П`ятниця, 26.04.2024, 20:57
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Березень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Березень » 22 » ГОТОВІ БУТИ ПЕРШИМИ
23:03
ГОТОВІ БУТИ ПЕРШИМИ

11 березня 2015 року в Івано-Франківській облдержадміністрації за участю депутатів обласної ради, голів райдержадміністрацій, районних, сільських та селищних рад, міст обласного значення, керівників структурних підрозділів ОДА провели круглий стіл щодо обговорення Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад», участь у якому взяв міський голова Петро Курляк.
Учасників круглого столу ознайомили з основними аспектами Закону України «Про добровільне  об’єднання територіальних громад», поінформували про додаткові завдання і функції органів виконавчої влади у зв’язку з набранням чинності цього закону, державну підтримку добровільного об’єднання територіальних громад.
На нараді також було зазначено, що на базі обласних державних адміністрацій планується започаткувати роботу офісів з комунікації між владою та  громадами, а також виділити кошти з державного бюджету на підтримку територіального об’єднання громад.  Попередньо ця сума складатиме 70-80 млн. грн.
Коментуючи подію для газети міський голова зазначив: «Я від імені усієї бурштинської громади заявив на нараді, що Бурштин готовий стати пілотним проектом з впровадження такого принципу об’єднання громад. Зокрема мова йде про приєднання до Бурштина села Дем’янів, що дасть змогу місту фактично об’єднатися з Вигівкою. Також, згідно нового генерального плану, частково по землях Дем’янівської сільської ради проходитиме нова об’їзна дорога. Тому  таке об’єднання було б цілком логічним. Також такий союз цікавий тим, що тоді на землях Бурштина знаходилося б 60% всіх об’єктів БуТЕС (сьогодні у Бурштина 24% а у Дем’янова - 36%), а згідно представленого Закону, громадам, які об’єдналися, залишається 25% екологічного податку. Також таке об’єднання дасть змогу покращити медичне обслуговування населення, налагодиться транспортне сполучення, оскільки тоді по Бурштину було б прокладено два маршрути, діти могли б безперешкодно відвідувати дитячі садки у місті.
До слова, громада Дем’янова частково підтримує цю ідею. Вигідна така ситуація буде і для БуТЕС, оскільки станція постачає на Дем’янів тепло і їй доводиться мати справу з двома структурами, а  після об’єднання розрахунки були б загальні».
«Маю надію - зазначив Петро Іванович - що у цьому році нам вдасться здійснити цей амбітний проект і Бурштин вийде на ще один щабель у своєму прогресивному поступі».

 

Переглядів: 662 | Додав: vovak | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: