Вівторок, 23.04.2024, 18:24
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Березень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Березень » 3 » Ростислав Витриховський: хокей треба любити
18:46
Ростислав Витриховський: хокей треба любити

Два тури залишилось до завершення першого кола цьогорічного чемпіонату області з хокею. Бурштинські хокеїсти, як то кажуть, зірок з неба не хапають, але представляють місто на льодовій арені достойно.
Член команди, гравець нападу ХК «Бурштин» Ростислав Витриховський погодився розповісти «Бурштинському віснику» про основні особливості цьогорічного хокеювання.

- 4 роки тому завдяки урядовій програмі розвитку хокею у Бурштині створили свій хокейний осередок. Його засновниками стали Калиш Василь, Юськевич Леонід та Вирста Роман (нині - у АТО - ред.).
З часом активних учасників осередку стало 22-25 чоловік, котрі за свої кошти придбали досить дорогу форму. Тоді ми не мали де тренуватися, тому попросилися до Калуша. Там на льодовій арені нам виділили два дні на тиждень з певними годинами для тренувань.  Сьогодні активних учасників 15-17.
Тоді хокей, завдяки цій програмі,  розвивався гарно. Одразу ж поновився чемпіонат області, кубок області, де ми зайняли друге місце. Гарний розвиток був впродовж трьох років. У минулому році, у зв’язку з всім відомими подіями, хокей відійшов на другий план. Підтримувався більш-менш тільки дитячий хокей.
Тішимося з одного: за минулий рік спільно міська рада, ДТЕК, підприємці та КП «Житловик» збудували хокейний майданчик. Останній раз хокей у Бурштині на майданчику грали ще на початку 90-х років. Зараз на старому хокейному майданчику футбольне поле.
Підтримує команду тільки міська рада. Минулорічні кошти пішли на добудову майданчика. Цього ж року виділили десь біля семи тисяч. Маємо надію купити за них форму для воротаря, адже вона є дуже дорогою (нова - біля двох з половиною тисяч доларів - ред.).
- Чи росте зміна?
- Сьогодні маємо декілька прихильників хокею - молодих 15-17 річних бурштинців, які мають бажання займатися цим видом спорту. Колись навіть дехто з них їздив у Калуш до тренера на тренування. Зараз я їх бачив на катку, коли у Бурштині був мороз і був майданчик залитий, - вони зовсім не втратили форму. Проте зараз важка ситуація і батьки не часто можуть дозволити дітям займатися таким дещо дорогим видом спорту.
- Чи у всіх містах, команди з котрих беруть участь у чемпіонаті, є  льодові майданчики?
- Так. Каток є у Заболотові, удосконалений (поміняні борти на пластик)  в Коломиї, є каток в Калуші, Коломиї, Івано-Франківську. Але закритий каток, де можна грати за плюсової темперетури - тільки у Калуші. Тож там чемпіонат і проходить.
- Чи міняється склад команд з роками?
- Практично незмінний склад, адже треба мати де грати і треба хокей любити.
- Чи маєте ви уболівальників?
- Гарно нас підтримували на початках. Навіть телебачення наше міське їздило на матчі. Зараз з нами їздить невеличка група підтримки.
- Скоро завершується перше коло. Чи буде друге?
- Навіть не знаю. Є команди, котрі не задоволені регламентом цьогорічним і не мають бажання продовжувати змагання. Тож усе буде видно згодом. Але чемпіонат є для нас без сумніву важливим.  До честі обласного хокейного осередку, сьогодні команди за лід не платять. Все взяли на себе організатори.
В.К.

склад команди зразка 2015 року:
Обрезков Олександр (воротар), захист: Бакун Андрій, Горохівський Василь, Цапок Валерій, Крижалка Юрій, Курляк Петро; напад: Витриховський Ростислав, Бакун Сергій, Федоров Сергій, Марчук Віктор, Єдинак Володимир, Денега Василь, Калиш Василь.
Результати матчів чемпіонату 2015 року:
Снятин-Заболотів 9:1
Бурштин- Надвірна 0:5 (т.п. невиїзд)
Калуш-Заболотів 9:3
Коломия-Заболотів 0:6
Снятин-Калуш 2:13
Бурштин-Коломия 9:6
Калуш-Надвірна 16:2
Снятин-Бурштин 6:2
Калуш-Коломия 25:2
Надвірна-Заболотів 2:6
Снятин-Коломия 8:0
субота, 28 лютого
10.00   Заболотів-Бурштин;        12.00 Снятин-Надвірна
неділя, 1 березня
11.00 Калуш-Бурштин

На жаль, ХК Бурштин після недільного невиїзду на гру було знято з цьогорічного розіграшу чемпіонату області з хокею.

Детальніше - у цьоготижневому випуску газети.

 

 

 

Переглядів: 865 | Додав: vovak | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: