Четвер, 28.03.2024, 14:36
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Серпень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Серпень » 11

Шановні друзі, за ініціативи  Бурштинського осередку Громадської організації «Молода Просвіта»  та підримки відділу у справах молоді і спорту  Бурштинської міської ради 24.08.2015 о 16.00 відбудеться  КВЕСТ  «Моя Незалежність». Запрошуємо взяти участь молодь віку 12-15 років кількість осіб обмеженна.  Реєстрація проводиться за номером 0986645502  

 

 
Переглядів: 482 | Додав: vovak | Дата: 11.08.2015 | Коментарі(0)

Управлінням з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи ОДА 13 серпня о 14.00 буде проведено перевірку обласної системи централізованого оповіщення із запуском сирен та передачею мовної інформації по електронних засобах масової інформації і вуличних гучномовцях. Почувши довгий уривчастий сигнал сирен, мешканцям області необхідно включити радіоточки, радіоприймачі, телевізори на радіохвилі і телеканали обласних студій та прослухати навчальну програму.

 

 
Переглядів: 501 | Додав: vovak | Дата: 11.08.2015 | Коментарі(0)

Головне управління статистики інформує. Упродовж січня–червня 2015 року населенням м.Бурштина cплачено за житлово-комунальні послуги 11,3 млн.грн., що на 6,3% більше від нарахованих за цей період сум.
Заборгованість населення з оплати житлово-комунальних послуг на кінець червня 2015 року склала 4703,4 тис.грн., найбільшу частку якої  (90,5%) становила заборгованість за централізоване опалення та гаряче водопостачання – 4256,9 тис.грн., за газопостачання – 297,2 тис.грн. (6,3%), за централізоване водопостачання та водовідведення – 91,8 тис.грн. (2%), з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій – 42,7 тис.грн. (0,9%), за вивезення побутових відходів – 14,8 тис.грн. (0,3%).
Середній термін заборгованості населення за всі види послуг склав 2,7 місяця. 
Тривалі борги (за 3 місяці і більше) мали за централізоване опалення та гаряче водопостачання 79,4%  власників особових рахунків, з  утримання будинків ... Читати далі »

Переглядів: 528 | Додав: vovak | Дата: 11.08.2015 | Коментарі(0)

Про латання доріг у місті і за містом ми писали неодноразово. У цьому номері знову випала гарна нагода - ремонт доріг продовжився. Зокрема, було закуплено ще два КАМАЗи асфальту і поремонтовано декілька вулиць. Під час ремонту вулиці Ольги Басараб нам вдалося поспілкуватися з міським головою Петром Курляком, котрий приїхав проконтролювати  якість виконання робіт.
- Петре Івановичу, розкажіть будь-ласка про те, що вже поремонтовано і які вулиці ще планують поремонтувати у місті?
- У Бурштині є біля десяти транзитних вулиць, які потребували поточного або капітального ремонту. Станом на сьогоднішній день Бурштинською міською радою закінчено ремонт частини вулиці Коновальця; проведений поточний ямковий ремонт обїзної по вулицях Василя Стуса та Коновальця; проведений поточний ремонт вулиць Енергетиків, О.Басараб, Будівельників та Тараса Шевченка у старій частині міста.
До дня Незалежності буде закінчена вулиця Січових Стрільців, яку, згідно проекту, ремонт ... Читати далі »

Переглядів: 621 | Додав: vovak | Дата: 11.08.2015 | Коментарі(0)

4 серпня в приміщенні будинку культури імені Тараса Шевченка відбулися громадські слухання щодо розроблення Проекту детального плану території забудови масиву житлового кварталу та автогаражів в місті Бурштині по вулиці Юхвітова. Для обговорення були запрошені через засоби масової інформації (Офіційний сайт Бурштинської міської ради, сторінка міської ради у мережі Facebook та у газеті «Бурштинський вісник» №29 (151) від 31 липня 2015 року та на сайті газети) мешканці вулиці, та усі зацікавлені бурштинці. 
Нажаль на запрошення відгукнулися одиниці, хоча, як зауважив заступник міського голови Володимир Гулик, якщо б на місце забудови вийшли представники міської ради і почали робити там якісь заміри, мабуть цікавих до дискусії зібралося б чимало. Територія нової забудови, як пояснив Володимир Романович, це колишній полігон Бурштинської автошколи. Ця ділянка була передана на баланс міської ради. Наразі на цій території уже виділено шість планів, два з них вдовам у ... Читати далі »

Переглядів: 800 | Додав: vovak | Дата: 11.08.2015 | Коментарі(0)

Патріотичне виховання – один із найпріорітетніших напрямів національної системи виховання. Понад 20 років на Прикарпатті відбувається науково-пізнавальна програма «Чорний ліс».
Цьогоріч вона проходить у селі Козина Тисменицького району з 4 по 13 серпня на базі військово-спортивного центру «Воїн-патріот» та приурочена 150-річчю з дня народження митрополита Української Греко-Католицької Церкви Андрея Шептицького.
Вперше у програмі прийняла участь команда м.Бурштин «Бурштинове намисто», яка пройшла перший (відбірковий) етап конкурсу. Другий етап даної програми передбачає збір команд-фіналістів в молодіжному наметовому таборі для визначення команди переможця обласних змагань та включає в себе науково-теоретичну, пізнавально-практичну (проведення конкурсів патріотичної пісні, стрільби з пневматичної гвинтівки, розбору і збору автомата) та творчо-відпочинкову частини програми (вікторин із історії національно-визвол ... Читати далі »
Переглядів: 556 | Додав: vovak | Дата: 11.08.2015 | Коментарі(0)

УКРАЇНА
Бурштинська міська рада Івано-Франківської області
ШОСТЕ    СКЛИКАННЯ
Рішення від  17липня  2015 року № 11/59-15  м. Бурштин

Про роботу відділу освіти і науки Бурштинської міської ради  за І півріччя 2015 р
Розглянувши  довідку  начальника відділу освіти і науки  Бурштинської міської ради Тутки М.О. керуючись ч.2 ст.14, 19  Закону України «Про освіту», ст..41, 42 Закону України «Про загальну середню освіту», ст..25, 26 Закону України «Про дошкільну освіту»  та ст.26 Закону України « Про місцеве самоврядування в Україні», врахувавши рекомендації комісії з питань гуманітарної політики  міська рада вирішила:    
1.Інформацію  начальника  відділу  освіти і науки Бурштинської  міської ради   Тутки М.О.    про роботу відділу освіти і науки Бурштинської міської ради   за І півріччя &n ... Читати далі »

Переглядів: 1082 | Додав: vovak | Дата: 11.08.2015 | Коментарі(0)

 Оскільки, на даний час відбувається хвиля внутрішньої міграції громадян, які переселяються з окупованої території та районів ведення антитерорестичної операції в інші райони України, існує ризик збільшення випадків торгівлі людьми в середині країни та за її межами.
Процедура встановлення статусу особи, яка постраждала від торгівлі людьми визначається Законом України «Про протидію торгівлі людьми» та постановою Кабінету Міністрів України від 23.05.2012р. № 417 «Про затвердження Порядку встановлення особи, яка постраждала від торгівлі людьми».
Відповідно до цих документів особа, яка вважає себе постраждалою від торгівлі людьми має право звернутися до місцевої державної адміністрації із заявою про встановлення статусу особи, яка постраждала від торгівлі людьми, та до органів внутрішніх справ щодо захисту її прав і свобод.
Особи, які постраждали від торгівлі людьми мають право на виплату одноразової матеріальної допомоги, яка передбачена п ... Читати далі »

Переглядів: 571 | Додав: vovak | Дата: 11.08.2015 | Коментарі(0)

Бачите проблеми у місті? Знаєте як їх вирішити? Не мовчіть! Реєструйтеся на веб-порталі «Відкрите місто» www.opencity.in.ua. Описуйте проблему та подавайте проект для її вирішення.
Мета проведення Конкурсу – вирішення місцевих проблем, які розміщені жителями м. Бурштина на веб-порталі «Відкрите місто» через проведення відкритого Конкурсу ініціатив (проектів) «Місто своїми руками».
До участі запрошуються:
• Неприбуткові та громадські організації, що зареєстровані та діють на території, визначеній п.2 даного Положення.
• Органи самоорганізації населення, об’єднання співвласників багатоквартирних будинків які зареєстровані та діють на території громад, визначених п.2 даного Положення.
• Ініціативні групи громадян, що проживають у межах територіальних громад, визначених п.2 даного Положення.
В рамках Конкурсу будуть підтримані ініціативи (проекти) учасників  в розмірі до  25 000 ... Читати далі »

Переглядів: 507 | Додав: vovak | Дата: 11.08.2015 | Коментарі(0)

Відбулися зміни в законодавстві щодо надання відпусток учасникам антитерористичної операції. Зокрема, учасникам бойових дій, інвалідам війни, статус яких визначений Законом України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», надається додаткова відпустка із збереженням заробітної плати тривалістю 14 календарних днів на рік.
Окрім цього, учасники війни, особи, на яких поширюється чинність Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» мають право на відпустку без збереження заробітної плати, яка надається в обов’язковому порядку, тривалістю до 14 календарних днів щорічно, а особи, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, статус яких встановлений відповідно до Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» – до 21 календарного дня щорічно.
Ці зміни внесено Законом України від 14 травня 2015 року №426-VIII «Про внесення змін до деяких за ... Читати далі »

Переглядів: 707 | Додав: vovak | Дата: 11.08.2015 | Коментарі(0)

З набранням чинності з 1 січня 2004 року Закону України «Про загальнообов`язкове державне пенсійне страхування» пенсійна система перейшла на страхові принципи функціонування. Відповідно до ч.3 ст.24 вказаного Закону страховий стаж обчислюється в місяцях. Якщо застрахована особа підлягала загальнообов`язковому державному пенсійному страхуванню, то місяць роботи зараховується до страхового стажу як повний, за умови, якщо сума сплачених за цей період внесків до Пенсійного фонду є не меншою, ніж мінімальний внесок.
Мінімальний страховий внесок – це сума коштів, що визначається розрахунково як добуток мінімального розміру заробітної плати на розмір страхового внеску, встановлених законом на день отримання заробітної плати (доходу). Якщо сума сплачених страхових внесків менша ніж мінімальний внесок, цей період зараховується до страхового стажу як повний місяць за умови здійснення відповідної доплати в порядку, визначеному в розділі 15 Інструкці ... Читати далі »
Переглядів: 435 | Додав: vovak | Дата: 11.08.2015 | Коментарі(0)