Четвер, 25.04.2024, 03:14
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Жовтень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Жовтень » 18
Нещодавно вийшла друком книжка-спомин політв’язня, а нині голови Галицьої районної станиці Братства ОУН-УПА Миколи Максимовича Яцківа. Як пише в передмові до книги «А я вижив» Ярослав Поташник, «ця книжка - не сповідь, не підсумок прожитого й пережитого. А лише погляд у минуле».
У переддень святкування 70 річниці створення УПА кореспондент газети поспілкувався з Миколою Максимовичем.


- Пане Миколо, як все починалося. Напевно не легко в ті часи було захищати батьківщину?
- Справді, 70 років тому перед українським народом постало питання чи змиритися з свавіллям окупантів чи стати до боротьби. І наш народ першим із всіх народів тоді став до зброї. Це була дуже важка боротьба. Не маючи своєї держави,  не маючи своїх складів ні з харчами ні зі зброєю, стати до боротьби з такими на той час  сильними окупантами як німецько-фасшисти.
Адже наша боротьба почалась під час ні ... Читати далі »
Переглядів: 792 | Додав: vovak | Дата: 17.10.2012 | Коментарі(0)

Останнім часом міській владі Бурштина почали закидати так звану «дорожну проблему». Мовляв кошти є, а дороги не роблять. Навіть серед «запитань до влади» (рубрика, яку ми розпочали нещодавно) такі теми проскакували. Тож ми вирішили поцікавитися у міського голови - що ж робиться для покращення стану доріг у місті. Подаємо монолог Петра Курляка без доповнень та скорочень.
Бурштинська міська рада володіє досить об’ємним екологічним фондом. Тож на початку року бюджетною комісією ради, сесією ради була створена та затверджена екологічна програма, яка регламентує використання екологічних коштів в плані призначення і в плані об’ємів сум на виконання робіт.
Хочу зазначити, що екологічні кошти можна використовувати тільки на роботи чи заходи передбачені постановою КМУ 11-47 від 1996 року. Таких позицій є порядка 150 і нами, при складанні екологічної програми, вони - ці позиції - були чітко враховані.
Власне згідно цієї постанови екологічна програма і напрацьована. Тож хочу довести до м ... Читати далі »
Переглядів: 1179 | Додав: vovak | Дата: 17.10.2012 | Коментарі(0)

Бурштинський міський голова Курляк П.І. разом з проектним менеджером Агенції Місцевого Економічного Розвитку м. Бурштина Кравчишин О. взяли участь у регіональному форумі на тему: «Угода мерів – шлях до сталого енергетичного розвитку на рівні міста та країни», який проходив  в Києві, 4-5 жовтня.
Асоціація "Енергоефективні міста України" у рамках проекту "Модель розбудови потенціалу Угоди Мерів для України та Грузії" спільно з проектом "Угода Мерів - Схід" провели регіональний форум/конференцію на тему: «Угода мерів – шлях до сталого енергетичного розвитку на рівні міста та країни» в Києві, 4-5 жовтня
Серед запрошених гостей були представники міст-підписантів Угоди мерів, міністерств, міжнародних та донорських організацій, фінансових інституцій, експерти та консультанти з питань енергозбереження.
 В рамках конференції було обговорено питання необхідності підписання Угоди Мерів для досягнення енергетичного розвитку міста, застосування міського енергоменеджменту та дов ... Читати далі »
Переглядів: 754 | Додав: vovak | Дата: 17.10.2012 | Коментарі(0)

Буквально другий тиждень у Бурштині та при в’їзді у місто висять біл-борди з твердженням про заборону концерту Тараса Чубая та гурту «Плач Єремії» бурштинською владою. Приблизно такий же час усі інтернет ЗМІ заповнила аналогічна інформація.
Тож «Бурштинський вісник» вирішив поцікавитись у міського голови що ж все-таки  сталося.
Петро Курляк: Почалася передвиборча кампанія і в процесі перегонів у наше місто приїжджають кандидати по нашому окрузі. Кожен звертається до міського голови з проханням погодити місце розташування агітаційних наметів, розташування офісів та проведення різних агітаційних заходів. Тож одного дня до мене, як до міського голови, звернувся з офіційним листом кандидат Володимир Поліш, котрий мав намір провести у нашому місті, в рамках передвиборчої агітації, концерт за участю Тараса Чубая та гурту «Плач Єремії». Йшлося про Площу Героїв УПА.
Я звернення розглянув і дав відповідь, що у зв ... Читати далі »
Переглядів: 856 | Додав: vovak | Дата: 17.10.2012 | Коментарі(0)

Основним завданням комітету є  сприяння районній державній адміністрації у здійсненні повноважень щодо організації заходів з протидії корупції, боротьба із злочинністю, охорона громадської безпеки та правопорядку, захист прав і свобод громадян.
У кожну другу середу місяця в приміщенні Бурштинської міської ради з 10 до 13 години прийом жителів міста здійснюватимуть Сисак Євгенія Євгенівна та Басараб Михайло Григорович.
Переглядів: 805 | Додав: vovak | Дата: 17.10.2012 | Коментарі(0)

Шановні вояки ОУН-УПА! З нагоди Покрови Пресвятої Богородиці, та 70 річниці УПА дозвольте привітати Вас з Днем створення Української повстанчої армії.
Ми пам'ятаємо Ваш героїчний подвиг. Завдяки Вашій вірі та самопосвяті, сьогодні ми можемо стверджувати - Українська держава існує. Ми схиляємо наші голови перед Вами і просимо Бога, щоб він послав Вам ще міцного здоров'я, радості та благополуччя.
Слава Україні!Героям Слава!
З повагою, міський голова            Петро Курляк

Переглядів: 735 | Додав: vovak | Дата: 17.10.2012 | Коментарі(0)