П`ятниця, 19.04.2024, 12:54
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Травень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Травень » 4 » Подумай про майбутнє на хвилинку
11:44
Подумай про майбутнє на хвилинку

Сьогодні, коли людина завдає дедалі більшої шкоди природному середовищу, коли наслідком екологічних катастроф різного масштабу є значні економічні втрати, виникла потреба їх оцінювати не лише для визначення обсягів шкоди, покарання винних і відшкодування збитків, завданих природі, а й для прогнозування ситуації, оптимізації втручань у природні процеси та коригування законів про охорону природи.
Збереження і раціональне використання природних ресурсів, боротьба із забрудненням навколишнього середовища, утилізація токсичних промислових і побутових відходів, очищення території від радіонуклідів, створення екологічно безпечних технологій, які не призводять до збіднення озонового шару, збереження та оновлення флори та фауни, доступ до інформації з питань екології, охорони навколишнього середовища та безпеки довкілля для здоров’я людини… З доповідями, у яких розглядалися саме такі проблемні питання, виступили учні 4(8)-Б класу на відкритому занятті з основ здоров’я «Екологічна безпека», що проводилось у рамках Проекту «Енергоефективні школи»  а також Тижня знань з основ безпеки життєдіяльності у Бурштинській гімназії вчителем Александрів Н.П.
Екологічна безпека – одна з найважливіших складових безпеки людини, суспільства, людства загалом. А також це стан захищеності природного середовища й життєво важливих інтересів людини від негативного впливу господарської діяльності, надзвичайних ситуацій природного та техногенного характеру та їх наслідків.
На  занятті учні презентували свої малюнки та вірші на екологічну тематику,  аналізували стан екологічної безпеки у країні та світі в цілому, вивчали  правила поведінки в ситуаціях, які можуть нести загрозу для життя та здоров’я людини, а також навчались бережливого ставлення до навколишнього середовища  та до власного життя і здоров’я.
Не оминули увагою гімназисти й стан екологічної безпеки у своєму рідному місті. Адже м.Бурштин за даними екологічних моніторингових агентств у 2009 році входило у трійку найзабрудненіших міст України. А Бурштинська ТЕС була найбільшим забруднювачем навколишнього середовища та атмосфери Карпатського регіону і входила до списку 100 підприємств, які завдають найбільшої шкоди довкіллю та здоров’ю населення України. 
Сьогодні, як зазначалося в одній з учнівських доповідей, екологічна ситуація значно покращилась. Бурштин за результатами моніторингових досліджень у 2014 р. не потрапив навіть у 50-ку найбільш забруднених міст України. І хоча ми ще бачимо сірий дим, що виходить із труб станції, проте, завдяки впровадженню екологічної програми ДТЕК на Бурштинській ТЕС, реконструкції енергоблоку №5 і встановленню на ньому нових електрофільтрів, зменшились викиди в атмосферу твердих частинок до європейських стандартів. Це підтвердили фахівці «Українського науково-дослідного інституту з промислового та санітарного очищення газів».
Активність, небайдужість, прагнення до знань підростаючого покоління свідчать про їх   високу екологічну культуру. А одержані знання вони зможуть застосувати у своєму подальшому житті.    Фінальним акордом відкритого заняття став вірш Василини Кузів «Подумай про  майбутнє на хвилину».

 

Переглядів: 692 | Додав: vovak | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: