П`ятниця, 19.04.2024, 22:30
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Травень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Травень » 4 » Нехай земля квітує всюди
11:42
Нехай земля квітує всюди

Все на Землі, все треба берегти –
 І птаха й звіра, і оту рослину,
Не чванься тим, що цар природи ти –
Бо врешті, ти його частинка.
Б. Лепкий
Ми повинні гордитися тим, що доля подарувала нам це диво – чарівну й неповторну красу природи. Та багатства природи небезмежні! Маємо їх дбайливо оберігати, як порядні господарі. Так роблять в усьому світі, бо проблеми екології та енергозбереження, охорони природи нині найважливіші, адже природа – це наше життя, наше здоров’я. 

До Всесвітнього дня довкілля у Бурштинській гімназії учні 4(8)-А класу презентували захід «Нехай земля квітує всюди – природу збережімо, люди!», який проводився в рамках Проекту «Енергоефективні школи» вчителем  Головчак Н.І. 
Учні щиро привітали гостей заходу Днем довкілля. День довкілля – відновлення Землі, дає надію на щасливе і заможне життя нашого народу, який самовіддано працює на ній, при умові раціонального використання та примноженні природних багатств.
У наш час людство переживає надзвичайно важливий, критичний період своєї історії – період небаченого досі, загрозливого для існування цивілізації зростання низки негативних факторів.   Ми всі занепокоєні ситуацією, що склалася на планеті  в останні десятиліття.  Для того, щоб знайти рішення щодо покращення стану довкілля, необхідно використовувати джерела альтернативної енергетики і це реально являється енергозбереженням в найширшому сенсі.  Трач В., Шпакович М., Ковальчик Р., Головчак О., Мельник С., Гаврилюк Н.  підготували  цікаві презентації про відновлювальні джерела енергії.
Енергозбереження, впровадження нових технологій,  що потребують менших затрат енергії, має бути основним напрямом подальшого розвитку народного господарства. Про це наголосили хлопці  (Чава В. – напрям дослідження «Використання води», Андрухів А. –  «Енергоспоживання у будинку»,  Валуєв К. – «Освітлення», Гречух В. – «Обігрів приміщення», Сисак Р. – «Приготування їжі»).  Марта Лесів та Віта Глазкова подали корисну інформацію для раціонального використання електроенергії, тепла, наголосили про гарні побутові звички (вимикати непотрібне світло, кип’ятити необхідну кількість води, приймати щодня економний душ, щільно закривати вікна, підтримувати скрізь чистоту).  «Ефективне використання та збереження енергії – це ключ до успішного розв’язання екологічної  проблеми», - наголошували гімназисти у своїх виступах. А поширення екологічних  знань, виховання національно свідомих громадян є складовою і вкрай необхідною частиною загальної культури народу. 
Ліричні мелодії бандури та саксофона у виконанні Шпакович М. і Сисака Р.  зачарували  присутніх учнів, батьків та вчителів. 
Україна – одна з найкращих країн на планеті. Ми прославляємо її своїми словами, вчинками, піснями. Гарним завершення проекту була пісня «Україна – це моя земля» у виконанні Гаврилюк Н. та Глазкової В.   Я  вірю у гарне майбутнє України, у щасливе майбутнє своїх дітей.  
Головчак Н.І.,  вчитель економіки Бурштинської гімназії

Переглядів: 659 | Додав: vovak | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: