Четвер, 28.03.2024, 20:59
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Вересень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Вересень » 29 » З Днем дошкільного працівника!
10:39
З Днем дошкільного працівника!

27 вересня наша держава відзначатиме професійне свято працівників дошкільної ланки освіти. Всеукраїнський день дошкільного працівника – порівняно молоде свято, це день особливої уваги до тих, хто виховує, і тих, кого виховують в дитячих садках. Ця професія вимагає від людини глибокої самовіддачі, величезного терпіння та безмежної любові до своєї справи. 


Дошкільна освіта у Бурштині представлена садками № 1, 2, 3, 6 і школою-садком, а також  НВК с. Вигівка. Ці дошкільно-виховні заклади вносять свій вагомий вклад у справу виховання майбутніх громадян України. В навчально-виховному процесі задіяні 174 працівники, з них: 4 завідувачі 2 директори, 64 вихователі, 3 вихователі-методисти, 27 помічників вихователів, 3 психологи, 6 медсестер, 3 інструктори з фізичної культури, 7 музичних керівників, ДНЗ № 6 має свого керівника гуртка; 1 логопед, 11 кухарів, 6 завгоспів, 6 працівників харчоблоку, 6 машиністів по пранню білизни, 6 кастелянок, 8 двірників, 4 робітника по обслуговуванню та 6 сторожів. Така ось армія працівників, від щоденної праці котрих залежить здоров’я і виховання маленької людини. Адже дошкільний вік – особливо важкий і відповідальний період в житті дитини, в цьому віці закладаються основи майбутньої особистості. За допомогою своїх вихователів пізнають секрети навколишнього світу 583 дошкільники Бурштина, Вигівки та навколишніх сіл! ДНЗ №1 має під своїм крилом 49 діток, при тому, що планово їх має бути 30; ДНЗ №2 виховує 168 малят (планово мало би бути 135); ДНЗ № 3 має 161 вихованця (планових 115); і 150 малюків нараховується у ДНЗ № 6 (планово 115). Бурштинський НВК опікується 40 дітьми, НВК с. Вигівка відвідують 15 малюків. Треба зазначити, що НВК с. Вигівка працює в сезонних режимах: з квітня по жовтень в звичайному розпорядку дня, а з жовтня -  прогулянкова група.

- Оцінюю роботу садочків у Бурштині як працю дуже високого рівня – розповідає головний спеціаліст Відділу освіти і науки Бурштинської міської ради Тварок Наталя Богданівна.  – Всі колективи настільки дружні і злагоджено працюють, що коли б мене спитали, котрий садочок кращий, я би не змогла відповісти на це запитання однозначно. Бо усі колективи варті високої оцінки і нинішніх вітань зі святом! Бурштинські садочки завжди гарно себе проявляли  на різних змаганнях районного і обласного масштабу. Ці конкурси зазвичай проводяться щороку, але кожен рік у іншій номінації – визначають кращих вихователів чи музичних керівників. Цього року у листопаді відбудеться обласний конкурс професійної майстерності інструкторів з фізкультури. Він буде проводитись у 2 етапи, спочатку в міському відборі вибереться кращий учасник, котрий представлятиме наше місто в області. А в кінці листопада будемо сподіватися на позитивні результати. Хочу сказати, що наша Світлана Дарнобіт уже має досягнення районного типу  - 1 місце в районі, заняття вона проводить дуже цікаві та енергійні. Кроком вперед у нашій роботі вважаю також відкриття двох нових груп. В ДНЗ № 6 «Пролісок» буде відкрито одну групу, а в ДНЗ № 2 – ще одну. 


- Для кожної сім’ї велике щастя є їхня дитина.  – зазначає Оксана Володимирівна Бесага, завідувач ДНЗ № 2 «Берізка».  – А ми, працівники дошкільних навчальних закладів, стараємося зробити так, щоб дітям було зручно, щоб вони виховувались у комфорті. Наша основна задача – закладення міцного фундаменту особистості. Тепер у нашому місті є відповідна установа, яка надаватиме нам належну методичну допомогу, щоб ми в правильному руслі виховували діток. Саме тут, у садочках, дітям закладають правила виховання, ставлення до природи, суспільства, родини… Багато є таких ситуацій, що діти беруть собі якийсь повчальний випадок до уваги і носять його впродовж цілого життя. Може здатися, що то дрібниці, макове зерня, але з того зернятка насіються чесноти вже дорослої людини. Безумовно, важлива кожна праця, дорога кожна професія. Але фах вихователя, помічника вихователя, всіх тих людей, які задіяні у вихованні дошкільнят, - я глибоко поважаю. Приємно також, що уряд України згадав про нас і 27 вересня святкується це свято – день працівника дошкільних закладів. Для ДНЗ №2 це подвійне свято, бо 25 вересня у нашому садку відбудеться відкриття пісочниць по проекту « Ландшафт дитячої душі». 
Залишається побажати нашим вихователям нових успіхів, хай розвиваються, процвітають і міцніють дошкільні навчальні заклади м. Бурштина. 
Тетяна Зарецька.

 

Переглядів: 1081 | Додав: REDAKTOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: