П`ятниця, 29.03.2024, 00:25
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Серпень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Серпень » 05

З метою недопущення дестабілізації суспільно-політичної ситуації в регіоні, попередження конфліктних ситуацій та проявів екстремістського чи терористичного характеру, в разі наявності інформації про підготовку чи вчинення протиправних дій, які загрожують державній безпеці України телефонуйте за номером (0342) 52-22-95 та  59-00-33 – черговий Управління СБ України.

Прес-служба УСБУ в Івано-Франківській області

 
Переглядів: 550 | Додав: vovak | Дата: 05.08.2015 | Коментарі(0)

В Україні триває завершальна шоста хвиля часткової мобілізації, яка розпочалась 18 червня. Її тривалість становить 60 днів, що передбачено законом 113- VIII  про « часткову мобілізацію».
Принципових відмінностей від попередньої хвилі не буде. Тим не менш, на поточний момент не відомо, скільки людей буде призвано в рамках шостої хвилі. Згідно з прогнозом військового прокурора Анатолія Матіоса їх кількість становить 50 тисяч чоловік. Всього відповідно до вищезазначеного закону в 2015 році мобілізація проводиться в три черги протягом 210 діб. 20 січня була оголошена четверта хвиля мобілізації, тривалістю 90 днів, з квітня - п’ята хвиля, тривалістю 60 днів, а на червень була запланована шоста, також тривалістю 60 днів. Офіцерський склад буде направлений для відповідної підготовки у військові навчальні заклади.
Кваліфіковані солдати, сержанти будуть направлені в навчальні центри. Інші військовослужбовці будуть проходити підготовку в навчальних центрах і ... Читати далі »

Переглядів: 762 | Додав: vovak | Дата: 05.08.2015 | Коментарі(0)

З 28 по 30 липня 2015 року в приміщенні бібліотеки Палацу культури «Прометей» відбувалося навчання для відповідальних працівників бібліотеки з організації точки доступу до порталу «Відкрите місто» у бібліотеці. 
Відповідальні працівники бібліотеки ознайомились з метою та завданнями проекту, його роллю у розвитку громади м. Бурштина, попрактикуватись у створенні електронних скриньок, реєстрації активних громадян на порталі та розміщенні повідомлень.
Нагадаємо, що комунікаційна платформа «Відкрите місто» створена для  взаємодії громадян, місцевих органів влади, комунальних підприємств, громадських об’єднань, благодійних фондів та бізнесу в процесі вирішення актуальних проблем громади. Ви можете ініціювати вирішення важливої для міста проблеми, звернувшись до відповідального за прийняття рішення посадовця. Платформа дозволяє описати проблему, відмітити її на карті та сформувати електронний запит. Також вона передбачає можл ... Читати далі »

Переглядів: 514 | Додав: vovak | Дата: 05.08.2015 | Коментарі(0)

29 липня під головуванням заступника міського голови Козар М.С. відбулося засідання організаційного комітету з підготовки та проведення конкурсу міні-проектів «Місто своїми руками» в рамках програми «Відкрите місто: посилення участі громадян у розвитку місцевої громади м. Бурштин» фінансується компанією ДТЕК через Фонд Східна Європа.
Даний конкурс є схожим до одноіменного конкурсу «Місто своїми руками», який вже протягом трьох останніх років реалізується в Бурштині в рамках Стратегії соціального партнерства з компанією ДТЕК і досягнув неабиякої популярності. Проте, існують деякі відмінності між цими конкурсами. В першу чергу, відмінність полягає в тематиці конкурсу, адже, як повідомляє керівник конкурсу О. Шаган, визначено виключно два напрями даного конкурсу – підтримка ініціатив у сфері благоустрою міста та підтримка ініціатив у сфері ЖКГ. Крім того, заявлені проекти повинні вирішувати реальні проблеми громади м. Бурштин, тому конкур ... Читати далі »

Переглядів: 642 | Додав: vovak | Дата: 05.08.2015 | Коментарі(0)

Відповідно до звернення Посольства України в Угорщині досягнуто домовленостей з угорською асоціацією «Плацдарм на зовнішні ринки» щодо створення веб-сайту з презентації економічного, інвестиційного та туристичного потенціалу Прикарпаття. Угорською стороною запропоновано назвати цей проект «Віртуальна бізнес-місія Івано-Франківської області». Всі витрати на створення та супроводження проекту (включаючи рекламу проекту, супроводження у соцмережах тощо), переклад на угорську мову бере на себе угорська сторона.
З метою інформаційного забезпечення веб-сайту необхідно надати посольству наступну інформацію щодо підприємств, які зацікавлені у виході або розширенні зовнішніх ризиків збуту:
-назва та адреса фірми;
-сфери діяльності, річний оборот (по можливості), чисельності працівників;
-мета та результати, що очікуються від участі в проекті;
-опис і характеристика відповідних угорських партнерів, в яких зацікавлено підприємство;
... Читати далі »

Переглядів: 594 | Додав: vovak | Дата: 05.08.2015 | Коментарі(0)

Ще одну групу скоро буде відкрито у дитячому садочку №2 «Берізка». Про це говорилося на сесії Бурштинської міської ради та на понеділковій нараді в голови. Зараз завершуються роботи з облаштування бібліотечного приміщення по вулиці Будівельників і як тільки сама бібліотека «переїде» туди – розпочнеться облаштування приміщення для групи у садочку №2. Згодом ще одну групу планують відкрити і у садочку №6.
До речі, станом на 01.07.2015 на обліку перебувало 1146 дітей дошкільного віку: 217 дітей віком 5-6 років, 206 – віком 4-5 років, 198 – 3-4 роки, 196 – 2-3 роки, 198 – 1-2 роки, 131 дитина віком до 1-го року. Освітній процес у ДНЗ здійснює 64 педагогічних працівники, з них з повною вищою освітою – 43 (67%).

 

 
Переглядів: 607 | Додав: vovak | Дата: 05.08.2015 | Коментарі(0)

Поїзд № 143/144 Івано-Франківськ-Київ  знову їздить щодня. За повідомленням Державної адміністрації залізничного транспорту, яке надійшло до Івано-Франківської облдержадміністрації і, в свою чергу було перенаправлене й до Бурштинської міської ради,цей потяг раніше курсував тільки у дні «підвищення пасажиропотоку». Проте з 27 липня відновлено щоденний рух поїзда.  
Натомість Бурштинська міська рада досі продовжує вживати всіх необхідних заходів, щоб цей поїзд почав зупинятися і на зупинці в Бурштині.  Розрозбяють у міськраді й варіанти відкриття автостанції.
 

 

 
Переглядів: 589 | Додав: vovak | Дата: 05.08.2015 | Коментарі(0)

Служба у справах захисту дітей інформує про те, що до 24-ї річниці незалежості України з ​3 по 21 серпня будуть прийматися дитячі малюнки, які волонтери передадуть нашим військовслужбовцям в зону проведення антитерористичної операції. 
​Малюнки потрібно приносити в службу ​у справах захисту дітей, яка знаходиться на першому поверсі в приміщенні музичної школи.
Крім того, 24 серпня біля ПК «Прометей» з 17:00 год. діти також матимуть можливість намалювати малюнок чи зробити іншу творчу роботу нашим захисникам.
Запрошуємо усіх долучитися до акції!

 

 
Переглядів: 641 | Додав: vovak | Дата: 05.08.2015 | Коментарі(0)

У зв’язку з важкою фінансовою ситуацією та війною у державі, святкування Дна Прапора, Дня Незалежності та Дня міста у Бурштині буде скромним. Як зазначив міський голова Петро Курляк, до Дня Прапора та Дня Незалежності на приміщення міської ради мають встановити нови великий прапор України. 
Натомість до дня міста потрібно вилити новий бронзовий герб а за кошти, які ДТЕК виділяла на святкування щорічно, буде закуплено великий телевізор для встановлення на центральній площі Бурштина. 

 

 
Переглядів: 596 | Додав: vovak | Дата: 05.08.2015 | Коментарі(0)

УКРАЇНА
Бурштинська міська радаІвано-Франківської області
ШОСТЕ    СКЛИКАННЯ
Рішення від  17 липня 2015р.№16 /59-15 м.Бурштин
Про прийняття проекту рішення « Про  встановлення  тарифівна послуги     з централізованого водопостачання та  водовідведення     шляхом коригування статей  витрат по яких відбулися цінові зміни».
Розглянувши рішення виконавчого комітету  №81 від 05 червня 2015 р. подані КП «Житловик» матеріали розрахунку відкорегованих складових  тарифів на холодне водопостачання та  водовідведення для населення, бюджетних та інших споживачів,   відповідно до Постанови КМУ №869 від 01.06.2011 р. керуючись  ст. 31 Закону України «Про житлово-комунальні послуги», Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні»   врахувавши рекомендації комісії з питань будівництва, архітектури та ЖКГ міська рада вирішила:
... Читати далі »

Переглядів: 584 | Додав: vovak | Дата: 05.08.2015 | Коментарі(0)

Згідно Постанови ВРУ №864-УІІ від 11 березня 2014 м.Бурштин віднесено до категорії міст обласного значення. Змінилося підпорядкуванн, змінився і бюджет. Формування доходів місцевого бюджету здійснено з врахуванням змін, внесених до Бюджетного та Податкового кодексів України, зокрема
1. скасування місцевих зборів;
2. скорочення кількості податків;
3. встановлення нових норматмивів відрахувань (податок на доходи фізичних осіб – бюджет міста обласного значення – 60%)
4. передача з державного бюджетудо місцевих бюджеиівпалти за надання інших адміністативних послуг та державного мита
5. запровадження акцизного податку;
6. розширення бази оподаткування податку на нерухомісь шляхом включення до оподаткування цим податком комерційного ( нежитлового майна)
7. розширення надходжень загального фонду шляхом передачі єдиного та екологічного податків, а також податку на нерухомемайно зі спеціального фонду.
Протягом І півріччя 2015 року о ... Читати далі »

Переглядів: 965 | Додав: vovak | Дата: 05.08.2015 | Коментарі(0)

Монастир сестер Воплоченного слова, що у місті Бурштині, протягом року активно займається духовним вихованням дітей у катехитичній школі святого Йосифа, а ось коли настає час літніх вакацій сестри зорганізовують підліткові табори. Один із таких відпочинково-просвітницьких, під назвою «Я ваш Батько», нещодавно відбувся у монастирі студитів в Уневі. Місце проведення було обрано через історичний зв’язок до Митрополита Андрея Шептицького, якому був присвячений цей табір. У ньому взяли участь 30 дітей підліткового віку з міст Бурштина, Івано-Франківська, Львова, Дрогобича, Ужгорода та села Залукви.  Капеланами табору були отець Андрій Кашецький та отець-диякон Андрій Карпінець. Діти мали можливість пізнати різні аспекти із життя Митрополита, як справжнього духовного Батька для народу і для нашої Церкви.
Учасники табору були поділені на три команди: «Доброта», «Мудрість» і «Жертвенність».  Це саме ті чесноти, як зауважи ... Читати далі »

Переглядів: 809 | Додав: vovak | Дата: 05.08.2015 | Коментарі(0)

Літо – найтепліша пора року. Довгі сонячні дні змінюють короткі теплі ночі. Погода надворі найчастіше ясна, над головою розкидається безкрає синє небо. Дерева стоять пишно вбрані в яскраві зелені шати. Попід ними повсюди густо росте травиця, усіяна барвистими вогниками літніх квітів – маків, дзвоників, конюшини, пижма, ромашки, календули… А над ними порхають метелики та гудять всякі мушки. В літа чудовий дзвінкий голос – то співають високо в небі або сховані у вітах дерев птахи – маестро-соловейко, вранішній жайворонок, веселий говіркий горобець. А ближче до вечора музика літа змінюється – то вступає хор цвіркунів, що не замовкає аж до самого ранку. Літо – яскраве, різнобарвне… Червень не схожий на серпень, та й липень має чим порадувати око. Високе чисте небо, тепла прозора вода річок, стиглі фрукти, насичені кольори навкруги… Немає на світі людини, яка б не любила літа! Працівники міської бібліотеки для дітей Якимів О.Л. та ... Читати далі »

Переглядів: 539 | Додав: vovak | Дата: 05.08.2015 | Коментарі(0)

У рамках проекту « Літо з бібліотекою» міська бібліотека для дітей зробила приємний подарунок для шанувальників творчості Джоан Роулінг та її найвідомішого персанажа Гаррі Поттера. Для юних поціновувачів чаклуства була проведена літературна гра «Джоан Роулінг та її тричалунський турнір». Захід вибрано не просто так, адже у липні ми святкуємо 50-річчя письменниці. Саме тому працівники бібліотеки Сомик Н. С. та Якимів О.Л. стали на один день магістрами магії і визначили найкращих завців «поттеріади», а переможцем стала Вишинська Діана. А зараз трошки про Джоан Роулінг.Справжнє ім’я письменниці - Джоан (Джоанна) Роулінг  а не Джоан Кетлін Роулінг, як багато хто думає. Перед першою публікацією видавництво побоювалося, що хлопчики будуть неохоче купувати книгу, написану жінкою. Тому Роулінг попросили скористатися ініціалами замість повного імені. При цьому потрібно було, щоб ініціали складалися з двох літер. У Роулінг не було другого імені і ... Читати далі »

Переглядів: 632 | Додав: vovak | Дата: 05.08.2015 | Коментарі(0)

Найкраща пора року для більшості дітей є літо. З багатьох причин діти люблять цю прекрасну пору: канікули, відпочинок, цікаві та довгоочікувані поїздки, відвідування дорогих та близьких людей, можливість побувати на морі, і багато інших причин. Ще однією з причин чому діти люблять літо, це перебування на дитячих християнських таборах, де для них є багато цікавого, захоплюючого, та просто незабутнього. 
Цього літа, Церквою християн віри Євангельської м.Бурштина, було проведено декілька дитячих християнських таборів. Кожен табір мав своє гасло, та свою цікаву програму. 
В програмі дитячого табору: цікаві ігри, конкурси та вікторини, проведення Біблійного уроку, спів пісень з рухами, заняття рукоділлям в Клубі «Умілі рученята»,спортивні змагання та стрибання на батутах. В завершенні табору всі діти отримали подарунки та памятні фото на згадку. Подібний табір відбувся і в м.Бурштин з 20 по 24 липня 2015 року, за ініціативою Церкви християн віри Євангель ... Читати далі »

Переглядів: 897 | Додав: vovak | Дата: 05.08.2015 | Коментарі(0)

Днями у Берегометі Вижницького району Чернівецької області відбувся четвертий етап чемпіонату України з мотокросу серед аматорів-ветеранів. Бурштинець Леонід Журавльов, котрий вже багато років успішно представляє місто на цих престижних змаганнях, здобув у своїй віковій категорії друге місце.
«Цього разу - розповідає пан Леонід - змагання проводились у трьох вікових категоріях: 40-45 років, 45-50 років та старші. У першому заїзді серед найстарших я здобув четверте місце, а в другому, за яким і визначається підсумковий результат - приїхав третім.  Цього року це моя перша участь у таких змаганнях. Загалом в 2015-му змагання з мотокросу проходять більше у Центрі та на Сході України, тому дуже далеко і дорого було добиратись. В Західних областях цьогоріч їздили вперше.  До слова, учасники усіх вікових категорій виходять на старт разом. Тож гонка виглядає цікаво. Цього року на старт виїхало  18 учасників. У моїй віковій категорії виступало 9 учасників з усіх об ... Читати далі »

Переглядів: 621 | Додав: vovak | Дата: 05.08.2015 | Коментарі(0)

Дитячий футбольний турнір «Я ваш батько» відбувся у Бурштині серед команд з сіл Драгомирчани, Лучинці, Насташине та, власне, команди з міста Бурштин. Змагання, приурочені 150-літтю від дня народження Митрополита Андрея Шептицького організували для дітей монахині Контемплятивного Монастиря Святої Софії Премудрості Божої Згромадження Сестер Служебниць Господа і Діви з Матара Чернечої Родини Воплоченого Слова
Як розповідає настоятелька монастиря матінка Марія Сліз, ідея організувати ці змагання виникла ще під час катехитичних таборів, а символічна назва «Я ваш батько» - цитата митрополита Андрея Шептицького, який багато часу приділяв саме дітям, вихованню молоді.  Спочатку турнір мав відбутися на території Монастиря, але під час підготовки все ж було вирішено провести його на штучному майданчику Комбінату спортивних споруд БуТЕС ДТЕК. 
Дуже багато для організації турніру зробили батьки дітей-учасників. Теплими словами подяки згадують монахи ... Читати далі »

Переглядів: 715 | Додав: vovak | Дата: 05.08.2015 | Коментарі(0)

Вiдповiдно до постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 5 квітня 2012 року № 321 «Про затверження Порядку Порядку забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації інвалідів, дітей-інвалідів та інших окремих категорій населення, переліку таких засобів”, iнвалiдам надається право на одержання технiчних та iнших засобiв реабiлiтацiї за рахунок коштiв державного бюджету.
До технічних та інших засобів реабілітації, якими забезпечуються інваліди, діти-інваліди та інші окремі категорії населення через органи праці та соціального захисту населення, належать:
протезно-ортопедичні вироби, в тому числі ортопедичне взуття;
спеціальні засоби для самообслуговування та догляду;
засоби для пересування;
допоміжні засоби для особистої рухомості, переміщення та підйому;
меблі та оснащення;
спеціальні засоби для орієнтування, спілкування та обміну інформацією.
Для взяття на облік інвалід, дитина-інвалід, інша особа або їх законні предста ... Читати далі »

Переглядів: 546 | Додав: vovak | Дата: 05.08.2015 | Коментарі(0)

Днями в  Бурштинській міській раді відбулося чергове засідання робочої комісії з розгляду заяв громадян по призначенню житлових субсидій та наданню державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям, надання пільг. 
На засіданні комісії було розглянуто   заяви членів сімей малозабезпечених родин щодо призначення їм соціальних допомог та  субсидій - 8 заяв. 
Рішенням  комісії призначено допомогу малозабезпеченим 2 сім’ям відповідно до п.10 постанови КМУ №250 з умовою наступного працевлаштування.
Субсидію на оплату житлово-комунальних послуг призначено 5 заявникам відповідно до змін, що вносяться до постанови КМУ №106 від 28.02.2015р. та відмовлено 1 заявнику, який здійснив покупку протягом 12 місяців перед зверненням за субсидією, що перевищує 50 тис.грн.
А також 22.07.2015року пройшло засідання робочої комісії по розгляду заяв громадян про надання одноразової матеріальної допомоги з коштів місцевого бюджету. Розгля ... Читати далі »

Переглядів: 547 | Додав: vovak | Дата: 05.08.2015 | Коментарі(0)

З 23 липня 2015 року вступив в дію Закон України від 01.07.2015 року № 569-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законів України щодо застосування реєстраторів розрахункових операцій» (опубліковано в газеті «Голос України» № 131 від 23.07.2015р.).  
Законом пункт 296.10 статті 296 Податкового кодексу України викладено в такій редакції: 
«296.10. Реєстратори розрахункових операцій не застосовують платники єдиного податку: 
першої групи; 
другої та третьої груп (фізичні особи - підприємці) незалежно від обраного виду діяльності, в яких протягом календарного року обсяг доходу не перевищує 1000000 гривень. У разі перевищення у календарному році обсягу доходу понад 1000000 гривень застосування реєстратора розрахункових операцій для такого платника єдиного податку є обов’язковим. Застосування реєстратора розрахункових операцій розпочинається з першого числа першого місяця кварталу, н ... Читати далі »

Переглядів: 530 | Додав: vovak | Дата: 05.08.2015 | Коментарі(0)

Головне управління статистики інформує. Підприємствами і організаціями, розташованими на території м.Бурштина та сіл, підпорядкованих міськраді,  протягом червня 2015 року використано 0,4 тис.м3 газу природного, 2,1 тис.т мазутів топкових важких, 106,7 т палива дизельного, 16,1 т бензину моторного. У порівнянні з  червнем 2014 року споживання  палива дизельного збільшилося на 23,9%, вугілля кам’яного – на 1,8%. Разом з тим, на 29,7% зменшилося використання бензину моторного.  
Підприємствами та організаціями міста спожито основну частку загальнообласних обсягів вугілля кам’яного та  мазутів топкових важких. Частка споживання палива дизельного склала 1,9%, бензину моторного – 1,8%.
Станом на 1 липня 2015 року залишки енергетичних ресурсів у споживачів та постачальників міста склали: вугілля кам’яного – 370,9 тис.т, мазутів топкових важких – 24,6 тис.т.  Порівняно до 1 липня 2014 року залишки мазутів т ... Читати далі »

Переглядів: 480 | Додав: vovak | Дата: 05.08.2015 | Коментарі(0)