Середа, 24.04.2024, 08:39
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Травень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Травень » 4 » БУРШТИН РОЗПОЧАВ КОНСУЛЬТАЦІЇ
11:55
БУРШТИН РОЗПОЧАВ КОНСУЛЬТАЦІЇ

У п’ятницю, 24 квітня, у великому залі ПК «Прометей» відбулося громадське віче - слухання питання про «Добровільне об’єднання територіальних громад».
Відкриваючи віче міський голова Бурштина Петро Курляк дав аналіз процесу адміністративної реформи, яка так чи інакше спіткає Україну та зазначив, що місто Бурштин готове стати пілотним проектом з впровадження на ділі самого об’єднання територіальних громад. Насамперед місто було б не проти об’єднатися з Дем’яновом, з котрим і межі наразі толком немає і котре відділяє місто від Вигівки. Далі можливе об’єднання з іншими селами\громадами, котрі того бажатимуть і зроблять відповідні кроки зі свого боку і котрі мають із містом суміжні території. 


На віче були присутні голови та мешканці навколишніх сіл. Зокрема сільський голова Коростовичівської (села Кростовичі та Куропатники) сільської ради Ганна Михайлишин запросила міського голову до села на зустріч із громадою і обговорення цієї ініціативи.
Пан Роман Рубашний сільський голова Насташино (села Насташино, Куничі) також зазначив, що ініціативу варто підтримати і дав згоду працювати у робочій групі. Роман Богданович також запросив міського голову Бурштина на зустріч з громадою.


Натомість Петро Курляк повідомив, що згодом (точну дату повідомимо пізніше) у Бурштині буде проведена зустріч з питання втілення Закону про добровільне об’єднання громад на якій будуть присутні представники робочої групи області, представники робочої групи міста та територіальних громад, котрі матимуть бажання взяти участь в такому об’єднанні.  
До слова, варто зазначити, що своїм розпорядженням міський голова Бурштина створив регіональну робочу групу з питань підготовки перспективного плану формування територій громад міста і доручив їй до першого червня 2015 року розробити  проект перспективного плану  спроможної територіальної громади   в електронному та паперовому вигляді згідно з методикою формування спроможних територіальних громад та подати цей проект на розгляд обласної ради.
До складу робочої групи зараз входить сам міський голова, заступники Гулик  Володимир Романович та Козар Марія Степанівна. Керуюча справами виконкому Головашкіна  Ольга Миколаївна.


Члени регіональної робочої групи:  Білоока Тетяна Іванівна (завідувач сектору,головний архітектор міста; сектору містобудування і архітектури); Назар Марія Степанівна (начальник відділу економіки і промисловості); Петровська Ольга Іванівна (начальник фінансового відділу); Копаниця Володимир Михайлович (начальник земельно-екологічного відділу); Бандура Ірина Ігорівна   (завідувач сектору житлово–комунального господарства і обліку комунального майна); Волошин Андрій Степанович  (голова організації  УН УПА); Тварок Василь Васильович (голова громадської ради);  Михайлишин Ганна Іванівна (голова Коростовичівської сільської ради); Процик Галина Валеріївна (секретар Коростовичівської сільської ради); Рубашний Роман Михайлович (голова Насташинської сільської ради); Стехна Андрій Мирославович (депутат районної ради /с. Насташине/); Носик Марія Петрівна (бухгалтер  Насташинської сільської ради); Сеньків Катерина Любомирівна (депутат Коростовичівської сільської ради). Харів Ольга Ярославівна (голова Старомартинівської сільської ради); Ляшеник Оксана Богданівна (секретар Старомартинівської сільської ради); Прокопів Наталія Іванівна (головний бухгалтер  Старомартинівської   сільської ради).
Вже цього тижня до складу групи будуть включені й інші бажаючі, котрі подали відповідні заявки. Їх списки оприлюднимо у наступному номері газети.
Як зазначив підсумовуючи доповіді та виступи міський голова, робоча група повинна спрацювати достатньо оперативно, бо є можливість, у разі подання відповідних документів уже до українського Уряду до 15 серпня цього року, отримати фінансування на 2016 рік вже на об’єднану громаду. Також можна отримати допомогу від однієї з німецьких компаній, яка створила фонд у розмірі 4 мільярди Євро на підтримку та реалізацію таких проектів у перших сорока громадах.
Про подальший розвиток об’єднавчих потуг Бурштина та навколишніх сіл і про ті переваги та послуги, котрими зможуть користуватися жителі об’єднаних громад ви зможете прочитати у наступному номері. У цьому ж, окрім вищесказаного, варто зазначити, що згідно з амбітним планом адміністративних реформ, котрі планує провести українська влада, у нашій області має залишитись три райони - Івано-Франківський, Коломийський та Калуський.  Тому процес об’єднання, але тоді вже примусового, все одно буде запущений. Виграють у цій ситуації тільки великі громади, інтересами котрих важко буде знехтувати.
 В.К.

Переглядів: 1105 | Додав: vovak | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: