Субота, 27.04.2024, 01:34
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Жовтень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Жовтень » 18 » На шляху до угоди мерів
22:41
На шляху до угоди мерів
Бурштинський міський голова Курляк П.І. разом з проектним менеджером Агенції Місцевого Економічного Розвитку м. Бурштина Кравчишин О. взяли участь у регіональному форумі на тему: «Угода мерів – шлях до сталого енергетичного розвитку на рівні міста та країни», який проходив  в Києві, 4-5 жовтня.
Асоціація "Енергоефективні міста України" у рамках проекту "Модель розбудови потенціалу Угоди Мерів для України та Грузії" спільно з проектом "Угода Мерів - Схід" провели регіональний форум/конференцію на тему: «Угода мерів – шлях до сталого енергетичного розвитку на рівні міста та країни» в Києві, 4-5 жовтня
Серед запрошених гостей були представники міст-підписантів Угоди мерів, міністерств, міжнародних та донорських організацій, фінансових інституцій, експерти та консультанти з питань енергозбереження.
 В рамках конференції було обговорено питання необхідності підписання Угоди Мерів для досягнення енергетичного розвитку міста, застосування міського енергоменеджменту та довгострокового планування в сфері енергозбереження, існуючі механізми залучення інвестицій в сталий енергетичний розвиток на національному та міжнародному рівні, а також вивчено кращі місцеві приклади та досвід сусідніх країн у плануванні та виконанні заходів з енергозбереження.
 Угода Мерів – це ініціатива європейських муніципалітетів, підтримана Європейською Комісією. Ініціатива має на меті об’єднати європейські місцеві органи влади (муніципалітети) в добровільне утворення задля спільної боротьби з глобальним потеплінням. Підписанти Угоди Мерів беруть на себе добровільні зобов'язання, випередити загальноєвропейські вимоги ЄС стосовно скорочення викидів CO2 щонайменше на 20%, шляхом запровадження в себе енергоощадних заходів та поширення використання поновлюваних джерел енергії.
Щоб досягти цієї мети, місцеві органи влади зобов’язуються:
- Провести інвентаризацію базового рівня викидів CO2 на своїй території;
- Підготувати та представити План дій для сталого енергетичного розвитку, схвалений місцевою радою, протягом року з дня приєднання до Угоди Мерів, в якому мають бути описані послідовні та реальні кроки, які вони планують здійснювати для досягнення мети Угоди;
- Готувати через кожні 2 роки, після затвердження Плану дій, звіт про поточний стан його реалізації та досягнуті проміжні результати;
- Просувати ідеї сталого енергетичного розвитку серед місцевої громади, шляхом проведення Місцевих Днів Енергії в містах;
- Поширювати ідеї Угоди Мерів, зокрема, заохочуючи інші місцеві органи влади до її підписання, та беручи участь у всіх заходах під егідою Угоди Мерів (підсумкова річна церемонія Угоди Мерів та різноманітні тематичні семінари).
На даний момент більше чотирьох тисяч міст з понад сорока європейських держав приєдналися до цієї ініціативи. В Україні налічується 27 міст-підписантів Угоди. Серед них першопрохідці - Львів, Кам’янець-Подільський, Первомайськ, Вознесенськ, Долина, а також міста – Кривий Ріг, Вінниця, Черкаси, Івано-Франківськ, Луцьк, Тернопіль. Столиця України – Київ також є підписантом Угоди.
На черговій сесії Бурштинської міської ради також планується прийняти рішення про вступ в дану ініціативу і тим самим подбати про те, щоб надати нові можливості для міста, а саме:
•Якісні енергетичні послуги
•Безпеку енергопостачання
•Здорове довкілля
•Зниження витрат на енергоресурси
•Збільшення притоку інвестицій для впровадження заходів з енергозбереження
•Збільшення кількості робочих місць.
Наш кор.
Переглядів: 755 | Додав: vovak | Теги: Курляк, ДТЕК | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: