Субота, 20.04.2024, 05:01
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Вересень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Вересень » 29 » ЗВІТ МІСЬКОГО ГОЛОВИ ЗА РОБОТУ КАДЕНЦІЇ
10:48
ЗВІТ МІСЬКОГО ГОЛОВИ ЗА РОБОТУ КАДЕНЦІЇ

За декілька тижнів бурштинці оберуть собі нового голову міста та нових депутатів. Тому, святкуючи 461-річницю з Дня першої письмової згадки про Бурштин, міський голова Петро Курляк підготував для присутніх у «Прометеї» городян невеличкий звіт про роботу виконану нинішньою каденцією. До вашої уваги основні тези з виступу.
Найбільші досягнення каденції:
1. Статус міста обласного значення
2. Опрацьовано і затверджено новий герб міста і встановлено три гербових знаки
3. Розроблене і затверджене положення «Про почесних громадян міста», нагороджено 40 мешканців міста нагородами «За заслуги перед містом».
4. Опрацьовано питання створення індустріального парку та зреалізовано цей проект на 50%.
5. Створено Бурштинську об’єднану територіальну громаду
6. Розроблений та затверджений новий генеральний план міста – 600 000 грн.
7. Проведено комплекс робіт для отримання ліцензій на постачання питної води з джерел «Корчева» та «Коростовичі» - 800 тисяч гривень.
8. Створено  газету «Бурштинський вісник», яка систематично виходить з 2012 року.
9. Підписано і  зреалізовано Стратегію соціального партнерства між Бурштнською міською радою та ДТЕК на суму 11 500 млн. грн..
10. У співпраці з компанією ДТЕК та іншими громадськими організаціями створено Агенцію місцевого економічного розвитку та на її базі бізнес-центр та Центр громадського розвитку.
11. Міським головою у 2013 році підписано в Брюселі Угоду Мерів, метою якої є зменшення викидів СО2 на 20% в атмосферу.
12. У співпраці з компанією ДТЕК, компанією МТС підписано і зреалізовано проект «Телемедицина» на базі Бурштинської міської лікарні.
13. Приїзд у 2014 році Блаженнішого Патріарха Святослава в місто Бурштин і його участь  у закладенні наріжного каменя церкви Святої Софії Премудрості Божої на території монастиря Святої Софії Премудрості Божої та служебниць Господа та Діви Марії з Матара.

Наша спільна праця у духовній сфері:
1. Виготовлено проект та виконано роботи з реконструкції каплички Скарбеків-Яблуновських на Бурштинському старому кладовищі, вартістю 150 000 грн, а також спільно з ініціативною групою в рамках конкурсу «Місто своїми руками» встановлено статую Ісуса Христа.
2. Проведено велику роботу праівниками Бурштинської міської ради та КП «Житловик» з відновлення та розбудови жіночого монастиря Святої Софії Премудрості Божої та служебниць Господа та Діви Марії з Матара.
3. Організовано зустріч в церкві святого Йосафата  з Владикою Софроном Мудрим та засновником Згромадження Воплоченого Слова Карлосом Мігелем Буелою
4. Рішенням сесії Бурштинської міської ради виділено дві ділянки для будівництва церков та забезпечено православну церкву  «Преображення Господнього» вантажним автомобілем для будівництва церкви.
5. Організовано і проведено 3 Хресних Дороги.
6. Впорядковано два міських цвинтарі: зрізано ясени, встановлено сміттєві баки, по периметру нового цвинтаря насаджено туї та збудовано до нього лінію вуличного освітлення
7. Рішенням сесії міської ради виділена земельна ділянка по вулиці Шевченка для розширення території монастиря та дві земельні ділянки длябудівництва церков.

Громадська сфера
1. За ініціативи міського голови створено громадську раду – голова Тварок Василь Васильович та молодіжну громадську раду, проведено 10 громадських слухань з питань важливих для міста.
2. Міська рада активно підтримувала Революцію Гідності і використала близько 60 000 грн.
3. На підтримку учасників війни виділено -  144 000  грн., забезпечено гуртожитком 1 учасника АТО, рішенням сесії виділено 6 земельних ділянок
4. Виготовлено проект та реконструйовано будинок за адресою Петлюри, 11 та створено в ньому соціальне житло для мешканців аварійного будинку за адресою Степана Бандери, 73-75, витрати становили 650 000 грн.
5. У зв’язку з отриманням статусу обласного значення при міській раді створено додатково16 відділів, служб, секторів: організаційний, юридичний, фінансовий, відділ економіки і промисловості, відділ соціального захисту населення, відділ освіти і науки, відділ культури, туризму та зовнішніх звуків, відділ у справах молоді і спорту, відділ ведення державного реєстру виборців, сектор кадрової роботи, сектор містобудування і архітектури, сектор житлово-комунального господарства та обліку комунального майна, ЦНАП, служба у справах дітей, служба господарського забезпечення, військово-облікове бюро. З нового року буде створено ще близько 10 служб та інших юридичних осіб.

Сфера освіти
1. Виготовлено проект реконструкції та проведено капітальний ремонт приміщення за адресою Будівельників, 2, вартістю 360 000 грн., де розміщено Бурштинський міський відділ освіти і науки, ЦНАП, Бурштинську міську бібліотеку, громадську організацію «Народна Самооборона – Українська Варта»
2. В Бурштинській ЗОШ І – ІІІ ступенів №1 було замінено 28 вікон на металопластикові, встановлено 2 електробойлера, проведено модернізацію тепломережі та її промивку. 
3. У Бурштинській ЗОШ І – ІІІ ступенів №2 встановлено огорожу навколо шкільного саду, проведено чистку саду, замінено вікна в спортзалі на суму 44 тис. грн, замінено вікна в початковій ланці за рахунок соціально-економічної програми, здійснено заміну каналізації по території школи, придбано спортінвентар (м’ячі, тенісний стіл). 
4. У Бурштинській ЗОШ І – ІІІ ступенів №3 зроблено один туалет, встановлено нові вітражні вікна у спортивному залі.
5. В Бурштинській гімназії здійснено будівельні роботи із реконструкції каналізаційних мереж та споруд на них на суму 85 тисяч гривень.
6. В Бурштинському НВК здійснено ремонт харчоблоку, встановлено вентиляційну систему  в харчоблоці, установку для пом’якшення води, облаштовано площу перед приміщенням школи, здійснено реконструкцію піднавісів при вхідних дверях, ремонт музичного залу, дошкільної групи, проведено заміну вікон та дверей в музичному залі, вікон у дошкільній групі та класній кімнаті (8 шт.), облаштовано спортивний майданчик, замінено шкільні парти (12 комплектів) та дитячі столи в дошкільній групі. 
7. В Бурштинському ДНЗ №1 «Веселка» встановлено сходи та огорожу. 
8. У Бурштинському ДНЗ №2 «Берізка» зроблено ремонт у 4 спальних кімнатах, в 1 туалеті, демонтаж-монтаж 16 вікон, демонтаж-монтаж 4 балконних дверей, часткову заміну системи опалення, частковий ремонт даху, дизайн ландшафту, встановлено індивідуальний тепловий пункт та замінено світильники на енергозберігаючі, встановлено вентиляційну систему харчоблоку. 
9. У Бурштинському ДНЗ №3 «Світлячок» виконано капітальний ремонт методичного кабінету, приміщення пральні (встановлено 2 вікна, облицювальну плитку, 3 дверей); тамбори (2шт.), здійснено ремонт даху, встановлено вхідні двері (4 шт.), навіси при вході в приміщення (2 шт.), витяжну вентиляцію в харчоблоці, придбано пом’якшувальну установку для води, замінено огорожу (70 погон. м), вікна у групових кімнатах (24 шт.),  тротуарну плитку (відмостка та пішохідна доріжка, 170 м кв.). 
10. В Бурштинському ДНЗ № 6 «Пролісок» була здійснена заміна всіх вікон, частково заміна дверей, проведений комплекс робіт з термосанації будівлі.

Медицина
За 5 років нашої каденції нам вдалося відстояти на районному і обласному рівнях повноцінне функціонування Бурштинської міської ради як лікувального закладу 2 рівня.
Окремо варто зупинитися на проекті «Телемедицина», що дав можливість консультувати пацієнтів в клініках України та закордоном. Проведено чотири консультації з клініками Фрайбургу, Києва, Львова, проведно 1 операцію, придбано обладнання на суму 160 00 грн. 
Протягом 5 років в міській лікарні проведено 76 лапараскопічних операцій, придбано лапраскоп фірми Карл Шторц на суму 450 000 грн. та мед інструментарій на 6 000 грн, реорганізовано відділення функціональної діагностики: впроваджено спірографію, велоергометрію, холтер ЕКГ.
Також придбано обладнання на суму 156 000 грн., створено Школу відповідального батьківства, що дало змогу провести навчання сімей з підготовки до пологів та догляду за новонародженими, придбано обладнання на 15 000 грн., проведено просвітницьку роботу з різними віковими категоріями, придбано літературу, організовано стенди на суму 21 000 грн.
З бюджету міської ради виділено 15 000 грн. на тромболізисну терапію хворих. За кошти Стратегії соціального партнерства придбано міський реанімобіль класу ПЕЖО Боксер за 700 000 грн. Закуплено обладнання для лікарні на суму 365 000 грн. 
В операційну хірургічного відділеня придбано великий хірургічний набір вартістю 15 000 грн, в лабораторію придбано обладнання на 69 000 грн., іншого мед. обладнання придбано на суму 79 000 грн, проведено поточні та капітальні роботи з ремонтів відділень на суму 571 000 грн. Проведено заходи з енергозбереження на суму 1 млн. 29 000 грн. Забезпечено навчання лікарів за спеціальностями на суму 43 000 грн.

Культура
1. Створено міський відділ культури, туризму та зовнішніх зв’язків, який розташований за адресою: вул.. С.Бандери, 60 в будинку культури ім.. Т. Шевченка.
2. За підтримки компанії ДТЕК, яка становила близько 30% від затратних коштів був виготовлений проект реконструкції та проведений кап ремонт всіх інженерних систем внутрішніх приміщень концертного залу та сцени в будинку культури Т. Шевченка. Міська рада затратила на проведення робіт з реконструкції будинку 700 000 грн. Плюс 300 000 грн. – кошти ДТЕК.
3. Ще одним досягнення роботи міської ради було прийняття рішення Бурштинською міською радою щодо виділення приміщення, за адресою Січових Стрільців, 15, площею 407 кв. метрів для розміщення музею «Берегиня»
4. За сприяння ДТЕК Проведено заходи святкування Дня міста за участю найкращих колективів міста та країни: груп «Мандри», «Тартак», «Отвінта», Наталка Карпа, Собко. Щороку відзначалися День Соборності, День Героїв Крут, річниці Другої світової війни, День Героїв, День Конституції, День Незалежності, День міста, день Покрови Пресвятої Богородиці як день Захисників вітчизни та інші урочисті заходи  із залученням міських художніх колективів та гостей міста
5. З нагоди 150 –ї річниці від дня народження митрополита А.Шептицького був проведений перший у області  урочистий захід із залученням Львівської духовної академії та викладачів Львівського католицького університету
6. Проведено роботи з озеленення біля клубу в с. Вигівка
7. В 2015 році закладено кошти для ремонту даху, заміни вікон та для придбання музичної  апаратури.
8. В будинку культури Т. Шевченка створено кілька секцій та гуртків: вокальний, танцювальний,художній, соломоплетіння та з петриківського розпису.
9. За кошти міської ради підтримується та збільшено чисельно Бурштинський міський муніципальний оркестр - 31 чоловік.
10. Протягом нашої каденції  ми підтримували та забезпечували нормальне функціонування ансамблю «Кредо» під керівництвом Я. Сливоцького.
11. Сформована туристична програма, яка розроблялася за участю Київського НАУ та працівників відділу культури Бурштинської міської ради
12. Розпочато роботу, яка має завершитися до кінця цього року з облаштування кринички в Буршинському лісі.

Спорт
1. З метою формування здорового способу життя та залучення максимуму мешканців Бурштина до занять спортом силами БМР було збудовано відкриту льодову арену, відновлено спортивні майданчики, встановлені з допомогою компанії ДТЕК два нові спортивні майданчики, закуплено спортивний інвентар у школи та садочки, проводилися та проводяться ремонти у спортивних залах навчальних закладів.
2. Створено Бурштинську міську федерацію футболу, як стала колективним членом обласної ФФ, за фінансової підтримки Бурштинської міської ради.  Футбольний  клуб «Енергія» бере участь в обласному чемпіонаті з футолу. Для фінансової підтримки клубу «Енергія» міська рада виділила 115 000 грн. Одночасно профінансовано хокейний клуб «Бурштин» – 7 000 грн, волейбольний клуб «Західрембуд» – 30 000 грн., веслувальну школу – 3000 грн, авіамодельний гурток – 26 00 грн, шахово-шахматний гурток – 6 000 грн, секцію з вільної боротьби – 10 000 грн, спортивний клуб «Воїн» – 10 000 грн, секцію з боксу – 5000 грн, Бурштинську міську федерацію футболу – 24 000 грн, теніс – 7000 організовано функціонування пейнтбольного полігону .
3. Вирішено питання роздягальні для льодової арени в будинку за адресою Коновальця 4, площею 78 квю м.

Оздоровлення
У 2015 році відділом у справах молоді і спорту організовано оздоровлення для близько 300 дітей, з них 52 дитини -  в закладах відповідного типу на території Івано-Франківської області (с. Сокіл, с. Добринів Рогатинського району, с. Вигода Долинського району, ), 200 дітей – в літніх мовних таборах в м. Бурштин та інших ви шкільних, патріотичних таборах.

Стратегія соціального партнерства (ССП)
1. У 2012 році між бурштинською міською радою та компанією ДТЕК було підписано ССП на 2013-2105 роки на загальну  суму 11 500 млн. грн. 
2. В рамках Стратегії були зреалізовані  проекти в 5 напрямах:   «Охорона здоровя» на суму чотири мільйонир гривень. «Підвищення енергоефективності та енергозбереження» – 3 млн грн., «Розвиток соціальної сфери та інфраструктури» – 2 млн,  «Розвиток бізнес-сеердовища» – 1 млн. , «Активізація громади. Конкурс міні-проектів «Місто своїми руками»  - 500 000 грн
3. За підтримки компанії відбувся форум міст-енергетиків у 2012 році в м. Бурштин, здійснений проект з відновлення міського басейну «Дельфін», розроблено інвестиційний паспорт міста, організовані навчальні поїздки до Польщі (Мєлєц та Жешув) та до Туреччини (місто Ескишихір), спільно міською радою та ДТЕК була подана заявка до Єврокомісії  в Україні, і був виграний грант на суму 2,5 млн. грн. для термомедернізації ДНЗ № 6 та ЗОШ №1
4. Бурштинська міська рада виграла кілька внутрішьоукраїнських та внутрішньо обласних проектів на загальну суму 300 000 грн.
5. За період 2011-2012 роки компанією ДТЕК було інвестовано в місто 3 млн грн..
6. Національним авіаційним університетом на замовлення Бурштинської міської ради розроблено проект- концепцію комплексного розвитку м. Бурштин до 2015 року. 
7.  Інститутум відновленої енергетики НАУ була виконана науково-технічна робота з використання відновлювальних джерел енергії для потреб комунльного господарства м. Бурштин
8. На сьогоднішній день робочим комітетом з впровадження Стратегії соціального партнерства розробляється Стратегія на 2016-2018 роки.
9. В контексті реалізації конкурсу «Місто своїми руками» було випущено книгу А. Міілченка «Бурштинове сяйво», встановлено велопарковки по місту, придбано татамі для карате-клубу «Воїн» за 21 000 грн, закуплену нову сучасну та мультимедійну техніку для ПК Прометей, закуплено інвентар для реабілітаційного центру «Довіря»,  міськоюрадоюоплачується робота психолога в реабілітаційному центрі»Довір’я».
10.    У 2014 році зреалізовано проект оналйн-звернень громадян до влади   «Відкрите місто». Це один з перших проектів в Україні.

Міська інфраструктура та ЖКГ
1. В м. Бурштин найкраще в області зорганізовано збір, вивіз та утилізації ТПВ, для цього було придбано конйнерів 120 л для приватного сектору – 543 шт.,  на загальну суму 143 000 грн., євроконтейнерів 159 штук  на суму 448 000 грн., ящиків для великого габаритного сміття – 10 шт на суму 11000 грн., облаштовано 20 сміттєвих майданчиків на 1,5 млн. грн., придбано і встановлено  31 урну на суму 34 000 грн, два сміттєвози на суму 1 млн. 123 тис грн.
2. Для КП «Житловик» придбано 1 кущоріз, 4 газонокосарки та високонапірний апарат для прочистки труб на загальну суму 171 000 грн.
3. Для обслуговування міських доріг придбано грейдер вартістю 150 000 грн.
4. Міською радою збудовано нове дорожнє покриття по вул. Шевченка, Коновальця, Січових Стрільців, на площі Стуса, 20, Січових Стрільців, 4, Калуська , 13, Стуса 10, Січових Стрільців, 1,3,5, Шухевича 6-8, 14-16, Стуса 5-7, С.Бандери, 77, Стефаника, 17, Коновальця, 5 проведено ямковий реонт доріг по вул. Шухевича, Енергетиків, Стуса-Коновальця, Будівельників, О. Басараб, Січових Стрільців, 1,9,17,21, ямковий ремонт дворових доріг по вул.. Стуса 5,10,14,17.
5. Здійснено роботи з підсипки гравійних доріг по вулицях Проектна, Грушевського, О.Басараб, Франка, Сагайданчого, Лесі Українки, Герцена, Зелена, Петлюри, в районі глинища, в с. Вигівка.
6. Бурштинською міською радою спільно з  КП «Житловик» та мешканцями міста закуплено та встановлено 16 дитячих майданчиків.
7. На замовлення міської ради та за фінансової підтримки міського бюджету КП «Житловик» виконали наступні роботи: 
- Капітальний ремонт внутрішньо- каналізаційних мереж в 58 будинках на загальну суму 984 000 грн.
- Проведено комплекс робіт від підтоплення в 7 будинках на загальну суму 193 000 грн.
- Проведено капітальний ремонт покрівель в 10 будинках на загальну суму 500 00 грн.
- Проведено капітальний ремонт гарячого і холодного постачання в 5 будинках на загальну суму 122 000 грн
- Системи опалення в будинках – 5 буд – 119000 грн
- Будівництво споруд та складування ТПВ - 757 000 грн
- Антикорозійний захист водопроводів - 66 000 грн
- Ліквідація буреломів, сніговалів – 44 000 грн
- Капремонт дахів на входами в під’їздах – 15 шт -  27 000 грн
- Ремонт та фарбування лавок та дитячих майданчиків – 6,5 тис. грн.
- Ремонт швів будинків по вул.. Січових Стрільців, 2 – 26 000 грн
- Ремонт кабінетів міської ради  - 6 000 грн
- Ремонт системи опалення школи- сад - 26,5 тис. Грн., адмін. будинку – 16 000 грн
- Збудовано 16 нових ліній вуличного освітлення на загальну суму 1 млн. 400 тис. грн.
- Проведено заходи з озеленення прибудинкових територій на загальну суму 6 млн 180 тис. грн., ремонт та будівництво відмосток в житлових будинках на суму 1 млн 20 тис грн.., ремонт доріжок на суму 916 000 грн.
- Проведений ремонт тепломережі, заміна труб різного діаметру на попередньо ізольовані на загальну суму 2 млн. 202 тис. грн. протяжністю 5 км.
- Проведено ремонт та заміну труб на пластикові водопровідної мережі довжиною 1 км. на заг суму 302 000 грн.
- Відремонтовано 3 км. каналізаційної мережі, труб різних діаметрів на загальну суму 4 млн. 548 тис. грн.
- Придбано дві нові асенізаторні бочки з насосами.
8. За кошти  міського бюджету:
- проведено будівництво газопроводу по вул.. Франка, Сонячна – 87 тис. грн..
- придбано матеріалів для вуличного освітлення та його  обслуговування на суму 904 тис. грн..  
- проведено капітальний ремонт пасажирських ліфтів  6 шт. на суму 77, 5 тис. грн.. 
- придбано матеріалів для підсипання доріг та придбання бітуму на суму  518 тис. грн..
- придбано матеріалів для благоустрою міста 24 тис. грн. 
- проведено ремонт, реконструкцію приміщень ДНЗ № 1,2,3,6, НВК м. Бурштин с. Вигівка на суму 516 тис. грн..  
- проведено експертизу проектів геологічного вивчення та дослідно-промислова розробка ділянок питних підземних вод Корчева і Коростовичі – сума 423 тис. грн..
- проведено придбання пішохідних комплексів 3 шт. на загальну суму 36 тис. грн..
- проведено реконструкцію теплового пункту із встановленням лічильника обліку тепла – 160 тис. грн..
- проведено облаштування місць для тимчасового паркування автомобілів- 74 тис. грн., капітальний  ремонт приміщення по вул.. Будівельників 2   – 1 млн. грн.., поточний ремонт ВОС – 103 тис. грн..  
- здійснено придбання автоклаву для міської лікарні – 97 тис. грн.. 
- проведено заходи боротьби зі шкідливою дією води на території міста на 142  об’єктах та вулицях міста  на загальну суму - 10 800 000 грн. 
- проведено заходи від підтоплення та затоплення  на   77  об’єктах та вулицях міста на суму - 2 147 000 грн., заходів з озеленення за кошти екологічного фонду проведено  на  151    об’єкті  вулицях  та скверах міста на загальну суму – 6 900 000 грн. , заходів зі збирання, перевезення , захоронення та утилізації ТПВ проведено на 2 300 000 грн. , проектних та проектно-конструкторських розробок оплачено в сумі 1 млн 22 тис. грн.., поліграфічної продукції випущено на суму 214 тис. грн..  
9. За кошти міського бюджету виготовлені також робочі проекти з капітального відновлення житлових будинків, пошкоджених пожежами, робочий проект з будівництва каналізаційної мережі та локальної очисної споруди для старої частини міста Бурштин , розроблений детальний план території забудови житлового кварталу та авто гаражів по вул. Юхвітова, розроблені детальні плани  територій земельних ділянок на аукціон в кількості 7 шт., виготовлені проекти реконструкції  парків ім.. Т. Шевченка та парку Міцкевича та 6 міських скверів. 
10. Збудовано вуличну каналізаційну систему по вулиці Івасюка, Миколайчука.
11. Реконструйовано 6 каналізаційно-насосних станцій і встановлено нові німецькі насоси Грюнфус та Віло.

Сфера соціального обслуговування населення
Відділом соціального захисту населення Бурштинської міської ради за 5 років:
- складено актів обстеження матеріально-побутових умов – 3 684 шт. 
- оформлено субсидій- 3 618, 
- надано консультацій – 6990, 
- призначено матеріальних допомог – 376 чоловікам на загальну суму 162 тис. грн..
- організована допомога продуктами харчування для одиноких перестарілих громадян до Великодніх свят для 116 чоловік на загальну суму 6,5 тис. грн..
- організована допомога до Дня людей похилого віку 108 чоловікам на суму -  13 тис. грн.. 
- виплачено матеріальну допомогу учасникам АТО та членам їхніх сімей в сумі 150 тис. грн..

Про документообіг в апараті Бурштинської міської ради
Протягом 5 років  одержано  документів, заяв та запитів всього – 18 тис. 
Надіслано листів та відповідей – 9 300. 
Прийнято рішень міської ради та виконкому – 2 700 рішень.
На особистому прийомі у міського голови побувало – 1326 чол.  
Видано розпоряджень міського голови та довідок – 11 тис. 

Земельні ресурси:
Рішенням сесії виділено 42 плани під індивідуальну забудову:
21 ділянка - для пільгової категорії;
21 ділянка - згідно загальної черги з 1991 року.
Розроблено 15 га для індивідуальної забудови, що дасть змогу виділити в жовтні цього року ще приблизно 120-130 земельних ділянок.

Вода:
У 2012 році наша каденція добилася надання нашому озеру статусу рамсарського угіддя, що має міжнародне значення, головним чином як середовище існування водоплавних птахів.

Переглядів: 903 | Додав: REDAKTOR | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 1
1 Петро  
0
Як для невеличкого міста, робота величезна!

Ім`я *:
Email *:
Код *: