Четвер, 18.04.2024, 11:42
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Серпень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Серпень » 11 » про дороги і не тільки...
06:43
про дороги і не тільки...

Про латання доріг у місті і за містом ми писали неодноразово. У цьому номері знову випала гарна нагода - ремонт доріг продовжився. Зокрема, було закуплено ще два КАМАЗи асфальту і поремонтовано декілька вулиць. Під час ремонту вулиці Ольги Басараб нам вдалося поспілкуватися з міським головою Петром Курляком, котрий приїхав проконтролювати  якість виконання робіт.
- Петре Івановичу, розкажіть будь-ласка про те, що вже поремонтовано і які вулиці ще планують поремонтувати у місті?
- У Бурштині є біля десяти транзитних вулиць, які потребували поточного або капітального ремонту. Станом на сьогоднішній день Бурштинською міською радою закінчено ремонт частини вулиці Коновальця; проведений поточний ямковий ремонт обїзної по вулицях Василя Стуса та Коновальця; проведений поточний ремонт вулиць Енергетиків, О.Басараб, Будівельників та Тараса Шевченка у старій частині міста.
До дня Незалежності буде закінчена вулиця Січових Стрільців, яку, згідно проекту, ремонтує приватний підприємець Юрій Заєць  (викладає бруківку «старе місто»).
Іншими словами, станом на серпень у Бурштині поремонтовані всі міські дороги з твердим покриттям, зпрофільовані та підсипані гравійними та щебеневими сумішами грунтові дороги по вулиці О.Басараб та Проектна.
Найболючішим питанням для міста є Калуська дорога,  яка, вкотре повторюю, не входить до компетенції міста на сьогоднішній день, але яка розділяє місто на дві половини. Згідно бюджетного кодексу дорогу обласного значення, яка є власністю Облавтодороу має право ремонтувати тільки Служба автомобільних доріг.
У нас є домовленості між Бурштинською міською радою і керівництвом Рогатинської ДЕД про те, що до дня міста (20 вересня - ред.) ця дорога буде відремонтована, буде проведено поточний ямковий ремонт.
Знаю, що на сьогоднішній день внесені вже зміни до Бюджетного кодексу на рівні Верховної ради, які дають можливість органам місцевого самоврядування ремонтувати дороги обласного, регіонального та державного значення. Але, оскільки в кінці 2014 року, при формуванні програми соціально-економічного розвитку ми не мали підстав закладати кошти на ремонт дороги Бурштин-Калуш (протяжність 33 кілометри з нульовою позначкою у Бурштині біля нової Церкви) тому ці кошти не були закладені. Ми надіємося що ДЕД міста Рогатин відремонтує цю дорогу до дня міста.  В такому випадку у цьому році буде проведено поточний ремонт усіх міських доріг.
- Наякому етапі зараз процес об’єднання громад?
- На сьогодні Івано-Франківською обласною радою прийнятий перспективний план області, згідно якого ми отримали можливість подаватися на національний рівень: рівень Верховної ради та Мінрегіонбуду для реєстрації Бурштинської територіальної громади, що дасть змогу у 2016 році отримати великі додаткові кошти, які можуть бути в кілька раз більші від існуючого бюджету міста для відновлення, ремонту та будівництва міської інфраструктури. Ці  документи ми в Київ уже подали. Щодо сіл Кінашів та Світанок - ми дали їм попередню згоду на об’єднання на початку 2016 року.
- Чому у деяких листах й досі пишуть про Бурштин Галицького району?
- Бурштин володіє статусом міста обласного значення, що дає великі переваги перед містами які мають нижчий статус. Мова йде про повноваження, можливості та кращий бюджет міста. Хочу звернути увагу, що довкола часто звучать виступи чи певні фрази наших сусідів про те, що місто Бурштин залишається в Галицькому районі. Хочу вчергове спростувати таке твердження, оскільки статус міста обласного значення надає певної адміністративноїх ваги такому місту. Іншими словами, статус міста обласного значення є рівнозначний, а часом - вищий від статусу району. І жодним чином місто з вищим статусом не може входити в адміністративну одиницю з нижчим статусом. Окрім того, хочу наголосити, що статус - це не просто  певні повноваження, це окрема адміністративна одиниця. Ніхто ж не говорить, що місто Яремче є містом Надвірнянського району. Напевно з цього сміялася б вся область. 
Дуже часто мешканці Бурштина самі не розуміють, що означає цей статус і в своїх постійних зверненнях у вищі інстанції пишуть: «місто Бурштин, Галицького району, Івано-Франківської області».  Хочу зауважити, що така адреса є хибною і ми маємо право не розглядати такі листи оскільки немає такого міста з такою адресою. Адреса є такою «м.Бурштин, Івано-Франківської області». Прошу бурштинців бути гордими з цього приводу і витримувати статус. Адже місто - це в першу чергу громада і люди.
В.К.

 
Переглядів: 627 | Додав: vovak | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: