Четвер, 28.03.2024, 13:50
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Серпень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Серпень » 18

Одним з пріоритетів держави є досягнення енергетичної незалежності. Влада зробила вимушений крок і підвищила тарифи на житлово-комунальні послуги до економічно обґрунтованого рівня. Разом з тим, розроблена низка програм, які допоможуть українцям стати енергоефективними та платити менше за житлово-комунальні послуги.

Для співвласників багатоповерхових будинків розроблена спеціальна програма кредитування на придбання енергоефективного обладнання та утеплення будинку. Детальніше в розділі « ... Читати далі »

Переглядів: 564 | Додав: vovak | Дата: 18.08.2015 | Коментарі(0)

У четвер Бурштин відвідала керівник грантової допомоги по проектах людської безпеки програми «Кусаноне», яка втілюється урядом Японії, представник посольства Японії в Україні пані Катерина Головко.
Метою візиту Катерини Олександрівни у Бурштин став огляд та аналіз проблем, описаних у двох грантових заявках  від нашого міста. Зокрема йде мова про:  «Придбання медичного обладнання для надання багатопрофільної медичної допомоги для жителів м.Бурштина» та «Впровадження міської енергетичної стратегії у сфері    енергоефективності на базі загальноосвітньої школи №3 м.Бурштина». У першій заявці мова йде про купівлю додаткового обладнання для міського лапароскопу (обладнання для гістерорезектоскопії, цисто-уретро-фіброскоп, інструментальний канал та апарат штучної вентиляції легень експертного класу SynoVent E3 для реанімаційного відділення).  У другій заявці бурштинці просять допомогти у вирішенні наступних питань: знiмання ... Читати далі »

Переглядів: 677 | Додав: vovak | Дата: 18.08.2015 | Коментарі(0)

У середу, 12 серпня, відбулася 60-та сесія депутатів Бурштинської міської ради шостого скликання. За відсутністю голови засідання вела секретар ради Катерина Соронович. 
Опісля затвердження порядку денного депутати, а їх зібралося на це засідання 21, розпочали власне розгляд питань. Розпочали, як завжди на чергових сесіях, з фінансових питань.  Зокрема першим питанням порядку денного було рішення про внесення змін до міського бюджету на 2015 рік. Як зазначила начальник фінансового відділу Ольга Петровська, за 7 місяців поточного року сталося перевиконання дохідної частини бюджету на суму 490800.00 гривень. При розгляді цього питання бюджетна комісія рекомендувала депутатам направити ці кошти на видатки з оплати робіт у загальноосвітніх школах  міста та школі-саду Бурштина. Обговорюючи це питання депутат Богдан Рибчук зазначив, що по школах міста є багато розпочатих робіт і варто було б цій каденції замислитися над їх завершенням . Мова зайшла і про третє – ... Читати далі »

Переглядів: 671 | Додав: vovak | Дата: 18.08.2015 | Коментарі(0)

Під час засідання детально проаналізували swot-аналіз, який провів ГЦ «Ділові ініціативи», стратегічних напрямків розвитку міста серед яких: конкурентоспроможність економіки міста та покращення бізнес-середовища, енергоефективність, охорона здоров’я, розвиток соціальної сфери та активізація громади, збереження позитивного екологічного стану довкілля у місті , а також відбулося детальне обговорення самої Стратегії соціального партнерства. 
Вікторія Гріб наголосила, що сьогодні розробляється не так стратегія соціального партнерства, як стратегія розвитку міста Бурштин, аби бачити в якому напрямку і як слід рухатися, на що зосередити основну увагу. Голова міста Петро Курляк наголосив на потребі працювати на перспективу, тобто розробляти концепцію Стратегії розвитку Бурштина з врахуванням майбутнього об’єднання громад у рамках адмінреформи, яка наразі впроваджується в Україні. Тому, як пояснив мер, дуже важливо сьогодні прийняти концептуально правильне ... Читати далі »

Переглядів: 1156 | Додав: vovak | Дата: 18.08.2015 | Коментарі(0)

25 жовтня  2015 року на Україну очікують місцеві вибори. Місцеві вибори є вільними та відбуваються на основі гарантованого Конституцією України та цим Законом загального, рівного і прямого виборчого права шляхом таємного  голосування.
Право голосу на виборах  мають громадяни України, які мають право голосу відповідно до статті 70 Конституції України, належать до відповідної об’єднаної сільської, селищної, міської територіальної  громади та проживають на території населеного пункту (села або селища), де за рішенням об’єднаної сільської, селищної, міської територіальної громади проводяться такі вибори.
Документом, який посвідчує особу, підтверджує громадянство та засвідчує місце проживання виборця на місцевих виборах, є:
1) паспорт громадянина України;
2) тимчасове посвідчення громадянина України  (для осіб, недавно прийнятих до громадянства України).
Належність громадянина до відповідної тер ... Читати далі »

Переглядів: 550 | Додав: vovak | Дата: 18.08.2015 | Коментарі(0)

З метою реалізації пріоритетних напрямків державної політики щодо поліпшення становища дітей за перших півроку роботи служба у справах дітей працювала над вирішенням таких проблем:
- забезпечення контролю за дотриманням вимог чинного законодавства у сфері захисту прав дітей;
- забезпечення додержання вимог законодавства щодо встановлення опіки та піклування над дітьми, їх усиновлення.
Відповідно до вимог Законів України «Про органи і служби  у справах дітей та спеціальні установи для дітей» і «Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування»  штатна чисельність служби у справах дітей згідно штатного розпису  кількість  складає - 3 чоловік, фактично працює – 2 чоловік, вакантною залишається посада спеціаліста І категорії служби у справах дітей. 
З ініціативи Служби прийнято наступні рішення міського голови, спрямовані на соціальний ... Читати далі »

Переглядів: 565 | Додав: vovak | Дата: 18.08.2015 | Коментарі(0)

Бурштинська «Енергія» впевнено крокує до змагань у фінальному етапі серед команд другої ліги. Причому лідирує з комфортним відривом вже більшу частину турніру. Команда (дорослий склад) Володимира Федорняка, попри втрати (у Галич перейшов основний воротар Андрій Бендер) та коротку лаву запасних за час турніру поступилася тільки одного разу («Бескиду» на виїзді 1:0) та двічі зіграла внічию. Вперше мирову бурштинці розписали у Биткові (2:2) а друга нічия далася бурштинцям у звітному турі.  Команда з Ямниці  також претендує на боротьбу за чемпіонство у другій лізі, тож приїхала у Бурштин налаштована серйозно.  Цей настрій підопічні Володимира Салія одразу втілили у забитий м’яч. Вдало передачу з лівого флангу замкнув головою Петрунчак. Сталося це вже на 9 хвилині. «Енергія» кинулась відігруватись і в середині першого тайму гол у ворота «Вихора» забив Володимир Купчев. Проте лінійний зафіксував офса ... Читати далі »
Переглядів: 578 | Додав: vovak | Дата: 18.08.2015 | Коментарі(0)

Відповідно до статті 1 Конституції України- Україна є суверенна і незалежна, демократична, соціальна, правова держава. 
Статтею 3 Основного Закону України передбачено, що Людина, її життя і здоров’я, честь і гідність, недоторканність і безпека визнаються в Україні найвищою соціальною цінністю.
Права і свободи людини та їх гарантії визначають зміст і спрямованість діяльності держави. Держава відповідає перед людиною за свою діяльність. Утвердження і забезпечення прав і свобод людини є головним обов’язком держави.
Невід’ємне право громадянина демократичної держави – вільно обирати владу. Неодмінний обов’язок демократичної держави – забезпечити своїм громадянам можливість реалізувати це право, в тому числі, і  через створені державні органи. 
Відповідно до Закону України „Про Державний реєстр виборців ”» ( № 698-У від 22 лютого 2007 року), постанови Кабінету Міністрів України від 26 червня 2007 ... Читати далі »

Переглядів: 643 | Додав: vovak | Дата: 18.08.2015 | Коментарі(0)

Відділ соціального захисту населення Бурштинської міської ради повідомляє, що постановою Кабінету Міністрів України № 356 від 23 квітня 2012 року «Про встановлення мінімальних норм забезпечення населення твердим паливом і скрапленим газом та граничних показників їх вартості для надання пільг і житлових субсидій за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам» передбачена методика визначення граничної вартості твердого палива та скрапленого газу шляхом індексації показників граничної ватрості на коефіцієнт, який включає прогнозний індекс споживчих цін поточного року.
Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 22.12.2014року № 709 «Про внесення змін у додатки 1 і 2 до Постанови Кабінету Міністрів України від 27 серпня 2014р. № 404», прогнозний індекс споживчих цін у 2015 році складає 113,1 відсотка.
У відповідності з наведеним, граничні показники вартості у 2015 році складають: на тверде паливо – 1221,74 грн. за одну то ... Читати далі »

Переглядів: 590 | Додав: vovak | Дата: 18.08.2015 | Коментарі(0)

Згідно статті 43 Конституції України кожен громадянин має право на належні, безпечні і здорові умови праці, на заробітну плату не нижчу від визначеної законом. Право на своєчасне одержання винагороди за працю захищається законом.
Порушення роботодавцями трудового законодавства негативно позначається на соціально-трудових взаємовідносинах між працівниками, роботодавцями та державою. Фактична залежність працівників від роботодавця, затримка з виплатою заробітної плати супроводжуються зростанням протестної поведінки працівників та можуть призвести до виникнення колективного трудового спору (конфлікту).
Сьогодні країна перебуває у стані економічної кризи і це лише загострює потребу суспільства у досягненні соціального балансу між найманими працівниками, роботодавцями і державою. Всі демократичні країни визнали необхідність інституалізації механізмів забезпечення соціальної злагоди та миру. Проблеми економіки і суспільного життя, в тому числі у сфер ... Читати далі »

Переглядів: 554 | Додав: vovak | Дата: 18.08.2015 | Коментарі(0)

Продаю піаніно «Україна» в хорошому стані. Ціна - 3000 грн. Можливо у кредит. Тел. 097 793-95-41.
***
Терміново!!! Продам автомобіль ВАЗ 2103.  На ходу, але потребує ремонту. Ціна - 10 000 грн. Тел. 066 645-93-14.
***
Продам млин (трьохфазний). Тел. 067 17-19-150.
 
Оголошення у газету можна подати задзвонивши або надіславши СМС з текстом на номер 067 779-94-79.
 
 
Переглядів: 566 | Додав: vovak | Дата: 18.08.2015 | Коментарі(0)