П`ятниця, 29.03.2024, 10:51
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Травень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Травень » 11 » Знайомтеся: Андрій Федорняк – наймолодший депутат міської ради
07:00
Знайомтеся: Андрій Федорняк – наймолодший депутат міської ради

Андрій Федорняк – наймолодший депутат Бурштинської міської ради сьомого скликання, проте у свої 20 років зумів довести усьому місту, що є гідним  представником депутатського корпусу. Саме тому «Бурштинський вісник» вирішив поспілкуватися з Андрієм як з цікавою людиною, членом політичної партії «Сила людей» та з нього розпочати знайомити бурштинців із депутатами міської ради сьомого скликання.

- Доброго дня, Андрію, Вам 20 років, а Ви, окрім того, що студент престижного львівського вишу, успішно займаєтесь громадською і депутатською роботою. Чи складно поєднувати? Яку мету ви переслідували, йдучи в депутати міської ради?

- Так, я справді дуже молодий депутат і вважаю, що це моя сильна сторона. Я вийшов з громадського сектору, адже є членом ВМГО «Молодіжний Націоналістичний Конгрес» і був ініціатором створення місцевого осередку організації у місті Бурштині. Поєднувати навчання і депутатство, звичайно, складно, бо навчання у Франковому університеті  має свою специфіку і велике навантаження. На даний момент менше займаюся громадською діяльністю, адже робота депутата займає чимало часу, якщо справді готуватися до сесій міської ради, плідно працювати під час комісії  та з людьми на окрузі. 
Для того, щоб бути успішним, мабуть, важливо правильно розставити пріоритети загалом у житті і зокрема у своїй депутатській діяльності, визначити, що є важливішим на сьогоднішній день. Зазвичай, навчальний процес в університеті «приймає на себе удар», оскільки після сесій міської ради та засідань комісії змушений відпрацьовувати пропущені пари. Я не шкодую зовсім, бо, йдучи на вибори, свідомо розумів, що потрібно буде йти на певні жертви заради вищого блага. 
Стати депутатом міської ради мене спонукали події на Майдані Гідності і початок війни на Сході нашої країни. Я зрозумів, що країні потрібний «свіжий подих» і кардинальне перезавантаження. Вважаю, що змінювати  державний устрій  потрібно починати знизу і догори, так як  починаємо бувати хату, заклавши  добротний фундамент. І кому як не молодим, впевненим у своїх силах людям, справжнім патріотам, активістам, волонтерам, добровольцям вдасться  зробити це краще, оскільки перш за все потрібно зламати стару, «гнилу»  систему, яка вичерпала себе, як джерело потенційної влади. Мені  набридло скиглити і звинувачувати у всьому владу. Це  є мій обов’язок як патріота своєї держави, націоналіста. Я - чесний, і тому хочу чесної політики. Громада повірила мені, обравши своїм депутатом, тому я готовий брати на себе відповідальність та ініціативу! Така мета мене переслідувала всю нашу виборчу компанію.
- Ви навчаєтеся на 2 курсі в Львівському Національному університеті ім. І. Франка на політолога,  чому обрали саме цю спеціальність, які перспективи реалізувати себе як успішного фахівця в майбутньому?
- Чому політологія? Як на мене, то ця дисципліна відкриває людині очі на світ і ти маєш можливість бачити, прогнозувати і аналізувати  найрізноманітніші процеси, котрі відбуваються в твоєму селі, місті, області, країні і світі. Ти стаєш лідером громадської думки. Як для громадського активіста, то вона була мені найближча до серця, я її полюбив. 
Щодо перспективи скажу так, що в розумних і мудрих  вона завжди була, є і буде. Якщо повністю не виберу політичну діяльність як політик, то твердо можу вам сказати, що маю бажання займатися дослідженнями та проводити семінари і тренінги з політичної освіти, місцевого самоврядування та головних інституцій громадянського суспільства. Маю багато друзів, котрі займаються аналогічною справою і є для мене прикладом для наслідування. Мені це подобається. До того ж, маю намір стати «акулою» в політичному житті країни  як експерт.
- Уже третій рік поспіль Ви є членом Всеукраїнської Молодіжної ГО «Молодіжний Націоналістичний Конгрес», який є однією із найактивніших громадських організацій міста. До того ж, Ви відіграли неабияку роль у створенні Бурштинського осередку цієї організації, чим займається ця громадська організації на сьогоднішній день? Чи берете зараз участь у її роботі?
- Справді, членство в МНК завжди було для мене чимось особливим, оскільки це громадська організація, яка успішно втілює в життя цікаві проекти, вчить нашу молодь бути патріотами своєї землі, тому особисто для мене було дуже важливо створити осередок організації і в моєму рідному місті. Усі учасники МНК – творчі та активні люди, які виховують і розвивають молодих бурштинців, організовуючи різноманітні вишкільні табори, національно-патріотичні заходи, беручи участь в різних конкурсах та реалізовуючи проекти, наприклад, Бурштинський МНК щороку бере участь в конкурсі міні-проектів «Місто своїми руками», який проводиться у місті в рамках Стратегії соціального партнерства з ДТЕК, і щороку стає одним із переможців. Так, маємо на своєму рахунку вже кілька виграних проектів – це встановлений спортивний майданчик для занять street workout біля ДНЗ №3 та проведення робіт з благоустрою в лісі біля джерельця. 
Спільно з міською радою ми відновили криївку на Касовій горі, завжди долучаємось до підготовки та проведення всіх міських заходів. На жаль, як я вже казав, мені не завжди вистачає часу повноцінно брати участь у діяльності організації, але намагаюся завжди допомагати.
- А як щодо депутатської роботи, звичайно, часу пройшло не так багато, які питання із життя міста та Вашого округу уже вдалося вирішити? Чи є результати, що надихають до подальшої роботи?
 - Проблеми міста намагаємося вирішувати всім депутатським корпусом. З початком нашої депутатської каденції  постало питання по фінансуванню з місцевого бюджету Бурштинського  торговельно-економічного коледжу. Ми з розумінням поставились до даної проблеми і зробили мудро: профінансували даний заклад  на перший квартал. Що стосується округу, то теж намагаюся не сидіти, склавши руки. Починаємо з малого. До речі, спільно із хлопцями з Молодіжного Національного Конгресу встановили на всіх під’їздах будинків №2 і 3, що по вул. О. Басараб дошки для оголошень, які підготували завчасно. Сподіваюсь, що люди тепер будуть розміщувати оголошення у відповідному для цього місці, а не дверях. Також допомогли жителям будинку №3 вул. О.Басараб прибрати на їхньому дитячому майданчику, вирівняти місцевість та посіяти траву. Особисто мене найкраще надихають молоді, активні та не байдужі люди, а також -  власний саморозвиток. Потрібно вчитися , щоб перемагати і результат буде не за горами.
- Уже неодноразово Ви надсилали депутатські запити до міського голови Р. Джури з метою отримання допомоги у вирішенні проблем Вашого округу, чи є позитивний результат?
- Депутатські звернення подавав по вирішенні досить простих проблем. Хотілося, щоб до Великодня навели порядок біля будинку №3 вул. Ольги Басараб в місцях стихійних сміттєзвалищ  і  покосили траву  на земельній ділянці з правої сторони будинку від головної дороги (котра належить ДСК і вона не має ніякого естетичного вигляду ) і також з лівої сторони будинку за смітниками (земля міської ради) чи навіть на ділянці міської ради посадити невеличкий сад. Жителі хотіли, щоб там могли проводити час їх діти.
Також звертався з проханням допомогти вирішити питання по очищенню від сміття водовідвідних лотків навколо будинку №2 вул. О. Басараб, бо мої усні звернення щодо вирішення даного питання до директора КП «Житловик» не принесли жодного результату, хоча кошти на ці потреби були виділені,  а також   затверджено План природоохоронних заходів з охорони навколишнього середовища по Бурштинській міській раді на 2016 рік.  Загалом, Роксолана Олександрівна завжди реагує на усі звернення і намагається допомагати.
- Уже кілька разів Ви організовували зустрічі із своїми виборцями, з якими питаннями звертаються найчастіше? Чи є вже конкретні результати від проведення цих зустрічей? 
- Так, зустрічі ми намагаємося організовувати регулярно, декілька разів на квартал. Розповідаємо громаді про те, що відбувається  на сесіях міської ради, що нового в місті, які роботи будуть проводитися в нас на окрузі цього року і в місті загалом, бо не всі люди активні і, зазвичай, не слідкують за пленарними засіданнями. В мене округ відносно не великий, тільки два дев’ятиповерхові будинки,  котрі  в більш-менш хорошому стані.  Люди  звертаються з простими питаннями і проблемами. Їх цікавить озеленення біля будинків, дитячі майданчики ( щось оновити, відремонтувати), косіння трави, чищення водостічних лотків,  молодих мам завжди цікавлять безпритульні собаки. Часто просять десь засипати яму, десь залити арматуру на дорозі, щоб діти не травмувалися тощо. Результат звичайно є, найважливіше - це спілкування зі своєю громадою. Завжди важливо мати з ними діалог. Я молодий і не такий вправний в господарці, як деякі мешканці будинку. Тому дякую їм за підтримку та  можливість вчитися, набиратися досвіду у них. Громада завжди скеровує тебе в правильне русло і дає мотивацію працювати ефективніше. В Бурштині є Сильні Люди, а отже -  і Сильна Громада.
 - Чи плануєте і надалі зустрічатися  з виборцями, як це буде відбуватися?
- Звичайно, зустрічі будуть відбуватися безпосередньо на окрузі, а також  ми проводимо прийом громадян. Про всі зустрічі і заходи, які плануємо організовувати завчасно інформуємо мешканців округу.
- Андрію, і наостанок: яким ви б хотіли бачити Бурштин через десять років? Над чим, на Вашу думку, потрібно попрацювати найбільше?
- Через 10 років я хочу бачити Бурштин одним із провідних європейських міст Прикарпаття, котре може конкурувати з більшими містами нашого регіону. Потрібно працювати над створенням нових робочих місць за рахунок залучення вітчизняного чи іноземного інвестора! Я не хочу, щоб наші розумні молоді люди тікали з країни, мотивуючи це тим, що  наша  ненька нічого хорошого не може дати. Потрібно працювати також над розвитком інфраструктури і зробити хороший інвестиційний клімат для будь-якого інвестора. Моя мета і бажання - це захистити сьогодні молоду людину, надавши їй робоче місце і можливість бути господарем у себе на землі і вдома. Треба будувати в країні середній клас, а почнемо це робити з нашого міста! Сильні Люди в Сильному місті Бурштин!

Досьє
- депутат Бурштинської міської ради з листопада 2015 року;
-  член політичної партії «Сила людей»;
- входить до складу постійної депутатської комісії законності та правопорядку;
- закріплений за виборчим округом № 6 (вул. Ольги Басараб: 2, 3);
- народився у м. Бурштині  5 грудня 1995 року;
- навчався в Бурштинській гімназії, закінчив Івано-Франківський коледж  ЛНАУ за спеціальністю «зелене будівництво і садово-паркове господарство», з 2014 року студент Львівського національного університету ім. Івана Франка (спеціальність «політологія»);
- не одружений;
- хобі - вільна боротьба;
- громадська робота: з 2013 року член  ВМГО «Молодіжний Націоналістичний Конгрес».
- контактна інформація депутата: 
• тел. 098 70 72 862, 093 884 93 55
• ел. пошта: fedorniak.andriy@gmail.com
• сторінка у соціальній мережі Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100006032148869

Автор тексту Олена Александрів

 

Переглядів: 1194 | Додав: REDAKTOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 Jeffreyral  
0
http://mysite.ru - http://mysite.ru

Ім`я *:
Email *:
Код *: