На базі Бурштинського торгівельно-економічного коледжу майстром виробничого навчання Марією Степанівною Бердей було проведено майстер-клас по приготуванню фондю. Як розповіла у процесі приготування пані Марія, ця страва має швейцарське походження, в Україні не вельми поширена, але хто її уже спробував, тому вона обов’язково припаде до душі. Адже окрім особливостей приготування, ця страва запрошує не тільки до споживання, але й до бесіди, приємного проведення часу в колі рідних чи друзів.
Марія Степанівна презентувала сирне та шоколадне фондю. Особливість першого у сортах сиру, як розповіла кулінарний спеціаліст, «для фондю підійдуть тільки дорогі сири, адже вони мають здатність плавитись, від сирного продукту, якого сьогодні вдосталь на полицях магазинів, такого ефекту не доб’єтесь». Ще одна важлива умова сирного фондю, як зазначила пані Марія, його споживають тільки з міцною кавою, а ось до шоколадного фондю подають келих шампанського.
Такі майстер-класи, як вважає Марія Степанівна, дають можливість обмінятись певним досвідом між викладачами і студентами, а також випускниками шкіл, з метою профорієнтаційної роботи. Страва фондю, була обрана, для майстер-класу для того, щоб ближче познайомитись із кулінарними вподобаннями європейців, адже крокуючи в Європу маємо знати де і чим нас можуть частувати, зазначила пані Марія, тому культуру споживання тих чи інших страв маємо добре знати, аби завжди залишатись на висоті.
|