Субота, 20.04.2024, 08:47
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Грудень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Грудень » 28 » Дитячий ранок «Ой хто, хто Миколая любить»
12:28
Дитячий ранок «Ой хто, хто Миколая любить»

Люблять діти Миколая, шану кожен віддає.
Хто в мольбах його благає, всім він поміч подає.
Через нього Божа ласка з неба сходить до людей.
Миколайчику, будь ласка, завітай до всіх дітей.
Кожного року українці святкують два свята Миколая. Перше — 22 травня, а друге 19 грудня. Свято Миколая, особливо «зимнього», святкують урочисто, запрошують гостей. Святого Миколая люди люблять, бо він захисник усіх бідних і знедолених. Народ про святого Миколая склав багато легенд і переказів. У них розповідається, як він боронить людей від стихійного лиха, а особливо, на воді. Всі рибалки мали в своїх куренях образ святого Миколая і брали його з собою, виходячи в море на промисел. Бо Святий Миколай - другий після Бога заступник юдей від усіх проблем, нещасть. Відомо, що все життя він ніс людям Добро і Милосердя. Найбільше люблять і шанують його діти.
Для них він - почесний охоронець і завжди до них приходить з подарунками. Легенда оповідає, що у дитинстві (а ріс Миколай у заможній родині) горнувся хлопчик до бідних, нужденних, скривджених, голодних та калік. Він змалку щиро молився і просив у Господа справедливості, миру, добра, прощення і милосердя. Вдачею був тихий, незлостивий. Він приходив на допомогу бідним знедоленим людям у найскрутніші хвилини життя несподівано і завжди так, аби його ніхто не бачив. Робив добро, не чекаючи на подяку і славу. І тому його ще за життя називали «батьком сиріт, вдів і бідних». Після смерті батьків продав маєток і роздав гроші бідним, а сам став священиком. Своїми молитвами зцілював недужих, сліпих і калік. Він також втихомирював море, бурю, гасив пожежі, охороняв від напастей, був покровителем подорожніх у путі, а також усіх тварин — диких і свійських. Святий Миколай всім серцем любив дітей і кожному хотів подарувати бодай крапельку своєї любові. 
Працівники міської дитячої бібліотеки провели дитячий ранок «Ой хто, хто, Миколая любить» із учнями третього класу ЗОШ №1(кл. керівник Кец О. З). Діти слухали розповіді про добрі діла Чудотворця, легенду про Миколая. А які чудові вірші підготували школярі і малюнки. Також малеча зачитувала свої листи до Святого, в яких просили миру, здоров’я та щастя усім українцям. Ще учні обговорювали прочитане оповідання Віри Багірової «Святкова пригода», де визначали хороші та добрі вчинки героїв і засуджували зло. Завершальним акордом став мультфільм про Миколая та солодощі. 
Бурштинська міська дитяча бібліотека

Переглядів: 753 | Додав: REDAKTOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: