Четвер, 28.03.2024, 19:41
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Липень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Липень » 21
   Однією із візитівок нашого міста є безперечно муніципальний духовий оркестр, котрий ось уже впродовж восьми років зачаровує не лише бурштинців своїми чудовими мелодіями. Сьогодні ближче представляємо цей колектив. Пропонуємо увазі наших читачів розмову з керівником муніципального оркестру Василем Кузівим, який є своєрідним двигуном цього яскравого і самобутнього колективу.
- Пане Василю, розкажіть коротко про історію створення Вашого колективу.
 - У 2004 році за ініціативи тодішнього міського голови Ярослава Олійника, коли Бурштин готувався відзначити своє 450-річчя, був створений муніципальний духовий оркестр. Ця робота була започаткована у лютому місяці, коли ентузіасти на добровільних засадах розпочали репетиції. Сьогодні принагідно хочу подякувати директору енергетичного коледжу Олександру Джурі, котрий надав нам тоді можливість займатися у залі цього навчального заклад ... Читати далі »
Переглядів: 1074 | Додав: vovak | Дата: 21.07.2012 | Коментарі(0)

 

Реалії сьогодення змушують щоразу повертатися до наболілих питань екології, намагатися знаходити шляхи їх вирішення  і робити прогнози на майбутнє, бажано оптимістичні. Проте… Справа оздоровлення довкілля вимагає людської небайдужості з однієї сторони, і зусиль та чималих капіталовкладень з боку держави. Для Галицького району в цілому і міста Бурштина зокрема ось уже 40 років каменем спотикання є сміттєзвалище. Розташувалось воно між селами Німшин та Різдвяни (Старомартинівської сільської ради), розляглося на площу 3, 7450 га. Спочатку ця територія використовувалась для викиду промислових відходів під час будівництва Бурштинської ТЕС, але в 1947 році рішенням Виконавчого комітету Галицької районної ради було постановлено «…Німшинський пісчано-гравійний кар’єр площею 43 га тимчасово використати під вивіз сміття». Народна мудрість каже, що немає нічого більш постійного, як тимчасове, тож по нинішній день маємо чималий п ... Читати далі »

Переглядів: 1061 | Додав: vovak | Дата: 21.07.2012 | Коментарі(0)

Для пересічної жінки відвідування салону краси є, безумовно, святом душі, адже покращуються  і зовнішній вигляд, і самопочуття, і настрій. В гості на «територію краси» ми завітали до Оксани Василівни Мухіної, власниці салону «Гармонія». Напрочуд чарівна і елегантна жінка погодилась розкрити «Бурштинському віснику» свої таємниці привабливості.

- Оксано Василівно, розкажіть, будь-ласка, нашим читачам, як виникла ідея створення «Гармонії»?

- Ідея заснування «Гармонії» належить ще моїй мамі, Ярославі Мирославівні Андрієшин.  На початку нового тисячоліття ще не було приватних салонів, «Гармонія» стала однією з перших у Бурштині. Спочатку це мав бути косметичний кабінет, але ми вирішили підняти послуги краси на вищий рівень. Ще при мамі я працювала адміністратором в салоні, тож коли вона переїхала до Івано-Франківська, мені довелось очолити бізнес. Назву нам порекомендувала подруга: м ... Читати далі »
Переглядів: 1670 | Додав: vovak | Дата: 21.07.2012 | Коментарі(0)

13 липня 2012 року у Бурштині відбувся обласний семінар на тему: «Про стан та перспективи розвитку житлово-комунального господарства малих міст та селищ області»

Відкриваючи засідання Михайло Васильович похвалив міського голову Бурштина за виконану досі роботу та навів у приклад іншим посадовцям. «Ми завжди будемо допомагати тим, хто сам собі хоче допомогти, хто робить якісь поступальні кроки. І місто Бурштин стане першим містом, котрому ми допоможемо».
Потім губернатор  ознайомив присутніх з текстом звернення Петра Івановича до нього у котрому були перераховані першочергові питання та роботи, котрі ще треба виконати у Бурштині.
Серед них міський голова виділив:
1. Утеплення та фарбування фасадів будинків  :
 № № 1,2,3,4,5, по вул. Січових  Стрільців. Площа фасаду будинків №№ 2,3,4 –  603 кв. м. Орієнтовна вартість утеплення та фарбування одного фасаду – 120 тис.  ... Читати далі »
Переглядів: 1202 | Додав: vovak | Дата: 21.07.2012 | Коментарі(0)


Відбулася технічна нарад з виконавцями робіт у Бурштині з питань проведення та про хід виконання будівельно-ремонтних робіт по місту. Нараду провів  архітектор виконавчого органу міської ради.
***
Відбулася робоча нарада з керівниками дошкільних навчальних закладів міста з питань фінансовго стану у закладах. Нараду провів міський голова.
***
Відбулося друге  засідання робочої групи по розробці Стратегії соціального партнерства ДТЕК та м.Бурштина. Матеріали - у наступному номері.
***
Працівниками міського відділу  міліції та працівниками виконавчого органу Бурштинської міської ради проведено рейд-перевірку  стихійної торгівлі у місті. Про результати перевірки - у наступному номері.
Переглядів: 892 | Додав: vovak | Дата: 21.07.2012 | Коментарі(0)

У зв’язку з підготовкою  до Всеукраїнського перепису населення у 2012 році просимо жителів приватного сектора м.Бурштин та с.Вигівка вжити заходівщодо впорядкування адресного господарства. А саме - у разі відсутності виготовити таблички з номерами будинків та назвами вулиць.
Уповноважена з питань підготовки до Всеукраїнського перепису населення, керуюча справами виконавчого комітету Ольга Головашкіна
Переглядів: 739 | Додав: vovak | Дата: 21.07.2012 | Коментарі(0)