Вівторок, 23.04.2024, 13:27
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Грудень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Грудень » 29 » ПЕРЕМОЖЕЦЬ ОЛІМПІАДИ
09:17
ПЕРЕМОЖЕЦЬ ОЛІМПІАДИ

16 грудня на базі Івано-Франківського обласного інституту післядипломної освіти відбулась обласна учнівська олімпіада «Як ти знаєш Біблію?». За результатами олімпіади, переможцем серед шестикласників став юний бурштинець, учень ЗОШ №3 Назар Синишин. 
...Про цього хлопчика варто написати навіть не тому, що його визнано кращим 12-річним знавцем Біблії в області, хоча лише цей факт є чималим здобутком для школяра, а з тої причини, що Назара Синишина можна ставити в приклад підростаючому поколінню.
Сам Назар не звик хизуватись своїми успіхами, він скромний і чемний юнак, що виховується в християнській родині. 
 - Назаре, розкажи, будь ласка, як тобі вдалося виграти олімпіаду?
 - Я просто читаю Біблію. Коли щось не зрозуміло, то я питаю рідних, інколи пояснює священик на службі. Готуватися до учнівського змагання мені допомагала вчителька християнської етики Наталія Богданівна Угрин – ми разом аналізували притчі, розглядали можливі питання. Якби не вона, не знаю чи виграв би. Тепер готуємося до всеукраїнської олімпіади. 
 - Важкі були питання на конкурсі?
 - Для мене так, бо ми  по шкільній програмі ще таких тем не вивчали. Було 20 питань, частина з них тестові. Питання про біблійні притчі я знав добре, а ось питання про євангелістів були складнішими, але я впорався. А решту знань почерпнув із Біблії самотужки. Нам пояснили, чому дали складні завдання: щоб ми пошукали вдома відповіді на них. 
 - Чому саме цей предмет – християнська етика – тобі цікавий?
 - Бо він є дуже важливим в нашому духовному житті. Знання християнської етики допомагає мені і в стосунках з ровесниками, бо вчить любити ближніх, допомагати в біді  і не робити нікому зла. Тоді тебе також будуть любити. 
 - Ти ходиш до церкви?..
 - Так, щонеділі відвідую Службу Божу у церковці с. Конюшки. У Конюшках живе моя бабуся, а я прислуговую у церкві. Я сам захотів цьому навчитися, це мені цікаво і зовсім не важко. До церкви потрібно ходити, щоб збагачувати своє духовне життя, третя заповідь Божа також про це говорить. В церкві ми можемо обміркувати своє життя. Стараюсь щомісяця іти до сповіді і святого причастя. 
 - Ти вичав Біблійні притчі, а яка твоя улюблена з них?
 - Про таланти. Коли Бог дає здібності, треба їх примножити, а не закопати. Я ще не знаю, який мій талант, але люблю писати вірші, оповідання.
 - Чим ще займаєшся на дозвіллі?
 - Катаюсь на велосипеді, люблю влітку ходити на річку. Багато читаю, також мені подобається малювати. 
Галасливою юрбою 6-Б клас вривається до кабінету, де ми бесідуємо. Однокласники охоче і навперебій розповідають про Назара Синишина: - Він дуже приємний хлопець! Щедрий, щирий і завжди готовий допомогти!  - Він вміє добре скласти сценки на шкільне свято, бо має гарну фантазію. – Розповідають Христина Андрухів, Ірина Романів та Вероніка Михайлишин.  – Ми беремо з нього приклад, бо Назар Синишин є найкращим другом кожному з нас! 
Тетяна Зарецька

Переглядів: 836 | Додав: REDAKTOR | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 1
1 Петро  
0
На сторінці «Результати обласної учнівської олімпіади «Як ти знаєш Біблію?» офіційного сайту Івано-Франківського ОІППО http://ippo.if.ua/index.php/56-2010-06-30-12-43-02/1463-rezultaty-oblasnoi-uchnivskoi-olimpiady-yak-ty-znaiesh-bibliiu вказані інші дані про переможця (6 клас). Напевно, журі помилилося.

Ім`я *:
Email *:
Код *: