Субота, 20.04.2024, 15:23
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Квітень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Квітень » 14 » СМАЧНА ПАСКА ДЛЯ БУРШТИНЦІВ
11:32
СМАЧНА ПАСКА ДЛЯ БУРШТИНЦІВ

Здобна випічка майстрів Бурштинського торговельно-економічного коледжу славиться далеко за межами міста. Щороку напередодні Великодня кондитери закладу працюють понаднормово, аби містяни мали змогу придбати запашні, солодкі паски. Нам вдалося побачити весь процес випікання цього ароматного, дуже особливого для християн, смаколика.
Пасочки вийшли на славу, усі як на підбір, чепурненькі, пишні, а пахощі... Шкода що їх неможливо передати на сторінках газети. Так пахне мабуть дитинство, коли аромат теплого хліба переплітається із чимось незбагненним, але таким добрим і ласкавим. Ось такі чарівники тут працюють, аби ми із вами ласували смачненьким і бодай на мить ставали дітьми.

Здобна випічка майстрів Бурштинського торговельно-економічного коледжу славиться далеко за межами міста. Щороку напередодні Великодня кондитери закладу працюють понаднормово, аби містяни мали змогу придбати запашні, солодкі паски. Нам вдалося побачити весь процес випікання цього ароматного, дуже особливого для християн, смаколика.
Пасочки вийшли на славу, усі як на підбір, чепурненькі, пишні, а пахощі... Шкода що їх неможливо передати на сторінках газети. Так пахне мабуть дитинство, коли аромат теплого хліба переплітається із чимось незбагненним, але таким добрим і ласкавим. Ось такі чарівники тут працюють, аби ми із вами ласували смачненьким і бодай на мить ставали дітьми.
Традиційна великодня випічка , як розповів завідувач навчально-виробничими майстернями Ярослав Петрович Мариновський у порівнянні з минулим роком звичайно ж що подорожчала, адже майже в два з половиною рази зросла вартість продуктів. Інгрідієнти у випічці, як запевнили, використовують тільки натуральні, тут не знайдете ніяких барвників, стабілізаторів чи відбілювачів для борошна. За одну зміну зазвичай вдається спекти 150 пасок. Цього року на реалізацію у місті спекли 700 пасок, це на 200 більше аніж у минулому році, вартість однієї півкілограмової - 35 гривень. Сотня таких пасок  на Великодні свята поїде до наших захисників у зону АТО, аби наші герої відчули любов та підтримку, додалось їм сили та наснаги стояти на захисті рідної землі. Також приймали й індивідуальні замовлення з оригінальним оформленням мастикою та шоколадом. Варто зазначити, що усе оформлення пасок - це старанна ручна робота не тільки майстрів виробничого навчання, але й студентів коледжу.
Майстер виробничого навчання Оксана Мирославівна Базів поділилася секретом випікання пасок.  Як виявилось готують її за особливим рецептом на свяченій Йорданській воді з додаванням здоби, в яку входить вершкове масло, домашні яйця, родзинки, також додають цукати, курагу та молоко. Особливим елементом оформлення цьогорічних пасок є фігурки голубів, що символізують мир у нашій державі.
А от майстер виробничого навчання Марія Степанівна Бердей переконана що до випікання пасок слід братися тільки у гарному настрої із попередньо прочитаною молитвою, із чистими помислами. Усі турботи варто залишати за порогом кухні, тоді все обов'язково вдасться.
Надія Польова
Традиційна великодня випічка , як розповів завідувач навчально-виробничими майстернями Ярослав Петрович Мариновський у порівнянні з минулим роком звичайно ж що подорожчала, адже майже в два з половиною рази зросла вартість продуктів. Інгрідієнти у випічці, як запевнили, використовують тільки натуральні, тут не знайдете ніяких барвників, стабілізаторів чи відбілювачів для борошна. За одну зміну зазвичай вдається спекти 150 пасок. Цього року на реалізацію у місті спекли 700 пасок, це на 200 більше аніж у минулому році, вартість однієї півкілограмової - 35 гривень. Сотня таких пасок  на Великодні свята поїде до наших захисників у зону АТО, аби наші герої відчули любов та підтримку, додалось їм сили та наснаги стояти на захисті рідної землі. Також приймали й індивідуальні замовлення з оригінальним оформленням мастикою та шоколадом. Варто зазначити, що усе оформлення пасок - це старанна ручна робота не тільки майстрів виробничого навчання, але й студентів коледжу.
Майстер виробничого навчання Оксана Мирославівна Базів поділилася секретом випікання пасок.  Як виявилось готують її за особливим рецептом на свяченій Йорданській воді з додаванням здоби, в яку входить вершкове масло, домашні яйця, родзинки, також додають цукати, курагу та молоко. Особливим елементом оформлення цьогорічних пасок є фігурки голубів, що символізують мир у нашій державі.
А от майстер виробничого навчання Марія Степанівна Бердей переконана що до випікання пасок слід братися тільки у гарному настрої із попередньо прочитаною молитвою, із чистими помислами. Усі турботи варто залишати за порогом кухні, тоді все обов'язково вдасться.
Надія Польова

Переглядів: 915 | Додав: vovak | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: