Вівторок, 16.04.2024, 12:23
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Травень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Травень » 11

Андрій Федорняк – наймолодший депутат Бурштинської міської ради сьомого скликання, проте у свої 20 років зумів довести усьому місту, що є гідним  представником депутатського корпусу. Саме тому «Бурштинський вісник» вирішив поспілкуватися з Андрієм як з цікавою людиною, членом політичної партії «Сила людей» та з нього розпочати знайомити бурштинців із депутатами міської ради сьомого скликання.

- Доброго дня, Андрію, Вам 20 років, а Ви, окрім того, що студент престижного львівського вишу, успішно займаєтесь громадською і депутатською роботою. Чи складно поєднувати? Яку мету ви переслідували, йдучи в депутати міської ради?

- Так, я справді дуже молодий депутат і вважаю, що це моя сильна сторона. Я вийшов з громадського сектору, адже є членом ВМ ... Читати далі »

Переглядів: 1198 | Додав: REDAKTOR | Дата: 11.05.2016 | Коментарі(1)

Продожуємо знайомити вас із рішеннями десятої сесії Бурштинської міської ради сьомого скликання.
Окрім того, про що ми писали минулого тижня, сьогодні варто відзначити, що згідно рішення № 172, тепер у Бурштині кожен третій четвер місяця вважається Єдиним днем депутата - для роботи депутатів міської ради у багатомандатному виборчому окрузі. Також згідно цього рішення секретарю ради Богдану Рибчуку доручили: «...оформити кімнату депутата для організації прийому виборців депутатами обласної та міської рад».
Рішенням №159 депутати прийняли положення про погоджувальну раду і затвердили її склад. Згідно положення, «Погоджувальна рада утворюється для попередньої підготовки узгоджених пропозицій і рекомендацій з питань, які виносяться на розгляд сесії ради та оперативних консультацій керівництва міської ради з депутатським корпусом і розгляд пропозицій громадських організацій». 
Рішенням №133 депутати уточнили, що на фінансування «Програ ... Читати далі »

Переглядів: 556 | Додав: REDAKTOR | Дата: 11.05.2016 | Коментарі(0)

Поки писався матеріал про десяту сесію депутати зібрались на сесію під номером «11». І знову ця сесія була позачергова. А передумовою до такої швидкої зустрічі депутатського корпусу стало голосування власне на десятій сесії щодо орендних ставок сплати за землю для підприємців-орендаторів.
Нагадаємо, почалося все із звернення  спілки підприємців та вказівки про певні порушення від Антимонопольного комітету. У них зокрема, йшлося, що у Бурштині немає єдиної орендної ставки за землю. 
У старій частині міста вона складала 5% від вартості землі, у новій частині - 10%. Тож Антимонопольний звертався з проханням врегулювати ці речі, а спілка підприємців просила зменшити з 10%  хоча б до 7%. Власне депутати минулої сесії прийняли рішення про єдину ставку для усіх - 7%. Проте юридичний відділ Бурштинської міської ради вивчивши це рішення написав доповідну записку на ім’я міського голови Роксолани Джури про певне порушення процедури прийняття рішенн ... Читати далі »

Переглядів: 489 | Додав: REDAKTOR | Дата: 11.05.2016 | Коментарі(0)

Напередодні Всесвітнього Дня охорони праці в Бурштинському торговельно-економічному коледжі відпрацьовувалось практичне закріплення знань, умінь і навичок щодо збереження та захисту здоров’я та життя у надзвичайних ситуаціях, отриманих учнями та студентами з безпеки життєдіяльності та цивільного захисту населення.
Мета проведення: формування і розвиток в учнів та студентів морально-психологічних якостей під час небезпеки, впевненості в ефективності заходів цивільного захисту, уміння діяти у надзвичайних ситуаціях.
Фахівці оперативно-рятувальної служби Бурштинської ДПРЧ-3 організували демонстрацію  пожежної техніки та аварійно-рятувального спорядження, провести змагання на швидкість одягання бойового одягу поженика-рятувальника.
Відпряцьовувались прийоми користування засобами індивідуального захисту, надання першої медичної само- та взаємодопомоги.
Найбільш активними учасниками були:
уч.гр.3ЕМТУ-2   ПЕТРІВ ОЛЕГ
уч.гр.КО-2   &nb ... Читати далі »

Переглядів: 469 | Додав: REDAKTOR | Дата: 11.05.2016 | Коментарі(0)

Українці з субсидіями не отримають пільг на оплату компослуг
Кабінет міністрів України скасував нарахування пільг на комунальні послуги громадянам, які отримують субсидію.

На період отримання субсидій громадяни не отримуватимуть пільг на оплату житлово-комунальних послуг і придбання твердого палива і скрапленого газу.
Про це йдеться у постанові Уряду  №319 від 27 квітня. . «Замороження» пільг діятиме доти, доки людина не відмовиться від субсидії.
Як зазначається, інформація про одержувачів субсидій подаватиметься підприємствами-виробниками/виконавцями житлово-комунальних послуг і вноситиметься в Єдиний державний автоматизований реєстр осіб, які мають право на пільги.
У поясненні до постанови вказано, що нова норма не має знизити рівень соціального захисту населення, оскільки субсидії розраховуються з урахуванням пільг на плату послуг і об’єм обов’язкового платежу за послуги залежить тільки від доходів сім&rs ... Читати далі »

Переглядів: 552 | Додав: REDAKTOR | Дата: 11.05.2016 | Коментарі(0)

Кабінет міністрів України переглянув норми споживання природного газу, що використовуються при нарахуванні субсидій на оплату житлово-комунальних послуг, у будинках з автономним опаленням під час опалювального сезону. Про це йдеться в постанові Кабміну №317 від 27 квітня 2016 року.
Зокрема, тепер нова норма споживання газу зменшена з 7 до 5,5 куб. м на 1 кв. м опалювальної площі.
Крім того, в документі закріплені і переглянуті норми для громадян, які проживають у будинках із газовими плитами, централізованим гарячим водопостачанням і без приладів обліку природного газу.
Для зазначених категорій Кабмін встановив такі норми споживання:
- при наявності газової плити та централізованого гарячого водопостачання - 4,4 куб. м на одну людину в місяць;
- при наявності газової плити і при відсутності централізованого гарячого водопостачання та газового водонагрівача - 7,1 куб. м на одну людину в місяць;
- при наявності газової плити і газового водонагрівача ... Читати далі »

Переглядів: 493 | Додав: REDAKTOR | Дата: 11.05.2016 | Коментарі(0)

Законом України від 09.04.2015 № 322-VIII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо охорони тваринного світу» встановлено, що у період масового розмноження диких тварин, з 1 квітня до 15 червня, забороняється проведення робіт та заходів, які є джерелом підвищеного шуму та неспокою (пальба, проведення вибухових робіт, феєрверків, санітарних рубок лісу, використання моторних маломірних суден, проведення ралі та інших змагань на траснпортних засобах).
У зв’язку з цим, звертаємо увагу на необхідність неухильного виконання вимог частини п’ятої статті 39 Закону України «Про тваринний світ» підприємствами, установами, організаціями і громадянами при здійсненні будь-якої діяльності, що впливає або може вплинути на стан тваринного світу.

Переглядів: 534 | Додав: REDAKTOR | Дата: 11.05.2016 | Коментарі(0)

Головне управління статистики інформує. Станом на 1 квітня 2016р. в Єдиному державному реєстрі підприємств та організацій України (ЄДРПОУ) Івано-Франківської області налічувалось 24592 юридичні особи та 1227 суб’єктів економіки без статусу юридичної особи.
За територіальною ознакою найбільша кількість юридичних осіб розташовувалась в обласному центрі – 10422 (42,4% від загальної кількості юридичних осіб), містах Коломиї – 1592 (6,5%) та Калуші – 1280 (5,2%). Серед районів значна частина суб’єктів знаходилась у Тисменицькому – 1139 (4,6% від загальної кількості юридичних осіб), Рогатинському – 965 та Надвірнянському – 947 (по 3,9%). Найменша кількість підприємств та організацій зареєстрована у містах Яремче – 400 (1,6%), Бурштині та Болехові – по 240 (по 1%).
Протягом І кварталу 2016 року в ЄДРПОУ області було взято на облік 323 юридичні особи (1,3% від загальної кількості юридичних осіб на 1 квітня 2016р.). За ц ... Читати далі »

Переглядів: 539 | Додав: REDAKTOR | Дата: 11.05.2016 | Коментарі(0)