостерігали за грою, не заважаючи учасникам, а іноді, коли в учасників не було правильної відповіді, і самі відповідали на запитання ведучого. За процесом гри спостерігала наглядова рада в складі класних керівників 7-8 класів, яка в разі необхідності, вносила свої корективи.
В 5 турі, за звання кращого гравця турніру, змагалися кращі географи з кожної команди. В чесній, безкомпромісній боротьбі, звання кращого гравця виборола учениця 7-А класу – Антошків Анастасія.
За підсумками гри всі команди були відзначені грамотами, а переможці гри, ще й перехідним кубком. 
Насамкінець хочеться відмітити, що якщо якісь запитання були не під силу учням, то після гри, відповіді на них всі присутні в залі запам’ятають надовго. А це й було основною метою проведення заходу. Надалі в школі планується проведення подібних турнірів з інших предметів. Вкінці дійства, атмосфера суперництва перетворилась в дружню, адже всі діти отримали задоволення від участі в змаганнях. Вчителі, організатори, побачили дітей, не як завше за шкільною партою під час уроків, а змогли спостерігати за ними в зовсім іншій обстановці, де проявилися приховані якості окремих, на уроці не завжди помітних учнів.   
Іван Ільницький  - вчитель географії  Бурштинської ЗОШ І-ІІІ ступенів №2

 

Переглядів: 616 | Додав: REDAKTOR | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: