П`ятниця, 29.03.2024, 11:58
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Березень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Березень » 19 » СЕСІЯ. продовження. поч. у № 8
07:49
СЕСІЯ. продовження. поч. у № 8

Міліція хоче
повернути довіру!
Стан охорони громадського порядку, боротьба із злочинністю на території Бурштинської міської ради стали одним із важливих питань, що виносилось на обговорення 52 засідання сесії міської ради. За підсумками 2014 року у місті було скоєно 638 кримінальних правопорушень, по яких було відкрито 157 кримінальних проваджень, з яких 48 було направлено до суду. Найбільш поширеними злочинами стали крадіжки майна громадян, незаконний обіг наркотичних речовин. Як зауважив у своєму виступі начальник Бурштинського відділення міліції Галицького РВ УМВС капітан міліції Михайло Романович Климишин сьогодні одним із важливих завдань, що ставить перед собою, є повернення довіри населення до міліції, яка зобов'язана оперативно реагувати на всі повідомлення про злочини та пригоди, негайно, по гарячих слідах, організовувати розкриття цих злочинів. Так би мало бути. Але, як показує практика, плани та реальні дії міліції у місті рідко знаходять точки дотику. Із прописаного штату правоохоронців, що потребує місто, а це 18 чоловік, наразі, зі слів начальника, є не більше п'яти дільничних та два оперативних працівника. Як стверджує Михайло Романович, така кількість штату є занадто малою, щоб налагодити якісну, оперативну роботу відділу. Збільшувати кількість працівників не можуть через відсутність відповідного приміщення. Хоча цю проблему голова міста Петро Курляк уже взяв під свій контроль і найближчим часом бурштинська міліція матиме нове місце розташування у приміщенні міської пральні. Наразі, як стверджує голова, там проводять усі необхідні ремонтні роботи. А ще, як виявилось, перепоною для належного несення служби правоохоронцями у місті є відсутність справного транспорту. Тому на сесії було вирішено направити в область клопотання про надання автотранспорту Бурштинському відділенню міліції. Виникла також досить цікава колізія: Бурштин, як місто обласного підпорядкування, не відноситься до Галицького району, попри те Бурштинське відділення міліції чомусь обслуговує села Бурштинського куща. Як зазначають більшість депутатів, район має обслуговувати Галицький райвідділ міліції, а Бурштинське відділення мало б обслуговувати виключно місто Бурштин, як і належить його статусу.
Депутати Бурштинської міської ради закликали правоохоронців бути більш пильними в місцях відпочинку молоді, особливо у вечірній час, адже неодноразово надходила інформація про вживання неповнолітніми алкогольних напоїв та наркотичних речовин. Також правоохоронцям була дана пропозиція скласти план відвідування навчальних закладів міста для проведення навчально-інформаційних заходів задля попередження злочинності серед неповнолітніх.
Депутати вважають, що міліція мала б взяти під свій контроль, разом із службою ДАІ, порушників паркування, які досить часто своїми діями завдають шкоди благоустрою міста.
Ще одна проблема, яка сьогодні потребує нагального вирішення із безпосереднім втручанням правоохоронних органів - це вулична торгівля. Побороти її вкрай важко, але можливо. Найкращим стримуючим фактором, до вчинення правопорушень, могли б стати штрафи, адже усім відомо, що українці добре розуміють "мову" грошей, особливо коли це стосується власної кишені.
Спорт понад усе!
Громада старої частини міста звернулась до депутатів Бурштинської міської ради з проханням вирішити питання спортивного дозвілля молоді. Як варіант, ініціативна група, перейнявшись цією проблемою, запропонувала зреалізувати задля цієї мети досить амбітний, як на сьогоднішній час, проект - будівництво спортивного комплексу під назвою "Булава". У цьому закладі, як стверджують автори ідеї, молодь матиме змогу проходити спортивно-патріотичний вишкіл. Ідея не погана, а от щодо місця, яке обрали для розташування майбутнього комплексу (вулиця Шевченка), є чимало запитань. Адже свого часу, а саме у 2005 році, ця територія, у розмірі 2,5 га, готувалась для перенесення міського ринку. Наразі ця земельна ділянка проходить у судовій справі і тому не може бути надана під будівництво даного об'єкту. Деякі депутати піддали сумніву потребу реалізації такого задуму, адже, як вважають, у місті є достатньо спортивних закладів, спеціальних майданчиків де б могла займатись молодь, було б тільки бажання. Та попри розбіжність думок, як вважає міський очільник, депутати повинні дослухатися до бажань громади, а в даному випадку, потребу у вирішенні цього питання, засвідчили власними підписами 400 мешканців старої частини міста Бурштина. Як підсумок, зважаючи на судові перипетії, щодо обраної під спортивний комплекс земельної ділянки, вирішення цього питання було відкладено до наступної сесії Бурштинської міської ради.
Надія Польова

 

Переглядів: 576 | Додав: vovak | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: