Четвер, 28.03.2024, 10:20
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Травень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Травень » 04

30 квітня міському НВК відбувся захід присячений офіційному завершенню проекту ДТЕК -  "Енергоефективні школи".

Основною родзинкою свята було  проведення гри "Що? Де? Коли?" у якій маленькі ерудити ділилися своїми знаннями з енергозберігаючих технологій. Між раундами глядачів тішили інші вихованці виховного закладу, котрі підготували чудові музичні та танцювальні етюди.

До вашої уваги фотозвіт зі свята.

... Читати далі »

Переглядів: 714 | Додав: vovak | Дата: 04.05.2015 | Коментарі(0)

У зв’язку з виконанням рішення Галицького районного суду Івано-Франківської області № 341/1939/14-ц щодо ліквідації Кухарським Ю. Є. самочинного влаштованого дверного прорізу між підвальним приміщенням, що перебуває у власності Кухарського Ю. Є. та приміщенням сміттєкамери, а також у зв’язку з відсутністю можливості доступу в підвальне приміщення через основний вхід, оскільки на даний час він є закритим зсередини підвального приміщення, повідомляємо Вам, що у випадку пориву мереж даний будинок залишиться без водопостачання на невизначений термін по причині відсутності доступу КП «Житловик» до будинкових мереж.
Виконавчий комітет Бурштинської міської ради та КП «Житловик» на разі займаються вирішенням даного питання.

 

Переглядів: 600 | Додав: vovak | Дата: 04.05.2015 | Коментарі(0)

У п’ятницю, 24 квітня, у великому залі ПК «Прометей» відбулося громадське віче - слухання питання про «Добровільне об’єднання територіальних громад».
Відкриваючи віче міський голова Бурштина Петро Курляк дав аналіз процесу адміністративної реформи, яка так чи інакше спіткає Україну та зазначив, що місто Бурштин готове стати пілотним проектом з впровадження на ділі самого об’єднання територіальних громад. Насамперед місто було б не проти об’єднатися з Дем’яновом, з котрим і межі наразі толком немає і котре відділяє місто від Вигівки. Далі можливе об’єднання з іншими селами\громадами, котрі того бажатимуть і зроблять відповідні кроки зі свого боку і котрі мають із містом суміжні території. 


На віче були присутні голови та мешканці навколишніх сіл. Зокрема сільський голова Коростовичівської (села Кростовичі та Куропатники) сільської ради Ганна Михайлишин запросила міського голову ... Читати далі »

Переглядів: 1098 | Додав: vovak | Дата: 04.05.2015 | Коментарі(0)

Птахи складають гімн весні,
Всміхаються до сонця квіти,
А пам’ять лине в моторошні дні…
26 квітня 1986 року… Чорнобиль… Спалахнула „Зірка Полин”. В пам’яті українського народу  – це день чорнобильського лиха, це мука і трагедія, це подвиг і безсилля,  тому забути це й викреслити із нашої пам’яті – неможливо. 
28 квітня в актовій залі Бурштинської гімназії працівниками масової бібліотеки та гімназистами була проведена година пам’яті  «29-й Чорнобильський квітень». Розпочали захід  Віталій Гречух та  Марія Бойко інсценівкою вірша Бурім В. «Чорнобиль-трава».
Ведучі:  Максим`юк Богдана та Медвідь Роман і читці: Мельник Софія, Глазкова Віта, Гаврилюк Анастасія, Ковальчик Руслана, Гордійчук Анна, Чава Владислав не просто розповіли присутнім  про ті трагічні події, а передали біль і сум   нашої післячорнобильської України. & ... Читати далі »

Переглядів: 668 | Додав: vovak | Дата: 04.05.2015 | Коментарі(0)

В неділю 26 квітня у приміщенні бібліотеки ПК «Прометей» проводився захід присвячений 29-ій річниці Чорнобиля. На ньому згадували хронологію подій у вигляді відео, а також нагороджували жителів Бурштина. Міський голова Бурштина Петро Курляк у вступному слові згадав про ці трагічні події та долю тих людей, котрим довелося це все пережити. Почесну справу нагородження доручили керуючій справами виконкому Головашкіній Ользі Миколаївній та начальнику відділу культури, туризму та звонішніх зв’язків Бурштинської міської ради Степась Юліані Сергіївні. Зокрема грамотами та ціннми подарунками були нагороджені 20 громадян Бурштина, котрі потерпіли внаслідок Чорнобильської аварії.

Юлія Кирилів

Переглядів: 597 | Додав: vovak | Дата: 04.05.2015 | Коментарі(0)

Сьогодні, коли людина завдає дедалі більшої шкоди природному середовищу, коли наслідком екологічних катастроф різного масштабу є значні економічні втрати, виникла потреба їх оцінювати не лише для визначення обсягів шкоди, покарання винних і відшкодування збитків, завданих природі, а й для прогнозування ситуації, оптимізації втручань у природні процеси та коригування законів про охорону природи.
Збереження і раціональне використання природних ресурсів, боротьба із забрудненням навколишнього середовища, утилізація токсичних промислових і побутових відходів, очищення території від радіонуклідів, створення екологічно безпечних технологій, які не призводять до збіднення озонового шару, збереження та оновлення флори та фауни, доступ до інформації з питань екології, охорони навколишнього середовища та безпеки довкілля для здоров’я людини… З доповідями, у яких розглядалися саме такі проблемні питання, виступили учні 4(8)-Б класу на відкритому занятті з основ здоров’ ... Читати далі »

Переглядів: 686 | Додав: vovak | Дата: 04.05.2015 | Коментарі(0)

 Книга – одне з найбільших чудес, створеною людиною. З тих пір, як люди навчилися писати, свою всю мудрість вони довірили книгам. Книги відкривають нам світ, допомагають уявити минуле, заглянути в майбутнє.
Шлях розвитку книги був довгим і складним. Який тільки матеріал не використовували люди для виготовлення книжок: глину, листя та кору дерева, шкіру тварин, бамбук, папірус, шовк.
Перші паперові книги з’явилися в Європі в ХІІІ ст. Їх довгий час писали від руки. Одна книга виготовлялася 5-7 років і коштувала дуже дорого.
У ХV ст. був винайдений спосіб друкувати книги. Перша друкована в Україні була видана Іваном Федоровим у 1574 році у Львові. Називалась вона “Апостол”.
Довіряючи всі свої знання і досвід книгам, люди навчилися зберігати їх. Скарбницями книг називають бібліотеки. У перекладі з давньогрецької мови слово “бібліотека” означає приміщення, де зберігаються книги (“бібліо” – книга, “те ... Читати далі »

Переглядів: 646 | Додав: vovak | Дата: 04.05.2015 | Коментарі(0)

Все на Землі, все треба берегти –
 І птаха й звіра, і оту рослину,
Не чванься тим, що цар природи ти –
Бо врешті, ти його частинка.
Б. Лепкий
Ми повинні гордитися тим, що доля подарувала нам це диво – чарівну й неповторну красу природи. Та багатства природи небезмежні! Маємо їх дбайливо оберігати, як порядні господарі. Так роблять в усьому світі, бо проблеми екології та енергозбереження, охорони природи нині найважливіші, адже природа – це наше життя, наше здоров’я. 

До Всесвітнього дня довкілля у Бурштинській гімназії учні 4(8)-А класу презентували захід «Нехай земля квітує всюди – природу збережімо, люди!», який проводився в рамках Проекту «Енергоефективні школи» вчителем  Головчак Н.І. 
Учні щиро привітали гостей заходу Днем довкілля. День довкілля – відновлення Землі, дає надію на щасливе і заможне життя нашого народу, який самовіддано працює на ній, ... Читати далі »

Переглядів: 653 | Додав: vovak | Дата: 04.05.2015 | Коментарі(0)

22 квітня – день Землі, це свято єднання народів планети у справі захисту навколишнього середовища і збереження тих щедрот і природних ресурсів, якими наділила нас природа. Вперше День Землі був відзначений у 1970 і з того часу проводиться щорічно 22 квітня. Це свято чистої Води, Землі і Повітря. Свято, яке має на меті об’єднати людей планети щодо захисту навколишнього природного середовища, привернути увагу людей до проблем екології нашої планети. Цей день – нагадування про екологічні катастрофи, день, коли кожна людина має можливість замислитися над тим, що вона може зробити для вирішення екологічних проблем. В цей день кожен мешканець планети може зробити свій маленький внесок у справу захисту навколишнього середовища: очистити від сміття прилеглі території, висадити хоча б одне дерево. Учні нашої школи також прибрали закріплену за ними шкільну ділянку, були посаджені молоді деревця. В цей день все населення планети згадує, Земля це наш дім, який потрібно оберіг ... Читати далі »

Переглядів: 647 | Додав: vovak | Дата: 04.05.2015 | Коментарі(0)

Цього тижня до міста Бурштина завітали діти учасників АТО, з Херсонської області: з районів Нововоронцовський - 6 дітей, Горностаївський - 3 дітей, Нижні Сірогузи - 6 дітей, Верхній Рогачик - 2. Приїхали для культурного відпочинку і ознайомлення з нашим краєм. Поїздку організувала обласна адміністрація Херсонщини. Діти приїхали на десять днів. Прийняв їх і взяв під тимчасове утримання директор Крилоської школи Фіголь Василь Данилович.

Діти проживають у крилоських сім’ях. Разом з ними приїхало два педагога-організатори: Жовтоног Раїса Петрівна та Питумець  Людмила Андріївна. У Бурштині діти завітали до Енергетичного коледжу, де їм була проведена екскурсія по музеї «Берегиня», завдяки їй вони змогли краще пізнати звичаї і життя людей на Опільщині. Згодом вони переїхали до Торговельно-Економічного коледжу, ... Читати далі »

Переглядів: 684 | Додав: vovak | Дата: 04.05.2015 | Коментарі(0)

8 травня 2015 року о 10:00 год. в сквері Загиблих воїнів (вул. С. Бандери) відбудеться загальноміське віче вшанування пам’яті за загиблими у Другій світовій війні. Запрошуємо мешканців м. Бурштин та с. Вигівка взяти участь та вшанувати пам’ять загиблих Героїв!
Організаційний комітет

Переглядів: 618 | Додав: vovak | Дата: 04.05.2015 | Коментарі(0)

28 квітня 2015 року відбулося чергове засідання Координаційного комітету допомоги учасникам АТО, на якому розглядалися заяви військовослужбовців та  працівників правоохоронних органів, які беруть (брали) участь в антитерористичній операції в східних областях України (чи членів їх сімей) щодо включення їх в списки учасників АТО та надання їм та членам їх сімей відповідних пільг. Зокрема, комітет рекомендував виконавчому комітету Бурштинської міської ради задовільнити заяви  сімей військовослужбовців щодо звільнення їх від оплати за харчування їх дітей на 100% в навчальних закладах міста. Крім цього, відповідно до програми «Підтримки сімей військовослужбовців і працівників правоохоронних органів, які брали або беруть участь в Антитерористичній операції в східних областях України», затвердженої рішенням сесії №10/53-15 від 08.04.2015 року та розпорядження міського голови П. Курляка учасники АТО, які зареєстровані в м. Бурштині, звернулися до відділу соціального за ... Читати далі »

Переглядів: 548 | Додав: vovak | Дата: 04.05.2015 | Коментарі(0)

7 травня відбудеться відкриття магазину "Рукавичка" у місті Бурштині по вулиці Січових Стрільців, 27.

У магазин на роботу потрібні: продавець, пекар, касир торговельного залу.

Офіційне працевлаштування. Тел. 050 433-35-00

Переглядів: 551 | Додав: vovak | Дата: 04.05.2015 | Коментарі(0)

7 травня о 17:30 год. в малому залі ПК «Прометей» відбудеться громадське обговорення Статуту територіальної громади м. Бурштин та с. Вигівка. 
Із проектом Статуту пропонуємо ознайомитися на офіційному сайті Бурштинської міської ради у розділі «Проект Статуту м. Бурштин» та на 10-14 сторінках цього номера.
Також пропонуємо   свої зауваження та пропозиції до проекту Статуту в письмовому вигляді до 15 травня заносити в організаційний відділ міської ради (каб. 20).

Переглядів: 622 | Додав: vovak | Дата: 04.05.2015 | Коментарі(0)

05 травня 2015 року о 17 годині  в малому залі ПК «Прометей» відбудуться збори Бурштинської міської організації ВО «Батьківщина». Порядок денний:
1.Про утворення Бурштинської міської організації політичної партії ВО «Батьківщина».
2.Про обрання голови Бурштинської міської організації політичної партії ВО «Батьківщина.»
В.Дикопавленко.

Переглядів: 618 | Додав: vovak | Дата: 04.05.2015 | Коментарі(0)

Переглядів: 636 | Додав: vovak | Дата: 04.05.2015 | Коментарі(0)