Субота, 27.04.2024, 15:40
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Грудень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Грудень » 29

З 20 по 23 грудня у коридорі ПК «Прометей» експонувались документальні стенди  інформаційно-просвітницького проекту «Спротив геноциду». Метою таких експозицій, які проходять по всій Україні, є ознайомлення громадськості із спротивом, який чинило українське суспільство, передусім селянство, сталінському тоталітарному режиму у 1920 – на початку 1930 років.


На стендах, створених  Українським інститутом національної пам’яті спільно з Галузевим державним архівом СБУ, були представлені унікальні документи та фото із архіву СБУ, інших державних архівів, які розкривають масштаби спротиву, його форми і методи. Значна частина документів оприлюднювалася  вперше, а взагалі виставка складалася з 18 стендів.
У першому розділі виставки розкриваються історичні обставини, в яких опинилась Україна у 1920-х роках: Українська революція 1917-1921 років ... Читати далі »

Переглядів: 586 | Додав: REDAKTOR | Дата: 29.12.2015 | Коментарі(0)

Подарунки від Святого Миколая отримали усі діти учасників АТО з Бурштина від ГО «Майдан Бурштин».
Як зазначив волонтер, член громадської організації «Майдан Бурштин» Петро Ковальчук, «ми організували цю акцію для того, щоб зробити солодшим життя дітям наших учасників АТО. Хочу подякувати торговій мережі «Колібріс», яка надала солодощі для формування подарунків, а також підприємцям Гладкому, Бойчуку,  Кучмі, ГО «Просвіта»,  Молодіжному націоналістичному конгресу міста Бурштина та усім тим, хто долучився до нинішньої акції».


Загалом вручено 42 подарунки дітям учасників АТО, які вже демобілізувалися, а також 25  подарунків дітям учасників АТО, котрі ще на фронті.
Дякуючи представникам ГО «Майдан ... Читати далі »

Переглядів: 609 | Додав: REDAKTOR | Дата: 29.12.2015 | Коментарі(0)

Бурштинська міська організація партії ВО «Батьківщина» висловлює подяку всім небайдужим бурштинцям, що долучилися до акції «Святий Миколай, подаруй дитині свято»
Щасливі очі діточок, щирий сміх, непідробна радість – найкращий доказ того, що ми зробили вірно не залишивши поза увагою тих, хто потребує нашої допомоги і підтримки.

 

Переглядів: 655 | Додав: REDAKTOR | Дата: 29.12.2015 | Коментарі(0)


У четвер  відбулося підсумкове у цьому році засідання міської федерації футболу.
Перший заступник голови федерації Зіновій Савчак  ще раз нагадав підсумки минулого сезону, окремо зупинився на недоопрацюваннях як виконавчого комітету, так і клубів, котрі брали участь у чемпіонаті та розповів присутнім про плани на наступний сезон.
Також під час засідання було введено у склад виконавчого комітету та призначено заступником голови міської федерації футболу знаного футбольного спеціаліста Петра Савку.
Віднині Петро Степанович займатиметься питаннями популяризації футолу  у місті, зв’язком із ветеренами футболу та співпрацею із меценатами спорту.
Заслухали на засіданні і в.о. президента ФК «Енергія» Юрія Кухарського, котрий розповів про складну ситуацію з фінансами у команді (зокрема, хлопці ще не отримали усієї винагороди за зіграні матчі) та поділився планами команди на наступний сезон.
Наступне засідання виконавчого ... Читати далі »

Переглядів: 644 | Додав: REDAKTOR | Дата: 29.12.2015 | Коментарі(0)

За ініціативи громадської організації «Майдан. Бурштин» у місті в приміщенні колишнього ресторану «Електрон» було відкрито Центр надання допомоги учасникам АТО. 
Центр організували для того, аби надавати допомогу нашим воїнам-бурштинцям та їх сім’ям, а також тим людям, які сьогодні, через різні життєві обставини, потребують допомоги. Наразі у залі зібрано чимало одягу, яку організації надав благодійний фонд, частину речей, як розповіли, віддали для дітей сиріт напередодні Свята Миколая у церкву святого Йосафата. Також щовівторка та щосереди з 9 до 16-ї години малозабезпечені бурштинці зможуть прийти у Центр та цілком безкоштовно обрати необхідні речі. Приміщення центру безоплатно у користування організації надав директор ДТЕК Бурштинська ТЕС Андрій Шувар, який неодноразово долучався та долучається до допомоги.

 

Переглядів: 624 | Додав: REDAKTOR | Дата: 29.12.2015 | Коментарі(0)

22 грудня в день зимового сонцестояння енергетики відзначали своє професійне свято. Для працівників Бурштинської ТЕС урочисті заходи відбулися ще у п’ятницю, 18 грудня. Першим святочну громаду зі сцени Палацу культури «Прометей» привітав директор ДТЕК Бурштинської ТЕС Андрій Шувар. Зокрема зазначив, що це свято дає можливість підбити певні підсумки роботи. 2015-ий рік назвав важким для енергетики, та попри це вдалося реалізувати чимало важливих завдань. Побажав усім добра, злагоди та Божої благодаті. Із привітанням виступив також директор з управління персоналом ДТЕК Олександр Кучеренко, наголосивши на важливості професії енергетика, адже несуть у кожну домівку таке жадане тепло та світло. Сьогодні є важливою енергетична безпека держави, сказав пан Олександр, тому енергетики щодня стоять на її сторожі. Від свого імені та від імені генерального директора компанії пообіцяв, що й надалі на станції дотримуватимуться усіх соціальних гарантій, будуть збережені робочі міс ... Читати далі »

Переглядів: 685 | Додав: REDAKTOR | Дата: 29.12.2015 | Коментарі(0)

В рамках всеукраїнської акції «Відповідальність починається з мене» в Бурштинській загальноосвітній школі №3 відділом молоді і спорту Бурштинської міської ради було проведено пізнавальну лекцію на тему «Наше майбутнє без шкідливих звичок». Доповідач головний спеціаліст відділу молоді і спорту Галина Олексин пояснила, що такі заходи сьогодні є досить важливими, адже молоде покоління через брак обізнаності стає надто безпечним, забуваючи яка небезпека закладена у шкідливих звичках, особливо тютюнопалінні в шкільному віці. Лекція була побудована у три етапи, кожен з яких доносив до юної аудиторії важливий меседж: «Куріння – нищить здоров’я!». Діти мали можливість переглянути різні пізнавальні слайди та невеличкий відеоролик про вплив тютюну на організм людини, наслідки від його вживання.
Для довідки.   
За даними Всесвітньої Організаці ... Читати далі »

Переглядів: 734 | Додав: REDAKTOR | Дата: 29.12.2015 | Коментарі(0)

16 грудня на базі Івано-Франківського обласного інституту післядипломної освіти відбулась обласна учнівська олімпіада «Як ти знаєш Біблію?». За результатами олімпіади, переможцем серед шестикласників став юний бурштинець, учень ЗОШ №3 Назар Синишин. 
...Про цього хлопчика варто написати навіть не тому, що його визнано кращим 12-річним знавцем Біблії в області, хоча лише цей факт є чималим здобутком для школяра, а з тої причини, що Назара Синишина можна ставити в приклад підростаючому поколінню.
Сам Назар не звик хизуватись своїми успіхами, він скромний і чемний юнак, що виховується в християнській родині. 
 - Назаре, розкажи, будь ласка, як тобі вдалося виграти олімпіаду?
 - Я просто читаю Біблію. Коли щось не зрозуміло, то я питаю рідних, інколи пояснює священик на службі. Готуватися до учнівського змагання мені допомагала вчител ... Читати далі »

Переглядів: 836 | Додав: REDAKTOR | Дата: 29.12.2015 | Коментарі(1)

Напередодні найулюбленішого дитячого свята Дня Святого Миколая в Галицькому районному центрі соціально-психологічної реабілітації для дітей та молоді з функціональними обмеженнями «Довір’я» відбулося особливе свято.

Вихованці закладу підготували концертну програму із віршами та піснями, на яку запросили найрідніших людей, педагогів, представників громадських організацій , районну та місцеву владу.


Завдяки величезним старанням особливі діти та молодь подарували усім присутнім незабутні враження та емоції. Навчили кожно ... Читати далі »

Переглядів: 606 | Додав: REDAKTOR | Дата: 29.12.2015 | Коментарі(0)