Четвер, 18.04.2024, 05:44
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Травень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Травень » 22

Сумна дата травня – День пам’яті політрепресованих. Засекречені архіви і досі зберігають імена тих, кого зачепило лихоліття комуністичного терору: розкуркулених, депортованих, померлих від голоду, розстріляних, загиблих у сталінських таборах та катівнях НКВД, політв’язнів… Цього дня знову говоримо про великі втрати України, про трагедії, мучеництво її народу. Ставимо воскову свічу за душі невинно убієнних та згадуємо про тих, кому вдалося вижити в кривавих жорнах московських репресій. 
Мешканці Бурштина Олені Василівні Мельник (в дівоцтві Семенюк) також є про що розказати. 
Олена Семенюк народилась 12 лютого 1926 року в селі Джурів (Снятинського району Івано-Франківської області), в родині хліборобів. Була найстаршою дитиною в сім’ї, маминою втіхою і опорою. Здібна до навчання дівчинка на відмінно закінчила Джурівську семирічку, і разом з сестрою Катрусею вступили в сільськогосподарське училище до Коршова, провчились рік, коли роз ... Читати далі »

Переглядів: 552 | Додав: REDAKTOR | Дата: 22.05.2016 | Коментарі(0)

У попередньому випуску «Бурштинського вісника» ми знайомили буршинців з головою депутатської комісії, який опікується бюджетом міста, проте, не менш важливими та актуальними завжди були і залишаються питання землі, тому сьогодні ми поговоримо з Ігорем Зеновійовичем Карвацьким – головою депутатської комісії земельної та з питань екології.

.
- Ігоре Зеновійовичу, бурштинці вдруге обрали Вас депутатом, отже, Вам довіряють, що корисного вдалося зробити для міста за попередню каденцію?
- Перш за все, варто зазначити, що саме за минулої каденції, коли ВО «Свобода» набрала більшість в міській і обласній радах, Бурштин став містом обласного значення. Нами та попереднім головою П. Курляком була пророблена велика робота, оскільки вирішення даного питання було одним із пріоритетних завдань, які ми ставили перед собою, йдучи на вибори. Новий статус мі ... Читати далі »

Переглядів: 982 | Додав: REDAKTOR | Дата: 22.05.2016 | Коментарі(0)

Один класик казав про музику так: щоб її написати, треба лише пригадати мелодію, яку не придумав ніхто інший. Так просто, здавалось би… Сьогодні мова піде про людину, яка допомагає розкритися дітям і все своє життя пише музику. 
Ігоря Михайловича Іванціва особливо представляти не треба – нашого земляка знають і шанують по всій Україні, бо пісні на його музику вже багато років лунають на різних пісенних фестивалях… Це людина, позначена даром творчого неспокою. Для нашої сьогоднішньої розмови знайшовся серйозний привід – 60-ліття з дня народження композитора. 
…У вокальній студії Ігоря Іванціва незвично тихо. Це, як каже Ігор Михайлович, «кузня», де  виковуються таланти. Метафора влучна, адже робота співака не така проста, як може здатися на перший погляд, а пісні композитор називає просто – матеріал. Ігор Михайлович розмірковує про життя і музику, про своїх вихованців, а також розповідає читачам газети про ... Читати далі »

Переглядів: 897 | Додав: REDAKTOR | Дата: 22.05.2016 | Коментарі(0)

У суботу-неділю в обласному центрі відбулась спартакіада серед депутатів міст та районів області. Бурштин вперше був представлений на такого роду спортивних змаганнях.

Депутати змагалися у таких видах: міні-футбол, волейбол, настільний теніс, шахи, шашки.

Уся інформація про результати змагань - у друко ... Читати далі »

Переглядів: 888 | Додав: REDAKTOR | Дата: 22.05.2016 | Коментарі(0)