Четвер, 25.04.2024, 08:27
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » Архів матеріалів

Що робити при виявленні
 вибухонебезпечних предметів


Галицьким відділенням поліції Тисменицького відділу поліції Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області проводиться відповідна роз’яснювальна робота серед населення Галицького району та міста Бурштин щодо небезпеки поводження зі зброєю, боєприпасами та вибухонебезпечними речовинами.
У зв’язку з окупацією частини території  України та проведенням у результаті цього антитерористичної операції  (АТО) збільшилась кількість випадків незаконного зберігання та застосування зброї і боєприпасів. До територіальних органів поліції  надходить інформація щодо фактів травмування чи загибелі людей, зокрема дітей,  унаслідок незаконного поводження зі зброєю, боєприпасами та іншими вибуховими предметами та речовинами. 
Тому просимо Вас провести бесіди зі своїми дітьми про небезпеку поводження зі зброєю, боєприпасами та іншими вибухо ... Читати далі »

Переглядів: 526 | Додав: REDAKTOR | Дата: 11.07.2016 | Коментарі(0)

Фінансові результати підприємств – суб’єктів 
підприємницької діяльності  м.Бурштина у 2015 році


Фінансовий результат до оподаткування (сальдо) підприємств – суб’єктів підприємницької діяльності міста Бурштина у 2015 році становив 0,7 млн.грн збитку. Збиткове сальдо сформовано (без урахування зміни підприємствами основного виду економічної діяльності у 2015 році), в основному, за рахунок нерентабельної діяльності підприємств промисловості (2,3 млн.грн збитку). Зі збитками спрацювали і підприємства транспорту, складського господарства, поштової та кур’єрської діяльності (58 тис.грн.) Слід відмітити, що підприємства  решти видів економічної діяльності міста у 2015 році спрацювали прибутково. Значні суми прибутку у підприємств будівництва – 727,6 тис.грн, сфери інформації та телекомунікацій –         360,9 тис.грн, оптової та роздрібної торгівлі; ремонту автотранспортних зас ... Читати далі »

Переглядів: 600 | Додав: REDAKTOR | Дата: 11.07.2016 | Коментарі(0)

З часу нашого останнього інтерв’ю з очільницею міста Роксоланою Джурою минуло більше трьох  місяців. За цей час міська рада та виконавчий апарат зробили багато корисної роботи, та й подій у місті сталося достатньо для того, щоб чергова наша розмова відбулася саме на цьому тижні. Та й привід для цього є непогнаий. Але про привід - у кінці матеріалу.

- Роксолано Олександрівно, два тижні назад наше місто пережило таку собі техногенну катастрофу. 
- Справді, у ніч на 21 червня Бурштином пройшовся буревій, який завдав збитків приблизно на 200 тисяч гривень. Зокрема у місті було повалено близько 80-ти сорока-п’ятдесятирічних дерев.
Тут, в першу чергу, хочеться подякувати працівникам нашого КП «Житловик», котрі три дні без відпочинку ліквідовували наслідки стихії - різали і вивозили ті дерева. Навіть сьог ... Читати далі »

Переглядів: 979 | Додав: REDAKTOR | Дата: 09.07.2016 | Коментарі(0)

Головне управління статистики інформує. На початку поточного року було проведено вибіркове опитування домогосподарств Івано-Франківщини, в ході якого вивчалась думка прикарпатців щодо першочергових напрямів спрямування можливих додаткових коштів.

За отриманими даними, при значному збільшенні доходів більшість домогосподарств нашого краю спрямували б їх в першу чергу на лікування, придбання одягу і взуття, купівлю побутової техніки, відпочинок та покращення харчування (45,5%–39,1% від загальної кількості). Кожна п’ята родина направила б зайві кошти на поліпшення своїх житлових умов, 22,5% сімей – на купівлю автомобіля, 18,1% – на здобуття освіти. Кожне дев’яте домогосподарство, за можливості, спрямувало б кошти на накопичення, кожне десяте – на розвиток підприємництва.

В цілому по Україні пріоритетними напрямами використання додаткових доходів були: відпочинок та лікування, покращення житла та придбання одягу і взуття – про це ... Читати далі »

Переглядів: 570 | Додав: REDAKTOR | Дата: 05.07.2016 | Коментарі(0)

Чи не найважливішим питанням порядку денного 14-ї сесії було прийняття, вже вкотре, рішення по громаді. Зокрема цього разу депутати вносили зміни, як ми і анонсували у котромусь із попередніх номерів, до рішення сесії від 24 червня 2015 року.
Доповідала з цього питання заступник міського голови Надія Кицела, а вже після позитивного голосування за проект під номером 252, слово надали епредставнику офісу реформ - експерту  офісу з фінансового блоку питань Ярославу Арабчуку.
Ярослав Ілліч зазначив, що попри відсутність оновлених документів від сіл Бовшів та Задністрянське, рішення депутати прийняли вірне і тепер треба знову очікувати на вердикт зверху. Бурштинські депутати під час своєрідних дебатів зазначили, що обласна, та  і Верховна, ради повинні вже визначитись і врешті призначити вибори до Бурштинської об’єднаної територіальної громади. Адже ше в 2015 році Бурштин був першим містом, що зміг об’єднати навколо себе населені пункти.
Власне нар ... Читати далі »

Переглядів: 614 | Додав: REDAKTOR | Дата: 05.07.2016 | Коментарі(0)

Близько двадцяти різних заходів було проведено у Бурштині в рамках святкування Дня молоді та Дня Конституції. 
А саме святкування розтягнулося на три дні.

Розпочалось усе у неділю, 26 червня спортивними змаганнями, організованими міською організацією ВО «Свобода». Зокрема були проведені змагання: з пляжного волейболу, настільного тенісу, перетягування канату, а на завершення відбувся показовий виступ авіамодельного гуртка.

А ще у неділю на стадіоні Комбінату спортивних споруд завершувались змагання з футболу серед юнаків у другій обласній лізі. У так званому «золотому матчі» команда з села Бовшів у напруженій боротьбі поступилася одноліткам із косівської «Гуцульщини» 2:3.
Не надто фортуна усміхнулася й дорослому складу, котрий у той же день програв своє перше місце на виїзді у Вільхівцях 3:2. Тож ... Читати далі »

Переглядів: 546 | Додав: REDAKTOR | Дата: 05.07.2016 | Коментарі(0)

У вівторок, 28 червня, на полях Комбінату спортивних споруд БуТЕС ДТЕК відбувся перший, під егідою Бурштинської міської федерації футболу, турнір «Кубок Конституції-2016». До організації турніру долучився також ФСК «Енергія» (президент Іванків П.М.), та відділ молоді і спорту Бурштинської міської ради.


Участь у змаганнях взяло 5 команд: -  команда виконавчого комітету Бурштинської міської ради, команда депутатів, команда відділу освіти і науки, команда медиків та команда учасників АТО.
У напруженій боротьбі тільки за додатковими показниками перемогу у турнірі здобула команда КО «Бурштинська центральна міська лікарня». Другими стали депутати а третіми - освітяни. 
Усі учасники були нагороджені цінними подарунками від міської федерації футболу (президент - Шувар А.Й.),  переможці отримали Кубок Конституції.
Головним судд ... Читати далі »

Переглядів: 625 | Додав: REDAKTOR | Дата: 05.07.2016 | Коментарі(0)

В рамках святкування 50-річчя з дня заснування Бурштинського енергетичного коледжу 17 червня в Палаці культури «Прометей» відбулися урочистості, присвячені цій знаменній події. 


Надзвичайно радісна атмосфера панувала того дня у місті: адже через десятиліття тут зустрілися перші випускники коледжу та випускники інших років, котрі, покинувши щоденні турботи, полинули до рідного навчального закладу, аби привітати його з славетним ювілеєм. Високоповажних гостей зустрічали музичними вітаннями муніципальний духовий оркестр та аматорський ансамбль народної музики «Кредо». Чисельною була святочна громада, серед гостей – представники навчальних закладів з багатьох куточків України, представники обласної, районної та міської влади, духовенство та підприємці міста. Також своєю присутністю вшанували святкування делегати від ПАТ «ДТЕК Західенерго», П ... Читати далі »

Переглядів: 984 | Додав: REDAKTOR | Дата: 29.06.2016 | Коментарі(0)

На сторінках газети ми неодноразово розповідали про Леоніда Журавльова – нашого краянина, котрий уже багато років гідно представляє Бурштин на змаганнях з мотокросу. Без нього зараз не обходиться жоден гоночний сезон, більше того, на трасі 58-річний мотокросмен  готовий дати фору більш молодшим суперникам. Майстер спорту України, трикратний чемпіон України і багаторазовий призер Західного регіону Леонід Журавльов зараз є найстаршим мотогонщиком країни. 
Приводом для сьогоднішньої зустрічі стали нові перемоги гонщика-ветерана. 
В березні в Чернівцях відбулося відкриття мотоциклетного сезону та ІІ етап кубка МАУ (Мотоциклетна асоціація України) мотокросу серед усіх класів. В своїй віковій категорії -  класі ветеранів (ІІ група) Журавльов здобув третє місце:
- Було важкувато після чотирьохмісячної перерви. – Розповідає пан Леонід. – Тренувався ... Читати далі »

Переглядів: 755 | Додав: REDAKTOR | Дата: 29.06.2016 | Коментарі(0)

Такими поетичними рядками розпочалось свято для випускників 9-их класів у Бурштинській ЗОШ I-III ступенів №2,яке відбулося 9 червня 2016 року.
У цей день християни всього світу святкують величну подію – Вознесіння Христове.Зранку випускники 9-их класів разом із батьками та класними керівниками прийшли до церкви Священномученика Йосафата і взяли участь у Святій Літургії та отримали благословення від протоієрея Ігоря Третяка.
І ось – дорога до рідної школи…Актова зала гуде стишеними голосами присутніх, усіх, хто прийшов на цей незвичайний випускний.І от – заходять випускники на чолі зі своїми класними керівниками: 9-А – Івасютин І.Т., 9-Б – Белицька Г.Д., 9-В – Луцик Н.І.
Подолано перший рубіж шкільного життя,директор школи Бойчук Н.Р. вручає кожному із дев’ятикласників їхній перший важливий документ – свідоцтво про базову середню освіту. Для багатьох випускників у минуле відійшло шкільне життя, веселе і безтурбо ... Читати далі »

Переглядів: 554 | Додав: REDAKTOR | Дата: 22.06.2016 | Коментарі(0)

« 1 2 ... 4 5 6 7 8 ... 154 155 »