Четвер, 02.05.2024, 00:23
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » Архів матеріалів

Нещодавно у видавництві «Нова Зоря» побачив світ «Нарис з історії спорудження пам’ятника Тарасові Шевченку в м. Бурштині» Михайла Гачинського
Ця невеличка за обсягом праця (всього 64 сторінки) не просто відкриває значиму історичну подію міста, а й доповнює її авторськими судженнями, зауваженнями та поетичними здобутками бурштинських поетів. Так, в літературній роботі Гачинський відходить від скупої подачі документального фактажу, обираючи власний стиль викладу:
 - Я прагнув жвавої розповіді, щоб читачам було цікаво читати книжку. – Зазначає Михайло Васильович. – Тому сухі факти переплітав з життям і творчістю Тараса Шевченка, а також торкався тих подій, які мали пряме відношення до нашого Пророка. 
Сама ідея будівництва пам’ятника виникла спонтанно, ще у 1989 році, у ветеранів ОУН-УПА, і озвучив її Філарет Скасків. Слідом за активістами Яцківим, Німим патріотичний задум підхопила громадськість міста. Але в к ... Читати далі »

Переглядів: 757 | Додав: REDAKTOR | Дата: 14.06.2016 | Коментарі(0)

Відбувся Перший міжнародний чемпіонат з кулінарного та кондитерського мистецтва серед юніорів «BESTCookFEST Junior-2016» 1-3 червня в обласному центрі Чернівецької області. Щоб взяти участь у такому дійстві, на Буковину приїхало більше 150-ти учасників із різних країн світу – Сербії, Ізраїлю, Туреччини, України, Польщі, Азербайджану тощо.
Бурштинський ТЕК КНТЕУ цьогоріч представляла прекрасна половина людства - юні , чарівні та вмілі дівчата Оксана Мазуркевич та Ганна Готра. Учасники кажуть, що такі чемпіонати дають змогу розвивати талант.
«Ми знайомимося з різними суддями, дивимося у конкурентів нові страви. Для нас це корисний досвід. Такі конкурси дають змогу початківцю розвиватись», – розповідає Оксана Мазуркевич. 
Оцінювали страви та визначали найкращих юних кулінарів 12 професійних кухарів із Ісландії, Хорватії, Ізраїлю, Туреччини, Азербайджану.
«Учасники цьогорічного чемпіонату є справжніми сміливцями, адж ... Читати далі »

Переглядів: 660 | Додав: REDAKTOR | Дата: 14.06.2016 | Коментарі(0)

25 жовтня 2015 року в Україні відбулися чергові вибори до місцевих органів самоврядування. Основна боротьба за крісло мера Бурштина розгорнулася між громадським діячем Дмитром Симаком та уродженкою Бурштина Роксоланою Джурою. Подейкують, що на результати виборів тоді вплинув той факт, що одна з виборчих дільниць була розташована в торговельно – економічному коледжі, де Дмитро Симак  роками веде боротьбу  із корупцією, а друга дільниця в технікумі, викладачем якого була пані Джура, а директором технікуму – її батько. Дмитро тоді поступив благородно – визнав результати виборів і навіть прийшов на інаугурацію, аби особисто привітати пані Джуру з перемогою і висловити сподівання, що мешканці Бурштина не пошкодують про свій вибір.
З того часу минуло понад півроку. Проте про Симака в Бурштині пам’ятають і досі. Причин цьому є багато, а свідченням цьому є неодноразові звернення громадян до редакції газети, з проханням провести журналістське розслідув ... Читати далі »

Переглядів: 696 | Додав: REDAKTOR | Дата: 14.06.2016

В рамках святкування Міжнародного дня захисту дитини 3 червня в Палаці культури «Прометей» відбулася урочиста церемонія нагородження обдарованих і талановитих дітей міста.
 «Майбутнє починається сьогодні» - саме під таким гаслом проходили урочистості, організовані відділом освіти і науки Бурштинської міської ради. Свято мало на меті відзначити кращих учнів, які гідно представили школи та наше місто на міських, обласних, всеукраїнських предметних олімпіадах, конкурсах, спортивних змаганнях. Радість нагороди разом з дітьми розділили їхні батьки, наставники, педагоги та друзі. На заході також були присутні представники міської влади, духовенства, меценати. 
Для нагородження переможців у номінації «Генії навчання» запросили міського голову Роксолану Джуру. Очільниця міста вручила учням грамоти та грошові винагороди, тепло привітала юних інтелектуалів, а також подякувала їхнім батькам за підтримку, а педагогам – за невтомну ... Читати далі »

Переглядів: 533 | Додав: REDAKTOR | Дата: 14.06.2016 | Коментарі(0)

 

 

Головне управління статистики інформує. В області протягом 2015р. в результаті економічної  діяльності  підприємств і організацій та у домогосподарствах утворилось 2124,8 тис.т  відходів (на 17,1% більше, ніж у  попередньому році), основна частина з яких (99,8%) – це малонебезпечні відходи IV класу небезпеки.

Більше половини загальнообласних обсягів (54,3%) утворено в м.Бурштині, 13,7% – в Калуському районі, 8,3% в Галицькому, 6,5–2,9% – у містах Івано-Франківську, Калуші, Рожнятівському та Снятинському районах, 1,4–1% – у Долинському, Богородчанському, Верховинському районах та м.Коломиї. Частка решти міст та районів не досягає 1%.

У загальній кількості відходів, що утворились в результаті економічної  діяльності  підприємств і організацій, за небезпечними складниками переважають відходи пилогазоочищувальних споруд та установок (945,4 тис.т або 48%), основна частина з яки ... Читати далі »

Переглядів: 516 | Додав: REDAKTOR | Дата: 09.06.2016 | Коментарі(0)

До Бурштина приїхав волонтер. Про це повідомляє на інтернет-сторінці клубу сталого бізнесу директор АМЕРу Олександр Бабій: «Початок літа 2016 у нас виявився дуже продуктивним та позитивним. Цим самим ми автоматично налаштувались на плідну роботу. Сьогодні, а саме 1 червня ми прийняли у нашу команду волонтера Корпусу Миру Dray Williams.
Американські добровольці живуть і працюють пліч-о-пліч з українцями протягом двох років, обмінюючись досвідом та започатковуючи стосунки, які часто триватимуть усе життя.
ЦІЛІ:
допомагати громадянам України шляхом надання компетентних спеціалістів для задоволення існуючих потреб у технічній кваліфікації
сприяти кращому розумінню американців українцями
сприяти кращому розумінню українців з боку американців
Метою добровольця є посилення компетенції членів громад та обслуговуючих організацій, сприяння сталому розвитку місцевих організацій та міжгалузевому співробітництву між громадським, урядовим та приватними се ... Читати далі »

Переглядів: 806 | Додав: REDAKTOR | Дата: 09.06.2016 | Коментарі(0)

Нещодавно останній дзвоник пролунав в усіх школах нашого міста, та для випускників Бурштинської дитячої музичної школи є особливим його зворушливий передзвін. Адже це ювілейний випуск юних музикантів – 50-тий! 
30 травня у концертній залі Бурштинської ДМШ зібралися учні, викладачі, батьки та гості, щоб бурхливими оплесками та піднесеним настроєм привітати випускників 2015-2016 навчального року, а їх цьогоріч 38.
Позаду залишились іспити, конкурси, концерти, і, звичайно, роки старанної та наполегливої праці заради опанування обраного музичного фаху. Сьогодні їх чекає хвилююча церемонія вручення свідоцтва про закінчення Бурштинської дитячої музичної школи, а також останні виступи в її рідних стінах. Схвильовані, красиві й талановиті випускники крокували до зали під звуки урочистого маршу.
З привітальним словом звернулася до присутніх директор Бурштинської ДМШ Оксана Королевич. Оксана Романівна поздоровила випускників та батьків, зазначивши, що цей рік для ... Читати далі »

Переглядів: 865 | Додав: REDAKTOR | Дата: 09.06.2016 | Коментарі(0)

У понеділок, 6 червня, відбулася позачергова сесія депутатів Бурштинської міської ради. Фотозвіт.

 

Переглядів: 579 | Додав: REDAKTOR | Дата: 07.06.2016 | Коментарі(0)

Близько року пройшло після того, як вступив в дію Закон України «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку», саме тому на сьогоднішній день  для бурштинців досить гостро постають питання  створення ОСББ, вибору управителя та надавача комунальних послуг для своїх будинків. Про це та про інші актуальні теми ми поговорили з членом депутатської комісії з питань будівництва, архітектури та ЖКГ Ігорем Романовичем Харів.


- Ігоре Романовичу, бурштинці вперше обрали Вас депутатом, чи відповідає реальність роботи в раді Вашим очікуванням, чи вдається реалізовувати програму, з якою йшли на вибори?
- Перш за все, хочу подякувати всім хто мене підтримав і проголосував за мене на виборах - намагатимусь виправдати усі сподівання та надії. Треба сказати, що за цих кілька місяців каденції трохи розчарувався у робот ... Читати далі »

Переглядів: 1206 | Додав: REDAKTOR | Дата: 06.06.2016 | Коментарі(0)

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (далі НКРЕКП), в межах своєї компетенції, надає роз’яснення щодо особливостей встановлення лічильників газу для населення.
Особливості встановлення лічильників газу споживачам визначаються Законом України «Про забезпечення комерційного обліку природного газу» (далі Закон).
Цей Закон визначає  правові, економічні та організаційні засади забезпечення всіх категорій споживачів вузлами обліку природного газу з метою запровадження повного комерційного (приладного) обліку природного газу та здійснення контролю за використанням ресурсів імпортованого природного газу власного видобутку.
Відповідно до частини першої статті 6 Закону суб’єктів господарювання, що здійснюють розподіл природного газу на відповідній території, зобов’язані забезпечити встановлення лічильників газу для населення, що проживає у квартирах та приватних квартирах будинках, ... Читати далі »

Переглядів: 1264 | Додав: REDAKTOR | Дата: 06.06.2016 | Коментарі(0)

« 1 2 ... 6 7 8 9 10 ... 154 155 »