Вівторок, 19.03.2024, 07:20
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Травень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Травень » 16

- Доброго дня, Володимире Любомировичу, у цій каденції Ви очолюєте комісію, яка опікується бюджетом. Розкажіть бурштинцям про тенденції у фінансуванні міста.
- Перше на що би звернув увагу – на величину бюджету, здавалося б 96 млн. грн. то велика сума, але коли починаєш глибше вникати, то відразу приходить розуміння, що стоїть за цією сумою. Величина бюджету означає лише велику кількість видатків, різного роду значних і дріб’язкових справ, куди необхідно спрямувати кошти міста. Тому вважаю, що головним є вміння вміло розпорядитися і використати наявні кошти і, якщо не дивитися в майбутнє, то наявні гроші – це просто видатки, але якщо мати відповідну стратегію щодо розвитку міста, різного роду перспектив, тоді ці кошти можуть перетворитися на інвестиції і в майбутньому навіть на капіталовкладення. 
Також варто відмітити, що витрати бюджету в розмірі близько 85% - ... Читати далі »

Переглядів: 841 | Додав: REDAKTOR | Дата: 16.05.2016 | Коментарі(0)

Провідна неділя, 8 травня, була відзначена непересічною подією в мистецькому житті міста – на сцені палацу культури «Прометей» звучала прекрасна музика у виконанні чоловічого квартету тенорів «Tenors BEL’CANTO».

Справді, не так часто випадає нагода доторкнутися до вічного, відчути ідеально-чисте, бездоганне виконання класичних оперних арій, відомих світових шлягерів та рідних українських романсів. Враження від дивовижної, майже магічної гармонії віртуозного співу важко описати. А ось відчути – легко, бо від сильних тенорових голосів аж вібрувала підлога концертної зали… 
До складу квартету «Tenors BEL’CANTO» входять професійні музиканти, лауреати міжнародних конкурсів та фестивалів: тенор Василь Понайда, соліст Львівської обласної філармонії, Роман Трохимук – соліст Львівського театру опери та балету ім. С. Крушельницької, тенор; Тарас Глова – тенор, випускник Львівсько ... Читати далі »

Переглядів: 673 | Додав: REDAKTOR | Дата: 16.05.2016 | Коментарі(0)

8 травня святкували  день матері. Звичайно у нашому місті є чимало матерів, які заслуговують особливої уваги у цей день. Серед них багато матерів  багатодітних родин, матері – героїні та інші.  У цей день їм приділяється багато уваги з усіх сторін. Вже чимало років поспіль під час святкового концерту їм вручали  спеціальні нагороди, матеріальні допомоги, тощо.  
Для того, щоб дізнатися, як насправді  складається ситуація у нашому місті, та й взагалі, як їм живеться у такий не простий час ми поспілкувалися із однією із таких сімей - сім’єю Снаків, а саме  найстаршою  донькою - Надією Снак . Це не просто багатодітна сім я - це діти, які на превеликий жаль, вже скоро 4 роки, як втратили свою матір – найдорожчу і найріднішу споконвіку людину, яка дуже їх любила і пестила, шкодувала і оберігала від всього грішного в цьому світі... Після цієї страшної трагедії  дівчина   піклується про своїх братиків та сестер. Хоча ... Читати далі »

Переглядів: 524 | Додав: REDAKTOR | Дата: 16.05.2016 | Коментарі(0)

   Споконвіку поети і письменники оспівували красу жінки в самих утішних епітетах, а скульптори і художники створювали приємні для очей світлі образи. Мабуть, саме люди мистецтва можуть тонко вловлювати грань між красою і потворністю. Безперечно, що краса має чимало вигод  для своєї власниці.  Наприклад, окрім  біологічних вигод у краси є ще й вигоди соціальні. Давно відомо, що гарним людям легше живеться, їм набагато простіше отримати все те, що простим іншим найчастіше доводиться добувати неймовірною працею. Але чи варто так вже гнатися за цим примарним міражем під назвою «краса»? Питання риторичне, однак, не пусте для жінок всіх часів і народів. Тому, щоб розібратися у цьому вічному питанні cеред міських жителів було проведено опитування (анкетування) на тему: «Вагомість зовнішнього вигляду жінок».
  У даному опитуванні участь взято 30 людей, а саме 15 мешканок міста і 15 чоловіків. Із отриманих результатів можна зробити ... Читати далі »

Переглядів: 562 | Додав: REDAKTOR | Дата: 16.05.2016 | Коментарі(0)

8 травня   відзначається    Всесвітній день Червоного Хреста і Червоного Півмісяця -  одне з найбільш благородних свят нашого часу.  За традицією, напередодні Українське національне Товариство проводить місячник Червоного Хреста. Цього року він проходить під гаслом «Місія доброчинності».  
Зазвичай, у ньому беруть активну участь усі первинні, міські, районні та обласні організації Товариства. І ще: з 1918 року Товариство Червоного Хреста України продовжує бути надійною опорою для знедолених сиріт, хворих, самотніх, тощо. 
Наша міська організація Товариства Червоного Хреста не стала винятком. Адже, як розказує нам очільниця міського товариства, Мирослава Озарків, вона рознесла  20 продуктових наборів до Великодніх свят та Всесвітнього дня Червоного Хреста для підопічних - знедолених людей організації. За фінансування цих продуктових наборів пані Мирослава  висловлює щиру подяку підприємцям Савці Василю Івановичу, Ів ... Читати далі »

Переглядів: 605 | Додав: REDAKTOR | Дата: 16.05.2016 | Коментарі(0)

Законом України „Про державну соціальну допомогу інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам” визначено право на матеріальне забезпечення за рахунок коштів Державного бюджету України та соціальний захист інвалідів з дитинства та дітей-інвалідів шляхом встановлення державної соціальної допомоги у відсотках від прожиткового мінімуму.
Інвалідам з дитинства, які мають одночасно право на державну соціальну допомогу відповідно до вищевказаного Закону, на пенсію та на державну соціальну допомогу згідно із Законом України „Про державну соціальну допомогу особам, які не мають права на пенсію, та інвалідам”, призначається за вибором інвалідів з дитинства один із видів допомоги або пенсія. При цьому, якщо інвалід з дитинства або дитина-інвалід має право на пенсію у зв’язку з втратою годувальника і державну соціальну допомогу відповідно до цього Закону, ці виплати призначаються одночасно.
Державна соціальна допомога інвалідам з дитинства згідно із Законом ... Читати далі »

Переглядів: 508 | Додав: REDAKTOR | Дата: 16.05.2016 | Коментарі(0)

Головне управління статистики інформує. За матеріалами вибіркового обстеження умов життя домогосподарств, у 2015 році в Івано-Франківській області налічувалося 451,6 тис. домогосподарств або 3% загальної їх кількості в країні. Більше половини (55%) домогосподарств нашого краю проживають у сільській місцевості, решта – у міських поселеннях, кожна шоста родина мешкає в обласному центрі. 
Середньостатистична прикарпатська родина складається з трьох осіб, а по Україні в цілому середній розмір домогосподарства становить 2,6 особи. Більш чисельні сім’ї характерні для західних областей. У країнах Європейського Союзу пересічне домогосподарство складається з 2,3 особи.
Більше третини родин нашого краю мають у своєму складі чотирьох осіб і більше, 30% – трьох осіб. Частка сімей з двох осіб становить 22,7% загальної кількості. Серед домогосподарств без дітей кожне четверте – одинаки, з яких 69% – особи непрацездатного віку.
Майже половина (4 ... Читати далі »

Переглядів: 608 | Додав: REDAKTOR | Дата: 16.05.2016 | Коментарі(0)