П`ятниця, 29.03.2024, 12:35
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Травень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Травень » 4 » Чорнобиль не має минулого часу
11:45
Чорнобиль не має минулого часу

Птахи складають гімн весні,
Всміхаються до сонця квіти,
А пам’ять лине в моторошні дні…
26 квітня 1986 року… Чорнобиль… Спалахнула „Зірка Полин”. В пам’яті українського народу  – це день чорнобильського лиха, це мука і трагедія, це подвиг і безсилля,  тому забути це й викреслити із нашої пам’яті – неможливо. 
28 квітня в актовій залі Бурштинської гімназії працівниками масової бібліотеки та гімназистами була проведена година пам’яті  «29-й Чорнобильський квітень». Розпочали захід  Віталій Гречух та  Марія Бойко інсценівкою вірша Бурім В. «Чорнобиль-трава».
Ведучі:  Максим`юк Богдана та Медвідь Роман і читці: Мельник Софія, Глазкова Віта, Гаврилюк Анастасія, Ковальчик Руслана, Гордійчук Анна, Чава Владислав не просто розповіли присутнім  про ті трагічні події, а передали біль і сум   нашої післячорнобильської України.     
Марія Михайлівна  Куйбіда наголосила, що Чорнобильська  трагедія  вимагає на все подивитись по-іншому  і що нам таки є над чим замислитись, бо живемо на технологічному вулкані. Громадськість стурбована розбудовою існуючих АЕС, експлуатація яких не дає цілковитої гарантії безпеки для людей і природи. Чи не повториться трагедія в іншому місці? Чи стали ми більше шанувати рідну землю? Про Чорнобиль ми не можемо забути, якби навіть і захотіли. Серед природних і техногенних катастроф, які сталися упродовж історії людства, Чорнобильська займає особливе місце. Вона засвідчує всемогутність і безсилля людини. І скільки б не минуло років, все одно це слово полум’янітиме чорним вогнищем скорботи.
Хвилиною мовчання  пом’янули тих, хто заснув вічним сном, сказавши своє вагоме слово в цій трагедії. 
Підсумовуючи захід, Ганна Петрівна Тімотін наголосила, що Чорнобильська аварія стала для нас уроком, за який заплачено дорогою ціною і що молодь треба навчати вболівати за минуле своєї держави. Урятований світ –  найкращий пам’ятник тим, хто загинув у чорнобильському пеклі. Тож пам’ятаймо про них і робімо усе, щоб ніколи не падала на землю гірка зірка Полин...
Марія   Куйбіда, 
головний бібліограф
Бурштинської масової бібліотеки

Переглядів: 670 | Додав: vovak | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: