Четвер, 25.04.2024, 23:28
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Жовтень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Жовтень » 18 » За «екологічні кошти» дороги не будують
22:42
За «екологічні кошти» дороги не будують
Останнім часом міській владі Бурштина почали закидати так звану «дорожну проблему». Мовляв кошти є, а дороги не роблять. Навіть серед «запитань до влади» (рубрика, яку ми розпочали нещодавно) такі теми проскакували. Тож ми вирішили поцікавитися у міського голови - що ж робиться для покращення стану доріг у місті. Подаємо монолог Петра Курляка без доповнень та скорочень.
Бурштинська міська рада володіє досить об’ємним екологічним фондом. Тож на початку року бюджетною комісією ради, сесією ради була створена та затверджена екологічна програма, яка регламентує використання екологічних коштів в плані призначення і в плані об’ємів сум на виконання робіт.
Хочу зазначити, що екологічні кошти можна використовувати тільки на роботи чи заходи передбачені постановою КМУ 11-47 від 1996 року. Таких позицій є порядка 150 і нами, при складанні екологічної програми, вони - ці позиції - були чітко враховані.
Власне згідно цієї постанови екологічна програма і напрацьована. Тож хочу довести до мешканів міста, що дороги, тротуари, освітлення і інші роботи, які не входять в перелік постанови КМУ 11-47 виконувати не можна. В разі порушення цієї заборони чи мною, чи сесією міської ради до нас будуть застосовані відповідні санкції - аж до відкриття кримінальних справ. А міська рада змушена буде повернути кошти до державного бюджету.
Хочу ще раз наголосити, що будівництво доріг проводити за екологічні кошти не можна. В тому числі не можна проводити і ремонт. Для цього є так звані «транспортні кошти», або ж кошти з бюджету розвитку. А в нас вони надзвичайно малі. Цього року «транспортні коштів» у нас було закладено мільйон гривень і було за ці кошти проведено ямковий ремонт доріг: Січових Стрільців, 5, Площа за адресою Стуса 20. Прокладено 300 метрів асфальту за адресою вул. Шевченка, проведено ремонт площі перед міською радою за адресою Січових Стрільців, 4. І ще декілька дрібніших об’єктів. Тобто всі кошти, що передбачені на ремонт доріг будуть до кінця року повністю освоєні і заплановані роботи будуть зроблені.
Хочу також довести до відома мешканців міста, що на сьогоднішній день орієнтовна вартість одного кілометра асфальтового покриття - один мільйон гривень. Асфальтобетонного покриття у Бурштині загалом є 30 кілометрів. Тож всі роботи за цей мільйон ми виконати не можемо. Проте, нам все таки вдалося двічі провести ямковий ремонт доріг: по вул. О.Басараб, Енергетиків, Січових Стрільців. Плануємо цього року ще провести ямковий ремонт вулиць Коновальця, Стуса та Шухевича.
Тому нами всі кошти використовуються згідно програми соціально-економічного розвитку та згідно екологічної програми, котрі затверджені на сесії міської ради ще на початку року.
Тож звинувачення на адресу міського голови, міської ради, депутатського корпусу про те, що міська рада, маючи екологічні кошти замість того, щоб будувала загальноміську систему водовідведення могла б робити дороги - є хибним твердженням і про це можуть говорити люди, які не розуміють що таке бюджетний кодекс.
P.S. Шановні читачі! з постановою КМУ 11-47 ми почнемо детальніше вас знайомити почяинаючи з наступного номера.

Переглядів: 1181 | Додав: vovak | Теги: Бурштин | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: