П`ятниця, 19.04.2024, 19:58
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Вересень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Вересень » 14 » Затвердили проекти. Підтримали ДТЕК
13:27
Затвердили проекти. Підтримали ДТЕК

Нещодавно в конференц-залі Бурштинської міської ради відбулося засідання Комітету з впровадження Стратегії соціального партнерства компанії ДТЕК та міста Бурштин. Основне питання, що виносилося на розгляд комісії це – направлення фінансування в сумі 270 тисяч 767 гривень на проекти 2015 року із цілим рядом призначень. Зокрема, в процесі роботи було затверджено одноголосною кількістю голосів членів робочої Комісії дофінансування конкурсу «Відкрите місто» в рамках проекту Фонду Східна Європа у розмірі 100 тисяч гривень. Також затвердили співфінансування проектів ЄС від громадських організацій в сумі 26 тисяч гривень, ці кошти будуть спрямовані на такі проекти: «Відкриті гроші: комплексна модель ефективної участі громади у формуванні та моніторингу бюджету міста Бурштина» (подавач ГО «Центр права та протидії корупції», партнери – міська рада, ДТЕК, АМЕР міста Бурштина); «Розвиток заради змін: активізація жінок в період кризи» (подавач ГО «Жінки для майбутнього», партери – міська рада, сільські ради об’єднаної громади, ДТЕК); «Впровадження та підтримка механізму демократичного прийняття управлінських рішень у сільських громадах Івано-Франківської області» (подавач ГО «Центр права та протидії корупції», партнери – сільські ради об’єднаної громади, ДТЕК).
Також того дня, після детального обговорення, було затверджено співфінансування проектів ЄС у сумі 24 тисячі гривень (Інститут громадянського суспільства разом з партнером проекту Фондом Східна Європа): «Підтримка реформ місцевого самоврядування в Україні (подавач ГО «Ділові ініціативи»). 
Згідно рішення Комісії планується провести матеріально-технічне забезпечення для новостворених структур міської ради, зокрема 39,159 тисяч гривень буде спрямовано на придбання ноутбуків, 32,51 тисяч гривень на необхідні меблі. 
До зими планують провести заміну великого вікна у спортзалі школи №3 (22,580 тисяч гривень), також відбудеться заміна вікон у будівлі міської пральні по вулиці Шухевича, де розміщуватиметься міське відділення міліції (6,050 тисяч гривень). У дитячому садочку №2 проведуть заміну двох вхідних дверей на металопластикові (19,7 тисяч гривень).
Щодо планування Стратегії соціально-економічного розвитку між компанією ДТЕК та майбутньою територіальною громадою на 2016 – 2018 роки, то, як розповів міський голова Петро Курляк, попри намічені цілі соціально-економічного розвитку міста, до цього процесу долучатимуться сільські ради, які кандидують до Бурштинської об’єднаної громади, зокрема уже проведено з головами нараду, де було запропоновано кожному з них визначитися з одним питанням, що є найважливішим, на даному етапі, у вирішенні соціально-побутових проблем, формування соціально-економічної програми розвитку села. Однією із пропозицій очільника Бурштина до сільських голів був розгляд спільного проекту, який, на його думку є важливим для кожного села, це питання водопостачання, тобто розроблення нового проекту, джерела, мережі та іншого.
Під завершення засідання Комітету з ініціативи Петра Івановича, було прийнято рішення формування листа до Міністерства енергетики України, Прем’єр-міністра України на підтримку компанії ДТЕК, оскільки, як вважають, це є єдиний потужний партнерміста, що активно підтримує усі сфери життя Бурштин, надає величезну фінансову підтримку, створює привабливе соціально-економічне середовище. У цьому листі висловили прохання сприяти налагодженню нормального функціонування компанії ДТЕК, щодо забезпечення електричних станцій, на яких працюють бурштинці, і які є бюджетоутворюючими підприємствами міста, забезпечити постійне і безперебійне постачання вугілля, та інше. Адже компанія ДТЕК є українською, розвиває державу і тим самим забезпечує її енергетичну незалежність. Причиною до такого офіційного звернення є, за офіційною інформацією, величезний борг у розмірі майже 7 мільярдів гривень держави, тобто енергоринку, перед компанією ДТЕК, відповідно нестача коштів веде до цілого ряду негативних факторів, серед них часткове припинення роботи деяких електростанцій компанії, працівники йдуть у вимушені відпустки за власний рахунок, як результат - сімейні бюджети значно зменшуються. Сьогодні, як розповів представник компані ДТЕК Володимир Печерський, коштів по заборгованості, які надходять з енергоринку, не вистачає, тому працюють, як самі це називають, «на цвяхи», тобто пріоритетом є ремонтні роботи, аби дати можливість станції належно функціонувати, гроші на зарплати наразі надходять з інших фондів. Тому, як погодились усі члени комісії, варто діяти на випередження, не мовчати, стукати в усі високопосадові двері, аби ситуацію, що склалася в енергетичній сфері, вдалося врегулювати. Бо не тільки партнер має підтримувати нас, але й ми, усією громадою, у разі скрутної ситуації, маємо стати надійною опорою, таким же дружнім партнером для компанії ДТЕК.
Надія Польова

 

Переглядів: 622 | Додав: vovak | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: