П`ятниця, 26.04.2024, 07:30
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Вересень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Вересень » 2 » БУРШТИН ВІДЗНАЧАВ...
13:20
БУРШТИН ВІДЗНАЧАВ...

23-24 серпня у Бурштині відбулося одразу декілька подій у рамках святкування Дня незалежності та Дня прапора. наші кореспонденти побували на усіх урочистостях, тому пропонуємо вашій увазі короткий репортаж з заходів.
24 серпня.


День незалежності бурштинці, як годиться, розпочали святковою Службою Божою та молебнем за Україну у Церкві Святого Йосафата. 
Патріотичний квест
З нагоди відзначення 24-ї річниці Дня незалежності України громадська організація «Молода просвіта» за підтримки відділу молоді і спорту Бурштинської міської ради провела патріотичний квест «Моя незалежність» для дітей віком від дванадцяти до п’ятнадцяти років. Як розповів голова бурштинського осередку громадської організації «Молода Просвіта» Віталій Грицюк мета квесту полягала у тому, щоб діти якомога краще пізнали історію рідної землі, наповнились духом патріотизму. 


За попереднім задумом в чотирьох місцях у різних куточках міста були розміщені аніматори із частинками пазлів, що з’єднувались в єдину картинку. Учасники сформувавши команди, заспівали гімн України, далі отримували різні загадки та ребуси, які й допомагали розгадати місце розташування кожного аніматора. Та команда, яка першою зібрала пазл, відповідно вважалася переможцем. Як вважає начальник відділу молоді і спорту Бурштинської міської ради Галина Олексин, проведення таких заходів дає можливість залучати молоде покоління як до фізичного так і до розумового, що важливо, патріотичного розвитку. У підсумку команда переможець отримала цінні призи, також усі учасники квесту були відзначені грамотами Бурштинської міської ради.
Парад вишиванок

Святкові заходи до Дня незалежності, ближче обідньої пори, продовжились парадом вишиванок за участю муніципального духового оркестру, духовенства, інтелігенції міста та ініціативної молоді, які пронесли центральними вулицями Бурштина десятиметровий прапор України. 
Попередньо, 23 серпня, за ініціативи організації «Молодіжний націоналістичний конгрес» та організації «Молода просвіта» за підтримки відділу молоді та спорту Бурштинської міської ради здійснили сходження на гору Говерла, де й відбулося освячення прапора. Як розповіла начальник відділу молоді і спорту Бурштинської міської ради Галина Олексин, участь у сходженні взяло близько вісімдесяти чоловік, на вершині заспівали гімн України, зачитали Кобзар на українській, польській, німецькій та англійській мовах та освятили прапор. Величезне синьо-жовте полотнище розмістили на будівлі Палацу культури «Прометей».
Урочиста частина


Святкові заходи у місті продовжились урочистим привітанням міського голови Петра Курляка, який зазначив, що цьогоріч День незалежності став своєрідним екзаменом на зрілість, державність і віру в Творця та нашу Українську Церкву. Саме сьогодні, як наголосив очільник міста, ми усвідомлюємо чим є для нас незалежність, наскільки зрозумілішим, ріднішим, ціннішим стало для українців це свято, адже йдеться перш за все про свободу, любов до рідної землі, любов до української мови. Революція гідності, війна на сході довели, що ми можемо бути вірними своїм ідеям, що ми варті мати право вибору. Саме цей короткий, тривалістю 24 роки  період є тією історичною справедливістю, яку заслужив український народ. Усвідомлення величі Дня незалежності є одним із найбільших досягнень української нації за останні два роки. Петро Курляк, висловив переконання, що основні здобутки ще попереду, тому побажав усім сили духу, віри у щасливе майбутнє України, перемоги у війні з російським агресором та Божого благословення. Згодом відбулося урочисте нагородження почесними грамотами, подяками та нагородами активних, ініціативних бурштинів, які своєю працею докладаються до розбудови української держави та утвердження її незалежності, також було відзначено усіх мужніх чоловіків, наших сучасних героїв, які були та є учасниками антитерористичної операції на сході країни, або як більшість вважають повноцінної війни.
Поряд із урочистими заходами громадська організація «Майдан.Бурштин» організувала виставку зброї, значна частина якої була привезена саме зі сходу. Також за їхньої ініціативи була облаштована відпочинкова зона із різними наїдками, запашним шашликом. Усі зібрані кошти, як розповіли організатори, як і в попередні рази, підуть на потреби наших солдатів.
Святкування Дня незалежності продовжилось концертною програмою, яку підготували творчі колективи палацу культури «Прометей» за підтримки Бурштинської ТЕС компанії ДТЕК.
Надія Польова

 

Переглядів: 1166 | Додав: vovak | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: