Середа, 01.05.2024, 22:55
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Вересень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Вересень » 14 » Володимир Мазур: у випадку пожежі головне - не розгубитися
13:10
Володимир Мазур: у випадку пожежі головне - не розгубитися

Напередодні Дня рятувальника України ми не можемо оминути увагою людей, чия  професія пов’язана із порятунком нашого з вами майна, здоров’я, а часто і життя. 
Сьогодні «Бурштинський вісник» запросив до діалогу начальника державного пожежного  рятувального поста м. Бурштина Мазура Володимира Олексійовича. 


- Володимире Олексійовичу, розкажіть, будь ласка,  читачам газети, як працює ваш підрозділ. 
- Наш підрозділ працює в цілодобовому режимі; загальний штат складають 19 осіб, є двоє людей керівного складу і по 5 чоловік  в кожній зміні. Наша діяльність полягає насамперед в практичній роботі під час гасіння пожеж та дій у надзвичайних ситуаціях, а також в посиленні оперативної готовності чергових відділень, покращення підготовки особового складу. На гасіння пожеж протягом липня, серпня, та поточного місяця особовий склад ДПРП м. Бурштин виїжджав 25 разів. Також були у нас виїзди на пожежно-тактичні заняття. Автомобілів на балансі є два. Хоч і старенькі, але свої функції виконують: один в оперативному розрахунку, другий, згідно з керівними інструкціями, -  в бойовому резерві. Якщо є надзвичайна ситуація, збираємо резервний караул, який підстраховує основний. Якщо перша зміна чергує, третя на страхівці, якщо друга – четверта страхує. Тобто рішення приймаємо по необхідності. Щодо паливо-мастильних матеріалів, то проблем наразі немає: є в нас паливо, є піноутворювач, ми забезпечені цим згідно норми. Стан вогнегасників задовільний. 
- Необхідна складова вашої роботи – гідранти, скільки гідрантів у Бурштині і чи всі вони справні?
- У нашому місті 67 гідрантів. Проводиться належна робота з нагляду за протипожежним водопостачанням разом з ВКГ КП «Житловик». Ми здійснювали спільні перевірки технічного стану пожежних гідрантів з пуском води згідно з інструкцією. Зараз вони всі працюють, є можливість заправити пожежну техніку. 
Дуже часто рятувальникам закидають, що вони, мовляв, приїжджають до місця події без води. Хочу спростувати такі твердження. Справа у тому, що води, котру вміщає наш автомобіль, вистачає всього на кілька хвилин бойової роботи. Тоді необхідно дозаправитись. Але такого, що рятувальники виїжджають на пожежу без води, не буває.
- Які складнощі виникають в роботі?
- Основна і найперша проблема – відсутність апаратів захисту органів дихання та зору. Їхнє застосування дає можливість потрапити в задимлені приміщення і в найкоротші терміни встановити місце займання чи місце можливого перебування потерпілого, здійснити його евакуацію на свіже повітря. З апаратами захисту ці задачі можна буде виконати легше і швидше. Питання вирішується через органи влади.
- Зважаючи на новий статус Бурштина, як міста обласного значення, чи не краще було б мати пряму лінію зв’язку місто-частина? 
- Колись до нас потрапляли дзвінки, здійснені з операторів МТС, Life. Тоді здійснили заміну номера, зараз усі дзвінки потрапляють у Галич. Ми працюємо злагоджено, якщо бачимо, що площа займання дуже велика і ми не зможемо справитись, діємо згідно плану залучення сил і засобів.      
Одним із способів зменшення кількості пожеж на теренах Прикарпаття є створення у віддалених його районах підрозділів місцевої пожежної охорони. В переддень великого свята Незалежності України у селі Кобаки Косівського району відкрився 25-тий  на Прикарпатті підрозділ місцевої пожежної охорони. Потрібно вести роботу зі створення таких підрозділів і у нас .
- Чи ведеться інформаційна робота з населенням?
- Так, роз’яснювальні бесіди проводять також і галицькі інспектори. До нас на ДПРП приходили діти з лікувально-оздоровчого табору «Сокіл», тут щомісяця проводились показові акції. Також школярі будуть приходити до нас на екскурсії. Це допомагає дітям свідоміше ставитися до власної безпеки, а у випадку пожежі - не розгубитися, а діяти чітко та правильно. 
- Дякую Вам за розмову .
Тетяна Зарецька

 

Переглядів: 529 | Додав: vovak | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: