Здобна випічка майстрів Бурштинського торговельно-економічного коледжу славиться далеко за межами міста. Щороку напередодні Великодня кондитери закладу працюють понаднормово, аби містяни мали змогу придбати запашні, солодкі паски. Нам вдалося побачити весь процес випікання цього ароматного, дуже особливого для християн, смаколика.
Пасочки вийшли на славу, усі як на підбір, чепурненькі, пишні, а пахощі... Шкода що їх неможливо передати на сторінках газети. Так пахне мабуть дитинство, коли аромат теплого хліба переплітається із чимось незбагненним, але таким добрим і ласкавим. Ось такі чарівники тут працюють, аби ми із вами ласували смачненьким і бодай на мить ставали дітьми.
Здобна випічка майстрів Бурштинського торговельно-економічного коледжу славиться далеко за межами міста. Щороку напередодні Великодня кондитери закладу працюють понаднормово, аби містяни мали змогу придбати запашн
...
Читати далі »
|
Надворі уже весна і зовсім скоро увесь світ буде святкувати Воскресіння Христа. Починається прибирання домівок, подвір але чи не найприємнішими клопотами напередодні цього свята є складання великоднього кошика. Зазвичай, крім паски, яєць, хрону та свічки, туди кладуть домашню ковбасу, сало, масло. Українці на святах не заощаджують: після довгого посту святковий стіл повинен бути багатим. Та напередодні Пасхи, коли ціни на продукти стрімко ростуть, багатьом доводиться ретельно підрахувати, скільки ж цього року обійдеться це задоволення.
Перш за все, потрібно вибрати сам лозовий кошик. Перед святами на ринках їх не бракує - різного кольору, фасону, з різної лози. Кошик в середньому коштує на бурштинському базарі від 45 до 120. На рушничок, яким накривають продукти у кошику, знадобиться 150 грн. якщо це з ниток, а з бісеру 550грн. Якщо ж ці речі збереглися у вас з минулорічног
...
Читати далі »
|
|