Субота, 27.04.2024, 01:42
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Серпень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Серпень » 5 » Літній табір любові та пізнання!
06:14
Літній табір любові та пізнання!

Монастир сестер Воплоченного слова, що у місті Бурштині, протягом року активно займається духовним вихованням дітей у катехитичній школі святого Йосифа, а ось коли настає час літніх вакацій сестри зорганізовують підліткові табори. Один із таких відпочинково-просвітницьких, під назвою «Я ваш Батько», нещодавно відбувся у монастирі студитів в Уневі. Місце проведення було обрано через історичний зв’язок до Митрополита Андрея Шептицького, якому був присвячений цей табір. У ньому взяли участь 30 дітей підліткового віку з міст Бурштина, Івано-Франківська, Львова, Дрогобича, Ужгорода та села Залукви.  Капеланами табору були отець Андрій Кашецький та отець-диякон Андрій Карпінець. Діти мали можливість пізнати різні аспекти із життя Митрополита, як справжнього духовного Батька для народу і для нашої Церкви.
Учасники табору були поділені на три команди: «Доброта», «Мудрість» і «Жертвенність».  Це саме ті чесноти, як зауважила настоятелька монастиря сестра Марія Сліз, які проявляв Митрополит протягом свого життя. Основною грою табору була «Мандрівка до замку Шептицьких». Щоб дійти до замку діти повинні були збирати бали у спортивних змаганнях. Крім того, по дорозі до замку, на них чекали різні питання із біографії  Митрополита, тому  протягом дня, саме в ігровій формі, усі мали можливість добре пізнати сторінки історії із життя цієї видатної людини. Діставшись  замку Шептицьких діти отримували підказки на пошук скарбу, який був схований у музеї, в кімнаті Андрія і Климентія Шептицьких. 
На завершення табору до Унева приїхали батьки, на яких чекав неабиякий сюрприз - вистава «Молодість і покликання Романа Шептицького», яку написала сестра Марія Зарваницька, за участі дітей. Аби у такий короткий період підготувати виставу юні актори інколи жертвували своїм сном, оскільки мали вставати раніше за всіх, щоб робити репетицію. Їхня жертва направду була немарна. Діти напрочуд уміло передали величність душі молодого Шептицького. В цій виставі було показано, яку важливу роль відіграв граф Іван Шептицький, батько Романа, для його зміцнення і утвердження у покликанні, випробовуючи його перед вступом до монастиря отців Василіян. Було показано важливу роль матері, графині Софії Фредрів, її внутрішню боротьбу, як має змиритися із тим, що її син служитиме Церкві і прийняти це як Божу Волю. Кульмінаційним моментом вистави було поступлення Андрея Шептицького в монастир у Добромилі,  отримавши благословення від Папи Лева ХІІІ. 
Окрім вистави, останній день табору відзначився ще й невеличким концертом, де кожен із дітей міг проявити свої таланти, також відбулося представлення команд та їх нагородження  медалями: золотими, срібними та бронзовими відповідно до зайнятих місць. Завершення табору уважив своєю  присутністю і своїми словами отець Ілля, настоятель отців студитів, який був вражений тим, як діти протягом всього п’яти днів так ретельно пізнали життя Митрополита Андрея  Шептицького. Він також наголосив, що стінам цього монастиря не звикати до дитячого гамору, адже свого часу, заснувавши цей монастир, Шептицький переховував і врятував тут сотні єврейських дітей, та давав прихисток сиротам. Незабутній табір закінчився сімейним обідом і відвідуванням різних частин монастиря: каплиці з реліквіями, в якій є чудотворна  ікона Пресвятої Богородиці, цілющого джерела, та Чернечої гори. 
Надія Польова

 

 
Переглядів: 815 | Додав: vovak | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: